יחד בלב אחד

הציצו: 7 פעילויות מרתקות לאיחוד המשפחה בערב לביבות 

חנוכה. כמה נחמד להיפגש יחד כל המשפחה. פעילות משפחתית נחמדה תורמת לליכוד המשפחתי. בחרו בפעילות נחמדה מתוך הפעילויות המגוונות שמוצעות כאן ותהנו יחד! (משפחה, חנוכה).

טובה אור | כיכר השבת |
איחוד המשפחה בחנוכה (צילום: שאטרסטוק)

1. משחק השאלות

לפני המפגש מפעילת התוכנית, שואלת את הנשים שאלות על בעליהן. לדוגמא: "מה בעלך עושה מיד כשחוזר הביתה"? "מה הוא שונא לעשות בבית"? המפעילה אוספת את כל התשובות. מקריאה כל שאלה ואת התשובות. המשתתפים צריכים לנחש על מי ענו כל תשובה. ניתן לערוך את המשחק באופן הדדי, כלומר שהבעלים יענו גם על הנשים.

2. מתאים לי

מפזרים על השולחן משפטי 'מתאים לי'. לדוגמא: "מתאים לי להעיף את הנעליים מיד כשאני נכנסת הביתה". כל משתתף/ת בוחר משפט, מבלי לשתף את שאר המשתתפים. כל משתתף מקבל 7 עדשים ומתחילים בסבב הימורים. לדוגמא: חני אומרת: "אני מהמרת על חמישה עדשים ששושי בחרה במשפט מספר 3. אם ההימור צלח שושי מעניקה לחני חמישה עדשים מעצמה. אם ההימור כשל חני מביאה לשושי שלושה עדשים וכך ממשיכים בסבב. הזוכה: מי שצברה מספר עדשים גבוה.

3. בינגו מחמאות

הכינו טבלה, כאשר בכל ריבוע מופיעה מחמאה. לדוגמא: חכמה, טובת לב, מסורה… כל משתתפת מקבלת לידיה את הטבלה ורושמת בכל ריבוע שם של משתתפת שהמחמאה מתאימה לה. לאחר המילוי לכל משתתפת יש בינגו המורכב משמות המשתתפים. לכל משתתפת הטבלה שונה, על פי איך שהתאימה את המחמאות. מפעילת התוכנית מקריאה בכל פעם שם של משתתפת אחרת. המשתתפות צובעות את הריבוע בה הופיע המשתתפת. הזוכה: למי שיש ראשונה שורה צבועה- בינגו.

4. נר מחמאות

כל משתתפת מקבלת שם של משתתפת אחרת. עורכים סבב. כל אחת בתורה צריכה להחזיק גפרור דלוק/ זיקוקים ולומר ברצף מחמאות על מי שיצא לה בפתק, עד שהמשתתפות מנחשות על מי היא מחמיאה.

5. אליאס משפחתי

מארגנת התכנית מכינה פתקים עם מושגים משפחתיים. (לכל משפחה יש את המושגים הייחודיים שלה: מילים שאומרים במשפחה, דמויות מוכרות, וכו'). מתחלקים לשתי קבוצות: קבוצה א' וב'. קבוצה א' מתחילה. מציבים שעון חול. משתתפת תורנית מקבוצה א' מרימה כרטיס עם מושג, מבלי ששאר המשתתפים יראו את המושג שיצא לה בכרטיס. עליה להסביר לחברי הקבוצה מהו המושג שיצא לה מבלי לנקוב במושג או בשורש מן המושג. חברי הקבוצה צריכים לנחש מהו המושג. כשהם מצליחים לנחש. התורנית עוברת לכרטיס הבא. וכן הלאה. עד ששעון החול אוזל. כל קבוצה צריכה לנסות להספיק כמה שיותר כרטיסים. עוברים בתורנות מקבוצה א' לקבוצה ב', כאשר בכל סבב יש תורנית אחרת שמופקדת על הגדרת המושגים. הקבוצה המנצחת היא הקבוצה שהשיגה הכי הרבה קלפים.

6. תשובות מספרים

כל משתתפת מביאה איתה ספר עב קרס מכל סוג שהוא. מנחת התכנית שואלת שאלות אישיות או סתם שאלות מעניינות, כמו תאור סצנה: "הבית מבולגן, הלכלוך זועק מכל פינה… דפיקות בדלת- השוויגער/ החמות בפתח. מה תעשי"- "תשובות יש לענות מעמוד__ ". כל משתתפת צריכה למצוא תשובה לשאלה מתוך הספר שיש בידה מהעמוד שהמנחה הורתה. מניסיון, יוצא תשובות משעשעות ומגבשות.

7. מתנה לאמא

המנחה מודיעה למשתתפות: "כל אחת קיבלה פתק סגור עם מושג. לדוגמא, משפחה, חנוכה, שמחות, וכו'. כל אחת בתורה צריכה לומר משפט או מילה הקשורה לקטגוריה מבלי לגלות מה יצא לה. משתתפת אחת קיבלה פתק ריק. עליה לשחק את עצמה, כביכול יש לה גם מושג ולענות כמו כל המשתתפות. המשתתפות צריכות לנחש למי יצא פתק ריק". למעשה, המנחה תדאג מראש שהאמא תקבל את הפתק הריק ועל כל הפתקים יהיה רשום: "אמא". על פי התשובות המשתתפות יקלטו שיש להן מושג משותף ולאמא פתק ריק. ובסוף גם האמא תקלוט ותהנה מהמחמאות.

חג שמח ומאיר!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר