החרדית שמקדמת את החקלאות בסין

צ´יינה-ישראל, בניהולה של דבורה שקולניק, חרדית ילידת סין, חתמה על ייצוג בלעדי של מוצרי רפאל בבסין (כלכלה)

החברה הסינית Raphael China Water Technologic Inc, הוקמה בסוף 2008 לאחר שצ´יינה-ישראל בניהולה של דבורה-לאה שקולניק, ילידת סין וחרדית, חתמה על ייצוג בלעדי של מוצרי רפאל YECO בתחום החקלאי בסין.

החברה המשוטפת מנוהלת על-ידי הגברת Jianping Wu שפרשה ממשרד החקלאות הסיני לאחר 12 שנות פעילות בתחום מימון פרוייקטים והקצאת משאבים לחקלאים בסין.

דבורה-לאה שקולניק השוהה בימים אלו בביגי´נג בקידום החברה, מספרת שהיום בעידן המשבר הכלכלי, סין תעביר ותאיץ השקעות בתחום החקלאות בכדי לפצות את המגזר הכפרי הנפגע העיקרי במשבר, שבו מליוני כפריים איבדו את מקור ההכנסה בעבודות מחוץ לכפרים בערים הגדולות בתחום הנדל"ן ובתעשיה הזעירה.

על-פי פרסומים לא רישמיים בסין כ-15 מיליון איש לא חזרו לערים הגדולות ובעצם פוטרו ממקום העבודה לאחר ראש-השנה הסיני בפברואר השנה, אנשים אלו לרוב יחזרו לעבוד בעבודות המסורתיות של חקלאות, תוך הבטחה של הממשלה במחוזות לרכוש את התוצרת לשיווק מקומי. גם תחום החקלאות הסין עובר שינוי לטובה של גידולים אורגניים גידולים מבוססי טכננולוגיה שנימכרים ברשתות הגדולות והמגדילים רווחיות. הסיני העירוני יעדיף לרכוש ירקות או פירות מילון או עגבניה שגודלה תחת פיקוח ובטכנולוגיה של דישון והשקיה איכותיים, הוא היום יותר מתמיד. הסיני הממוצע בררן יותר מאשר בעשור הקודם, וכאן אני מזהה הזדמנות, אומרת דבורה.

החברה שהוקמה מנוהלת רק על ידי סינים שגם שותפים בחברה. דבורה-לאה אומרת שהקמת החברה הסינית Raphael China Water Technologic Inc נעשה בהרבה מחשבה והבאת ניסיון שהיא למדה בשוק הישראלי וכן מצפיה לאורך שנים בחברות הישראליות המנוהלות בסין.

"המודל הזה", אומרת דבורה, "יצר שותפות אמיתית שכל אחד ממנהלי החברה הוא גם בעלים וכך הוא מרגיש בכול יום שהוא בא לעבודה או טס לשווק את המוצרים בפרובינציות, זו חברה שבה הוא שותף".

"ניטרלתי את ´הקומבינות´", היא אומרת, "אני מכירה את ה´ראש´ של הסינים ויודעת לדבר איתם בדרך שהם מבינים. החברות שלי עם גב´ Jianping Wu היא כבר עשור, והיא התפטרה ממשרה מבטיחה לטובת עשיה לעצמה. אני חולקת על הגישה שמנהל זר ינהל טוב יותר את הסינים, לעניות דעתי זה יוצר אנטגוניזים ולא שורד לאורך שנים".

הנהלת החברה מסרה שבשלושה חודשי פעילות הראשונים וההשקה הראשונה שלהם בתערכות המים שהיית בביגי´נג בדצמבר 2009 נחתמו מעל 24 זכיונות של דילרים ברחבי סין. אורח התערוכה בביגי´נג היה מנהל השיווק של דסק אסיה ברפאל ישראל מר גיא לוין.

צ´יינה-ישראל תארח בישראל כ-10 אנשי מפתח ממשרד החקלאות הסיני היושבים בפרובינציות השונות בתערוכת אגריטק הישראלית שתתקיים במאי בתל-אביב.

האורחים יהיו אורחי הביתן של חברת הברזים רפאל TYCO בתערוכה. ויצאו לסיורים בישראל להכרת הארץ. "אני אדריך אותם אישית", אומרת דבורה, "אני יודעת איך ´להזריק´ ציונות בסינים. יש לנו כישראלים במה להתגאות וחייבים אנו להראות את פנים האמיתיות של הארץ שלנו".

לדבריה, "אסור לנו להפקיר את התדמית של ישראל לאחרים, כי בסין חושבים שטנקים נוסעים בתל-אביב. שאני מספרת שאני חיה בישראל, יש כאלו שמרימים גבה ושואלים אם כבר נפל עלי טיל קאסם. היום אנחנו מנסים להכניס לפרוטפוליו של החברות שאנו מיצגים גם חברות צעירות ישראליות בתחומי הדישון, זרעים ובקרת השקיה.

