מאסק לא עוצר

לראשונה בעולם: כך נראה המחשב שיושתל בקרוב במוח אנושי  

ארגון הבריאות העולמי אישר את תחילת הניסויים בבני אדם  • המטרה בין היתר: לרפא עיוורים, אילמים ומשותקים • בעזרת השבב ניתן יהיה לחבר מח לטלפון כמו התקן בלוטוס •  מחשב ב(מקום)מח אנושי (דיגיטל)

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
אילון מאסק (צילום: שאטרסטוק)

חברת ניוראלינק קיבלה אישור FDA להשתיל רכיב מחשב למוח אדם. כך הודיעה בסוף השבוע חברתו של אילון מאסק בציוץ בטוויטר.

חברת ניוראלינק היא חברת הייטק בבעלותו של היזם המיליארדר אילון מאסק, שעוסקת בין היתר בפיתוח רכיב בינה מלאכותית שידע לתקשר בין המח לאותות דיגיטליים.

החברה נוסדה בשנת 2016 על ידי מאסק וקבוצה של חוקרים, רופאים ומומחים בתחום חקר המח. מטרת החברה כפי שהיא מפרסמת באתר שלה היא "ליצור ממשק מוחי , עבור אנשים עם צרכים רפואיים שאינם מסופקים היום ולהרחיב את הפוטנציאל האנושי מחר".

מאחורי המילים המכובסות, כוונת הדברים היא שעל ידי שתל דיגיטלי המכיל מחשב מזערי ומותאם ביולוגית למח האנושי, תיווצר מעין אינטראקציה ו"שיתוף פעולה" בין הצ'יפ המושתל, לאותות החשמליים שמפיק המח.

לפי ההסבר הרשמי של החברה, מטרת הפיתוח היא לאפשר לחולים המשותקים בגופם, "להחליף" את החלק שנפגע במח שמעתה יתבצע על ידי הפעילות של אותו רכיב מחשבי.

על ידי אותו פיתוח מתכוון מאסק לא פחות מאשר להחזיר ראיה לעיוורים, דיבור לאלמים ויכולת מוטורית לאותם שזו נפגמה.

כך נראה המחשב הזעיר:

מחשב במוח. (צילום: צילום מסך אתר ניוראלינק)

ניסויים מוצלחים בקופים:

בסרטון ששחררה החברה בשנת 2021 נראה קוף משחק בעזרת ג'ויסטיק במשחק מחשב. מטרת המשחק היא לעקוב אחרי מלבן כתום שמשנה מקום בכל פעם שמגיע אליו סמן העכבר של המחשב, הקוף שאולף לבצע את הפעולה הזאת מבצע אותה ללא כל קושי.

כעבור מספר רגעים, ניתן לראות שהתקן הג'ויסטיק מנותק פיזית מן המחשב, ובכל זאת הקוף ממשיך לעקוב באמצעות סמן העכבר אחרי המלבן.

בסרטון מסביר הקריין שלמוחו של הקוף הושתלו שני שבבים, הקוראים את פעילות המח במהלך הביצוע. המחשב מנטר את אותות החשמל שמשחררת הפעילות המוחית ומתרגם אותה לאותות דיגיטליים.

בשלב מסוים נראה אחד החוקרים במעבדה מחבר את השבב לטלפון נייד. לאחר מכן על ידי ביצוע של פעולות חישוב מתמטיות, השבב שבמח הקוף שולח לו "הוראות" לחזור על אותן פעולות, והפעם באמצעות שליטה מוחית בלבד על ידי המחשבים שהושתלו לו.

צפו בסרטון ששחררה חברת ניוראלינק:

חיבור הקוף לטלפון. (צילום: טוויטר רשמי חברת ניוראלינק)

לאחר ההצלחה ובדיקת הבטיחות בקופים, הוחלט כאמור על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, לאשר התחלת ניסוי בבני אדם, להם יושתלו שבבים דומים.

אם משום מה עלה בדעתכם רעיון להצטרף לניסוי, החברה הודיעה שבשלב זה טרם יצאה במכרז ותעדכן בקרוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר