נסו את זה בבית: גבינות וחמוצים בהכנה ביתית

המזון מתייקר, מוצרי חלב, יוגורט, וחטיפים כבר לא ברי השגה. לוותר עליהם? לא בא בחשבון. הפתרון פשוט: להכין בבית. גם טעים יותר וגם פעילות לכל המשפחה (צרכנות נבונה)

שושי מילר | כיכר השבת |
הרבה יותר טעים כשעושים את זה בבית (צילום: shutterstock)

בחזרה לעבר: אנו כבר לא מופתעים כאשר אנו מתבשרים על התייקרות חדשה במוצרי המזון. להפוך את הרגלי הצריכה שלנו על פיהם? לא בא בחשבון אלא אם כן אנו ממש צרכנים גרועים. אבל אפשר לחסוך המון וגם להרוויח פעילות לכל המשפחה, אם נחזור לעבר ונכין כמה מהמוצרים הבסיסים בבית. גם יותר טעים וגם בריא הרבה יותר.

מתכון גבינה ביתית

  • 2 ליטר חלב (או חלב צאן)
  • 4 כפות יוגורט צאן
  • כוס מלח (150 גרם)

איך מכינים?

  • חממו חלב בסיר עד שיהפוך פושר (45 מעלות), אפשר גם בטבילת אצבע להרגיש כי החלב פושר.
  • הוסיפו את יוגורט הצאן ערבבו וכסו היטב. עטפו את הסיר במגבת והשאירו אותו לילה בטמפרטורת החדר.
  • בדקו כי החלב הפך לגושי (או הגבין, בעגה מקצועית). כשמגבין הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
  • העבירו את הכל לחיתול בד, או למפת בד חד פעמית. תנו לעסק לטפטף כמה שעות בהתאם למרקם הרצוי (ככל שתמתינו כך יהפוך המרקם לסמיך יותר. וזהו יש לכם גבינה ביתית.

מתכון ליוגורט ביתי

  • 1 ל' חלב 3%
  • 1 כפית יוגורט

איך מכינים?

  • חממו את היוגורט ואת החלב בסיר עד שיגיע ל-80 מעלות. אם אין ברשותכם מדחום, שימו לב מייד כאשר יווצרו בועות כבו את האש.
  • קררו את הבלילה בתוך אמבט מים, עד שחום הבלילה ירד לסביבות 40 מעלות. (עם היד לא סולדת, כנראה שזה 40 מעלות)
  • מכסים את הסיר במכסה ועוטפים בשמיכה חמה. משהים ללילה או לשמונה שעות לפחות.
  • פותחים את הבוקר ביוגורט טרי תוצרת בית.

רוצים יוגורט קרמי? קחו טיפ: כשהחלב מגיע לטמפרטורה של 38־40 מעלות, מוסיפים 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן לכמות של 3 ל' חלב.

בשביל הילדים: ארטיק יוגורט

לשמונה ארטיקים

  • 3 בננות בשלות
  • יוגורט שהוכן מ־3 ל' חלב ושמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • טיפות מעטות של תמצית וניל

איך מכינים?

  • מועכים את הבננות, מוסיפים את היוגורט, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב ומכניסים לתבניות ארטיק או לכוסות חד פעמיות. נועצים מקלות ומקפיאים.

הכי פופלרי: חמוצים בהכנה ביתית

  • 1 ק"ג מלפפונים
  • 5-6 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • חצי חבילה של שמיר (עם גבעולים עבים)
  • חצי חבילה פטרוזיליה
  • חצי כפית פלפל שחור (גרגירים שלמים)
  • 1 ליטר מי סודה (זה הסוד!)
  • כף גדושה של מלח גס (אם אתם משנים את כמות הנוזלים, שנו את כמות המלח באותו יחס)

איך מכינים?

  • מסדרים בצנצנת זכוכית גדולה כשליש מכמות השמיר והפטרוזיליה. מעליהם מסדרים חצי מהמלפפונים, שוב שמיר ופטרוזיליה, שוב מלפפונים ושוב שמיר ופטרוזיליה.
  • מוסיפים את הפלפל החריף והפלפל השחור. מערבבים בצד את המלח והסודה ושופכים לצנצנת עד שהכל מכוסה.
  • משאירים את הצנצנת מכוסה חלקית מחוץ למקרר ל-24 שעות, וזהו - המלפפונים מוכנים. מעבירים למקרר, כדי שלא יחמיצו יתר על המידה, וזוללים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר