כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל שעועית לבנה ועגבניות תוך 20 דקות

מדובר בתוספת מושלמת לכל עיקרית, עוף, בשר או דג, אך עם לחם טרי או אורז תקבלו ארוחה מושלמת לא פחות. מתכון לתבשיל שעועית לבנה עם עגבניות ותרד, מתובל היטב, מהמטבח הספרדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח באדר ב' | 21.03.22
תבשיל שעועית לבנה ועגבניות
תבשיל שעועית לבנה ועגבניות (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מעושנת או פפריקה חריפה
  • 2 עלי דפנה
  • 400 גרם שעועית לבנה מבושלת - משימורים או שהושרתה לילה ובושלה
  • 400 גרם קופסת שימורי עגבניות שלמות מקולפות
  • 2 חופנים גדולים של תרד קצוץ גס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את השמן. מטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד במשך 3-5 דקות, עד שהוא שקוף ורך, אך לא שחום.

2. מוסיפים את השום, הפפריקה ועלי הדפנה ומטגנים עוד דקה.

3. מוסיפים את השעועית ואת כל תכולת קופסת שימורי העגבניות - העגבניות והמיץ. מערבבים ומפרקים מעט את העגבניות, ואז מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות. משגיחים מקרוב ומדי פעם מערבבים, כדי למנוע הידבקויות לתחתית המחבת.

4. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתכווץ. מסירים מהאש ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר כתוספת לעיקרית או כמנה בפני עצמה, לצד לחם טרי או אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22