התפשטות הקורונה

ראש העיר בת ים סגר את בתי הכנסת: 'מדובר בפיקוח נפש'

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים, הודיע כי - 130 בתי הכנסת ברחבי העיר ייסגרו החל ממחר • ברוט הדגיש כי ההחלטה התקבלה בגיבוי רב העיר • הפיקוח העירוני יאכוף את ההחלטה הדרמטית (ארץ)

האדמו"ר מבאבוב בבית המדרש בבת ים (צילום: משה גולדשטיין)

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים, הודיע כי 130 בתי הכנסת ברחבי העיר ייסגרו החל ממחר. ברוט הדגיש כי ההחלטה התקבלה בגבוי רב העיר, הפיקוח העירוני יאכוף את ההחלטה הדרמטית.

לדברי ראש העיר: "בצער גדול, אך מתוך החלטה שבריאות הציבור חשובה יותר מכל, הוריתי הערב על סגירה מוחלטת של כל 130 בתי הכנסת בעיר, החל מיום שישי בבוקר ולמשך חודש ימים לפחות".

"המשמעות הכואבת", תרגם ראש העיר את החלטתו: "כבר מהשבת הקרובה יאלצו עשרות אלפי מתפללים, מתוך 160 אלף תושבי בת-ים, להתפלל בביתם, ולא במסגרת תפילה במניין".

ברוט הדגיש: "ההחלטה התקבלה לאחר שורת הערכות מצב שקיימתי עם גורמי המקצוע, בהתייעצות עם חברי הנהלת העיר, ובגיבוי הרב הראשי ורבני העיר, והמועצה הדתית".

ראש העיר הזהיר כי מי שייפתח את בית הכנסת - ייענש: "הנחיתי את השיטור ואת הפיקוח העירוני לדאוג לאכיפת ההנחיה החדשה, ואני מבקש מהרבנים, ראשי הקהילות וציבור המתפללים לדאוג שההוראה תקוים ללא יוצא מן הכלל, על מנת לשמור על חיי הציבור ובריאותו".

"מדובר בהחלטה קשה", הדגיש ברוט: "אך המשוואה ברורה לחלוטין: אם נשאיר את בתי הכנסת פתוחים - יש סבירות גבוהה שימותו יותר אנשים מבוגרים. אם נסגור אותם, נציל חיי אדם".

את דבריו חתם: "חז״ל אמרו לנו כבר שחשובה יותר הסכנה מהאיסור. מדובר בפיקוח נפש, ובצעד שנועד להציל חיי אדם. עירית בת-ים בראשותי ערוכה ברמה הגבוהה ביותר לכל תרחיש, ואנו נמשיך לעשות לילות כימים כדי לנהל את המערכה הזו בעיר ולשמור על בריאותכם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
האם זה בסמכותו?
צבי יהודה
31
מה עם התל אביבים שנוהרים לחופים? אני לא רופא, אבל שם לא שומרים מרחק בכלל ולא עושים זאת בשל אירוע חד פעמי וחשוב כמו חתונה
יואל
30
אבל בינתיים בצבא לא שומרים על מרחק בין החיילים
נירית
29
ראיתי אתמול סרט בנטפליקס והקטע הזה שאנשים נפגשים לאכול במסעדה, מסתובבים בקניון, יושבים לקפה יחד, לא שומרים 2 מ מרחק
גאולה
28
לכל הכתבים החרדים שמעלים תמונות מאיזורים חרדים במקום לפעול אחרת, אני מקווה לפחות שהם שומרים על שני מטר מרחק במעגל של ריקודי 'מה יפית'.
מזרחי
27
אני רואה את העיניים האדומות של ביבי ורוצה לחבק אותו . האיש הזה לא ישן ופועל למען אזרחי ישראל . זכינו בך !!! מחזקים את ידייך תמיד
ארז
26
בניגוד להנחיות החדשות של משרד הבריאות במסגרת המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, המתפללים שביקרו מוקדם יותר מחוץ למסגד אל אקצה - לא שמרו על המרחק המספק זה מזה. בתוך כך, קודם דווח כי מרבית השערים במתחם נסגרו לכניסת מבקרים למעט שלושה: באב אל-חוטה, אל-מג'לס והשלשלת.
ברץ
25
בתפילת ערבית כעת במעונו של נשיא מועצת חכמי התורה הגר"ש כהן במניין מצומצם של מקרוביו, שומרים על מרחק ע"פ הכללים
ויסברג
24
אנשים מסתובבים בחוץ, מבלים וקונים, לא שומרים מרחק ולא עוטים כפפות ומסכות. די כבר עם השקר הזה - או שמטילים סגר וכולנו בבית (למעט יציאה לקניות או לדברים הבאמת חיוניים) או שממשיכים לברבר ובינתיים מספר הנדבקים יאמיר.
רות
23
ובחופי תל אביב, העיר החילונית, ומסעדותיה שומרים על מרחק מלא מלא. לפחות שני סנטימטר
עדי
22
אמנון אברמוביץ': בחלוף המגפה נבוא חשבון עם הציניות וההפקרות השלטונית כאשר ממנים שר ביטחון כבדיחה שאמורה להצחיק, ומפקירים את מערכת הבריאות בידי חסידות גור - עלולים לגלות: תיק ציבורי יכול להיות קטלני משלושה תיקים פליליים
הלפרין
21
תגידו אתם שמדברים על הרב קנייבסקי והחרדים בערוץ 12 למה אתם לא שומרים על מרחק כפי שהורה משרד הבריאות באולפנים חוצפנים אתם עלולים להדביק אחרים !!! פאולה וליאון תוכנית הבוקר הזה יאיר שרקי לטיפולך
תהילה
20
בינתיים בכנסת, חלוקת שי לחג הפסח לעובדי המשכן. לא שומרים על מרחק ועל עניין ההתקהלות עד 10 אנשים. העיקר אתמול הצהירו אמונים חברי הכנסת בשלשות. יודעי דבר עדכנו שחמש דק' לפני הייתה התקהלות גדולה יותר.
מלכה
19
מי שתקף, בצדק, את החתונה בבית שמש צריך לתקוף גם את התופעה הזו בצבא.
כפיר
18
הגר"י זילברשטיין פרסם פסק דין תקדימי הקובע כי "אדם שנלקחה ממנו בדיקה לנגיף הקורונה, חייב להיות זמין בשבת קודש, ולענות לטלפון המתקשר בשבת, בשינוי, קרי שלא כדרך הרגילה בחול, אך עליו כאמור לענות לשיחה".
בועז
17
ומה עם בתי הקפה והבילוי ברחובות ?
תגובה ל
16
כולם שומרים מרחק מליברמן?
נפתלי
15
בכנסת מקפידים על הנהלים: תפילת מנחה מתקיימת במסדרון מחוץ לחדר בית הכנסת הקבוע. המתפללים שומרים על מרחק.
ניר
14
יש תרופה לתשקורת. לא צופים שומרים מרחק עד ערוץ 20. לא לוחצים על השלט 11.12.13 ולא נדבקים בשנאה שהם מפיצים