"אני מאוד מאמינה", הוא אומרת, "שלישראל יש עדיין המון מה לתרום בתחום הזה לסין במיוחד בעידן המשבר הכלכלי. וצריך לדעת איך לעשות זאת בחוכמה סינית עם מעט פלפל ישראלי".

בחברה הושקעו כ-250 אלף $ מהון עצמי של הסינים והישראלים ונשכרו שני נכסים אחד למשרדים ואחד למחסנים ליד שדה-התעופה הבינלאומי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (19%)

לא (81%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
כרגע יש רק חרדית ממני לי כרטיס ויהיה גם חרדי :)
חרדי
1
כרגע יש רק חרדית ממני לי כרטיס ויהיה גם חרדי :)
חרדי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בכלכלה בארץ:

"מאבק משמעותי ביוקר המחיה"

בקרוב: הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון, בניהול חשבון 

מליאת הכנסת אישרה את הצעת 'חוק הבנקאות', שקובעת כי לראשונה בישראל - תתקיים תחרות על מאגר הפיקדונות | על פי ההצעה: "הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון בפתיחת חשבון עובר ושב, והאזרח יוכל להפקיד את כספו בכל בנק בו ירצה גם אם חשבונו לא מתנהל באותו הבנק" (כנסת)

ארי כהן||
1

כסף דיגיטלי

מי יכול להרוויח 200% מכריית קריפטו? | ריאיון חשוב

בעקבות פרסומים בציבור החרדי על אחוזי רווח גבוהים מכריית ביטקוין שוחחנו עם מי שעוסק בתחום | מי יכול להרוויח ואלו חברות פועלות בתחום? | המסקנה: המודעות בתחנות האוטובוס - הן כנראה תרמית מסוכנת (דבר ראשון)

משה מנס||
1

קיבלו סכומי עתק

מדוע הבנק חילק בטעות בערב שבת ללקוחות 5 מיליון שקלים?

בערב שבת האחרון, בנק הדואר סבל מתקלה חמורה כאשר מספר לקוחות הופתעו לגלות כי קיבלו לחשבונם מענקים של סכומי עתק | חלק מהלקוחות משכו את הכספים מהחשבון | בנק הדואר: "התקלה טופלה, התאמות ותיקונים טופלו נקודתית מול חשבונות ספציפיים" (כלכלה)

מישאל לוי||
3
ש

השר מאיר פרוש: 

"איחוד הצלה גורם משמעותי באבטחה הרפואית להילולת רשב"י"

לקראת הילולת הרשב"י במירון והגעת הרבבות, הגיע היום (שלישי) שר ירושלים ומסורת ישראל הרב מאיר פרוש למטה הראשי של איחוד הצלה בירושלים לסקירת היערכות ארגון איחוד הצלה למבצע האבטחה הרפואית הגדולה. השר הגיע מלווה במנכ"ל משרדו הרב שימי אלבוים וסמנכ"ל מירון הרב חיים רוזנשטיין (חרדים)

כיכר בשיתוף איחוד הצלה|מקודם|
1

"תפסיקו להתבטל"

"מנצלים את המצב" | יוקם צוות שייבחן את עליות המחירים

ברקע המלחמה והקורונה שלפניה, ובזמן שכל העולם מתמודד עם עליות מחירים משמעותיות, ישראל שהייתה יקרה עוד קודם לכן - סובלת יותר | בשל כך החליט יו"ר ועדת הכספים גפני, להקים בןועדות הכספים והכלכלה צוות משותף להתמודדות עם יוקר המחייה ועליות המחירים (חדשות)

בני סולומון||
5
ש

אין דברים כאלו בישראל

להשקיע בבוקרשט בשיטת "הכל כלול" מ- 550 אלף ש"ח בלבד

 משקיעים ישראלים יכולים להשקיע היום עם הון עצמי של 130 אלף יורו בלבד וממש אוטוטו להתחיל להשכיר את הדירות, כאשר הצפי לתשואה עומד על כ-9% אחרי כל ההוצאות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף סטאר קוואליטי|מקודם

כ-1 מיליארד שקלים

זה המסלול החדש שהושק ב'אוצר' לטובת בעלי עסקים בצפון

כדי לפתח לעסקים הקטנים בצפון שנפגעו מהמלחמה ולא מצליחים עדיין להתאושש, החשב הכללי השיק מסלול חדש להלוואות בערבות מדינה: "קרן צפון" – סיוע לעסקים קטנים ובינוניים (חדשות כלכלה)

בני סולומון|

ומה לגבי העובדים בישראל?

דיווח: 'אינטל' צפויה לפטר יותר מ20% מכלל עובדי החברה 

ענקית השבבים העולמית "אינטל" צפויה להודיע השבוע על תוכנית לקיצוץ של יותר מ-20% מכוח האדם שלה, כך לפי דיווח הבוקר | המהלך מהווה חלק ממאמץ לפשט את מבנה הניהול ולבנות מחדש תרבות סביב תפקידי הנדסה | זהו הארגון מחדש המשמעותי הראשון תחת המנכ"ל החדש ליפ-בו טאן, שנכנס לתפקידו בחודש שעבר (כלכלה)

דניאל הרץ|

מגמה מדאיגה

דו"ח חדש חושף: ירידה חדה של צעירים חרדים בשוק העבודה

דו"ח האוצר חדש מצביע על ירידה בהשתתפות גברים חרדים בשוק העבודה | לפי הדו"ח, המגמה מעלה חששות כלכליים עתידיים ואת הצורך בצעדים ממוקדים להגדלת ההשתתפות בשוק העבודה ושיפור הכישורים (חדשות כלכלה)

בני סולומון||
7
ש

18 שנות ותק

95% הצלחה במבחני הרבנות: השיטה שמשנה את הכללים

עם שיטת הלימוד המהפכנית, הליווי האישי הצמוד וההכנה המעמיקה – מרכז מ.ל.מ מבטיח לך הצלחה במבחני הדיינות, הטוען הרבני והרבנות, כפי שמעידים אלפי בוגרים מרוצים! (חרדים)

בשיתוף מ.ל.מ|מקודם|
1

סמוטריץ' גיבה: "לא מקבל"

מקלב תקף פקידים מול ה-OECD; 'תמונה מעוותת נגד החרדים'

סגן השר מקלב, השתתף היום בדיוני הקבינט הכלכלי במשרד האוצר, שם השתתף גם מזכ״ל ה-OECD, בשלב מסוים של הדיון, מקלב זעם ופתח על פקידי האוצר בפני המזכ"ל: "מציגים לכם תמונת מצב מעוותת כלפי הציבור החרדי" | שר האוצר סמוטריץ' הגיב: "לא מקבל את המצב הזה שפקידי אוצר לא מאפשרים מפגשים בין אנשי ה-OECD לנציגים החרדים״ | הפרטים (אקטואליה)

חנני ברייטקופף||
10

רגע לפני היציאה לפגרה

אושר בכנסת: ניתן לבצע עסקה בכרטיס אשראי - בכל סכום

תם עידן "אי אפשר לשלם על כך באשראי" | בשעת לילה מאוחרת אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את החוק האוסר התניית תשלום באמצעות כרטיס אשראי בסכום רכישה מזערי | חה"כ אליהו ברוכי (יהדות התורה) שיזם את החוק: "מוכר המתעקש להתנות את השימוש באשראי בסכום כסף מינימלי, הופך את האשראי מנכס לנטל ומהיום עושה זאת בניגוד לחוק" (חדשות)

קובי אטינגר||
5
ש

כנס הוקרה

בנק מרכנתיל בשותפות רבת שנים עם 'יד אליעזר' למען ילדי ישראל

בנק מרכנתיל ממשיך לחזק את מעורבותו בקהילה ולתמוך בפרויקטים חברתיים משמעותיים | באירוע הוקרה מיוחד שנערך לאחרונה בבית שמש עבור עשרות חונכי 'פרויקט החונכים' של עמותת 'יד אליעזר', הובלט שיתוף הפעולה הפורה והמתמשך בין הבנק לעמותה | מזה למעלה מ-16 שנים, בנק מרכנתיל תומך במסירות בפרויקט החשוב, המסייע לילדים ובני נוער ומעניק להם ליווי חינוכי וערכי (כלכלה)

כיכר בשיתוף מרכנתיל|מקודם
ש

הישג מרשים לבנק מזרחי-טפחות:

התשואה הגבוהה ביותר מבין שלושת הבנקים הגדולים בישראל

בשנת מלחמה מאתגרת, בנק מזרחי-טפחות מציג תוצאות מרשימות עם תשואה על ההון של 18.5% ורווח נקי של 5,455 מיליון שקלים. במקביל לחוסן הפיננסי, הבנק מוביל מהלכי תמיכה משמעותיים בעוטף עזה ובמשרתי המילואים (כלכלה)

כיכר בשיתוף מזרחי טפחות|מקודם

סחיטה בחסות החוק?

לא ציין הבהרה על אוכל לכלבים - וחטף תביעה מטורפת

עו"ד אביר קארה שפועל בתחום התביעות הייצוגיות בריאיון מיוחד לתכנית 'דבר ראשון', שבו דיבר על הנתונים והסיפורים הכואבים מאחורי תעשיית התביעות | למה המגזר החרדי סובל במיוחד ועל אלו שטויות תובעים מיליונים? (דבר ראשון)  

משה מנס ואלי גוטהלף||
2