כיכר השבת

מתכון ללחם פרנה מרוקאי מסורתי אפוי על חלוקי נחל

אמנם עם הפרנות של סבתא קשה להתחרות, אך לא בלתי אפשרי: מתכון ללחם פרנה אפוי על חלוקי נחל, כמיטב המסורת המרוקנית. בשבת, הפרנה מוצלחת לצד רוטב דגים מתובל היטב (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | ב' באלול | 28.08.14
לחם פרנה מסורתי
לחם פרנה מסורתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
  • 3 כפות שטוחות שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף גדושה מלח
  • חלוקי נחל או אבן לאפייה

אופן ההכנה:

רגע לפני: אמנם עם הפרנות של סבתא קשה להתחרות, אך לא בלתי אפשרי: מתכון ללחם פרנה אפוי על חלוקי נחל, כמיטב המסורת המרוקנית. בשבת, הפרנה מוצלחת לצד רוטב דגים מתובל היטב.

• מערבבים בקערה (אפשר מיקסר עם וו לישה) את הקמח, השמרים, הסוכר ומוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים.

• לאחר 3 דקות של עיבוד, מוסיפים את המלח ואת יתר המים, עד לקבלת בצק דליל ודביק.

• מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה.

• מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.

• מניחים בתבנית את חלוקי הנחל ומלהיטים אותן בתנור.

• אחרי שהבצק תפח, נעזרים בקמח (כי הבצק דביק) כדי לחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים.

• יוצרים כדור מכל חלק, משטחים לצורה של פיתה ומניחים על משטח מקומח.

• כשהתנור חם והאבנים לוהטות, מניחים את הפרנות על חלוקי הנחל ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהלחמים משחימים.

אופן ההגשה: הפרנה היא אלטרנטיבה מנצחת לחלה הרגילה בשולחן השבת, והכי כיף לטבול אותה ברוטב דגים מתובל היטב. כאן תמצאו מתכון לדגים חריפים, סלט משוויה מרוקאי וסלט פלפלים פיקנטי.

יצאה שבת, ונותרתם עם שאריות פרנה? (תרחיש כמעט לא הגיוני) תוכלו לנצל אותן היטב, ולהכין מהן קרוסטיני טעימים (מתכונים נהדרים יש כאן וכאן).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ובו היתה מכינה את הלחם והוא היה נדיררררררר.......כל השכנים היו באים להכין אצלה חחח
איריס11.04.15
1
את האבנים יש לחמם בטורבו 250 למשך 40 דקות
קרן04.10.15
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22