שניאור
13
בזמן שרה"מ מכנס מסיבת עיתונאים דרמטית ודורש להקפיד על ריחוק, אלה תמונות מגיבוש שקורה ממש עכשיו ליחידת עוקץ. מילואימניקים מספרים שלא שומרים בגיבוש על מרחק מספק, החיילים ישנים צמודים במבנה סגור ואוכלים יחד. למרות שהם התריעו- ביקשו מהם להמשיך כרגיל
אורי
12
בתי המרקחת מפוצצים באנשים. שמעתי ממקור ראשון וגם כי אני שולח לכם המון מרשמים בימים אלה. נכנסים עשרות רבות של אנשים באותו זמן, צפוף, חלקם עם מחלות חום, צובאים על הרוקחים בלי לשמור מרחק סביר. אין שומרים ברוב הסניפים. אני מניח שיש מספיק אנשים בחל״ת כדי לפתור את זה. פצצה מתקתקת.
עומרי
11
אחלה ברוט. ככה צריך בלי להתבלבל. למגר את הנגיף במוקדם האפשרי, למה למתוח ולמתוח? תן לנגיף נוק אאוט וחאלאס. מקווה שילמדו ממנו
בת ימי
10
בבר מצווה לנכדו של זקן הראשונים לציון, הגאון רבי אליהו בקשי דורון, שומרים על כללי משרד הבריאות - 3 אנשים בשולחן עם שמירת מרחק.
משה
9
אני בשנקין ואנשים לא שומרים מרחק אחד מהשני ; גיל הסיכון בחוץ ; אין שמירה של הוראות משרד הבריאות ( נמסטה ) הנוער שראיתי ( חברים של הגדולה שישנה ) אמרו לי צאלה מקסימום נמות ביחד ( טיפש עשרה ) ממה שאני רואה וזה יביא אותנו לסגר .
אבי
8
ראיתי את הסרטון מהפגנה של #רק_לא_ביבי לא הבנתי איך הם "מברכים" לחלות בקורונה משוגעים השנאה מוציאה אותם מדעתם...
רחלי
7
גם בירוחם רב העיר הרב יצחק שליו פרסם כי אין להתפלל במניין החל מהיום (יום חמישי) עד להודעה החדשה.
אנונימי
6
מפלגות ה61 של השמאל קיימו התייעצויות לגבי וועדות הכנסת, שום שמירה על הכללים. כינוס מעל 10 אנשים. שום שמירת מרחק של 2 מטר
צביקה
5
היום בכניסה ללשכת הגיוס. חרפה. מצפצפים על הוראות החוק במצב חירום סימן קריאה כפול אני מצפה מכל אלה שקיללו חרדים (שפחות מוּדעים למצב בגלל חוסר באמצעי תקשורת) שיפתחו את הפה שלהם גם על זה. או שבמקום זה לזעזע את כל הציבור בכל גווניו על חובת הציות ולהקפיד לא לצאת מהבית!!! (שלא לצורך חיוני)
זאב
4
הודעת בעלזא שלא יתקיימו התפילות בהיכל ולא יהיה טיש של הרבי
תמר
3
נראה שבטלויזיות הם לא ממש שומרים על מרחק סביר בין המרואיינים, רואים שהבחורה שדברה עכשיו השתמשה במלא מילים מרססות רוק והבן אדם שיושב לידה ממש מפחד.
צחי
2
נניח והחילונים בתל אביב לא מקפידים על 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' ועל 'לא תעמוד על דם רעך' האם זה פוטר חרדים מקיום הציווי? לפי ההגיון הזה אפשר גם לבטל שמירת שבת וכשרות (כי גם בתל אביב לא מקפידים... ) וקצת יותר ברצינות - אני חי בתל אביב בתי הקפה סגורים חוץ מבודדים שעובדים עם טייק אאוי (לא ראיתי אף אחד
לכל אלה שלוקחים דוגמא מתל אביב והחילונים
ממש לא לוקחים דוגמא מהחילונים בתל אביב אבל קודם שיסתכלו את עצמם
משה
א) הם בקבוצת סיכון קטנה לא יוצאים ולא נכנסים לשם מבחוץ ב) שומרים כללי מרחק ג) האמונה היהודית תופסת מעבר לנשמרתם מאוד לנפשותיכם שלימוד התורה מגן ומצל ויעביר מפה את המגפה שהקדוש ברוך הוא שלח לעולם הציבור החרדי משתדל לשמור על הכללים בניגוד לאנשים מהציבור החילוני שלא שומרים כמו שצריך
צבי
תגיד לאנשי השמאל שישארו בבית ולא ילכו להפגין ליד הכנסת היום
צחי
1
גם הם סגורים
ל15

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: