כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון ללביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

קלח תירס, סלט תירס, לחם תירס. יש ירק אחד שאנחנו מחבבים במיוחד. לביבות התירס האלה נימוחות, מעט מתובלות ומוגשות עם רוטב שמנת פרשי בהשראת הטעמים של תירס רחוב מקסיקני צלוי. ואם אתם גרגרנים כמונו, אל דאגה: ניתן להכין את הלביבות הללו עם תירס קפוא או משומר, כך שהן יהוו פינוק לכל ימות השנה. על לא דבר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באלול | 04.09.22
לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן
לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

למטבל:

  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • קורט מלח גס

ללביבות התירס:

  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 3 כוסות גרעיני תירס (טריים, משומרים או קפואים)
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • שמן צמחי, לטיגון
  • גבינת פרמזן
  • כוסברה - להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המטבל: טורפים בקערה קטנה את השמנת החמוצה, המיונז, מיץ הלימון, אבקת הצ'ילי והמלח. מקררים בזמן הכנת הלביבות.

2. מכינים את הלביבות: בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים, החלב, המלח, אבקת השום והפלפל השחור. טורפים פנימה את הקמח והסודה לשתייה עד שאין כתמים יבשים. מערבבים פנימה את התירס, הגבינה והעירית.

3. במחבת גדולה (רצוי מברזל יצוק), מחממים את השמן על אש בינונית. מרפדים צלחת בנייר סופג.

4. מעבירים כ-2 כפות מהבלילה לתוך המחבת, משטחים מעט בעזרת גב הכף. עובדים בקבוצות של 3 או 4 לביבות, מבשלים עד שהצד הראשון מקבל גוון חום-זהוב עמוק, כ-2 דקות. הופכים ומבשלים עד שהצד השני מזהיב, כ-2 דקות נוספות. מעבירים את הלביבות לצלחת המרופדת במגבת הנייר. חוזרים על הפעולה עד שכל הבלילה מתבשלת.

5. מגישים את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר עם כוסברה מעל והמטבל בצד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם