שבת עם 'נתח'

משובח: צלי כתף עם ירקות של השף ישראל דודק

הכירו את נתח הבשר המובחר שהשפים הכי אוהבים: נתח מספר 5. מה אפשר להכין ממנו? המון. הפעם הלכנו על מתכון לצלי כתף עם ירקות שורש בנוסח שווייצרי של השף ישראל דודק - מנה פשוטה וקלה להכנה והתוצאה מרשימה ומשובחת (מתכונים לשבת, שיווקי)

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 פרוסות כתף מנתח מס' 5 של 'נתח' (150-200 גרם לפרוסה)
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 4 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 1 ראש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
  • 2 שורשי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 קולרבי, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף

אופן הכנת מתכון לצלי כתף עם ירקות שורש:

רגע לפני: צלי כתף, הידוע גם כנתח מספר 5, פוליקה ומיני סטייק, נחשב לאחד מהנתחים המובחרים ביותר, ואולי המובחר שבהם. הוא רך להפליא, נפרס היטב לפרוסות דקות, והוא הנתח המועדף ביותר בעולם השפים.

משום כך, שפע המתכונים להכנתו עצום ורב. בנוסף, הנתח מתייחד ביופיו, כשבמרכזו טבוע פס הג'לטין המהווה סימן היכר מובהק לנתח 5.

1. בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומוסיפים את כל הירקות, מטגנים תוך כדי ערבוב, במשך 15 דקות. מוציאים ושומרים בצד חצי מכמות הירקות, את החצי הנותר משטחים בצורה שווה בתוך הסיר.

2. מסדרים את פרוסות הכתף מעל הירקות בצורת רעפים, מפזרים מעל הבשר את התבלינים ומכסים בירקות שהוצאנו מהסיר בתחילת המתכון.

3. מוסיפים לסיר ארבע כוסות מים, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה, מבשלים במשך 3 שעות, בודקים שהבשר מספיק רך, ומגישים.

נתח: המותג שיוצר מהפכה בשוק הבשר המהודר

'נתח' הוא מותג בקר חדש בכשרות מהודרת של הגאון רבי אברהם רובין שליט"א הנוהג לפי כל החומרות -הן של הבית יוסף והן של הרמ"א.

מותג 'נתח' מבית חברת 'עוף ירושלים' בשילוב חברת ק.ח. בשר חלק, נוסד במטרה לחולל מהפכה צרכנית בשוק הבשר המהודר בישראל, להוכיח שלמעשה הוא בריא לא פחות מעוף, ניתן להשיגו במחיר השווה לכל כיס, לבשל אותו בקלות וליהנות מסעודות שבת וחג (ואף יום חול!) מפוארות.

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
יצא לי מעולה!!!!
רננה
2
אנסה לפי ההוראות אבל עם סיר לחץ ועוד אשתמש במספר 8 אפילו קפוא אפשיר היטב היטב ואחרי חצי שעה אבדוק ואמשיך בסיר רגיל לגבי התיבלון אני קצת שונה אוהב מתיקות קלה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הנסי
1
הוא פשוט שף ברמה הגבוהה ביותר, וגם מאנטש. אין עליו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חוה פ

עוד בעיקריות:

חגיגי ומושלם

ט"ו בשבט כאן, ואין דרך טובה יותר לחגוג מאשר עם מנה שמשלבת את כל הטוב של פירות יבשים וטעמים עשירים! פילה סלמון עסיסי מצופה ברוטב מתוק-חמצמץ של דבש, יין לבן ומשמשים מיובשים, עם נגיעות של חמוציות ופקאנים קראנצ'יים- התוצאה? חגיגה חגיגית של טעמים ומרקמים (אוכל ומתכונים)

||
1
ש

לכבוד שבת

לשבת שפותחת את חודש אדר מגיע עיקרית מיוחדת - ולאוראל בראל יש אחת מושלמת בשבילכם: טנזיה מרוקאית. תבשיל בשר צוואר משובח עם פירות יבשים ויין שמגישים על קוסקוס ומעל שקדים קלויים. מעדן! (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל ילמד אתכם לתקתק עיקרית מדהימה לשבת ב-10 דקות עבודה. כמה זה קל? קבלו את התהליך: חותכים את הירקות ומסדרים בתבנית, מניחים מעל את הבשר, מוסיפים סילאן ותיבול, אוטמים היטב עם נייר אפייה ונייר כסף ומשגרים לתנור ל-5 שעות. סה טו (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם

לכבוד שבת

מנה טעימה וחגיגית מהמטבח הסורי של בשר נימוח ורוטב סמיך ועשיר שמתחנן לחלה טובה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לעיקרית מושלמת לשבת חורפית (מתכונים לשבת, אוכל)

|
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל של בשר, פולים נימוחים ועשבי תיבול נהדרים. עיקרית מושלמת לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3
ש

לכבוד שבת

במקום לעבוד קשה, בקצביה של וול דאן תקבלו את שקדי העגל נקיים למשעי, יהלומים קטנים ועדינים שמתבשלים ברוטב פלפלים חריף וטעים שמתחנן שתטבלו בו חלה טובה (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

לכבוד שבת

שף דני אביב מאנטריקוט ילמד אתכם להכין ביף בורגיניון צרפתי אמיתי שיפאר את שולחן השבת שלכם. מעדן מיוחד שמתבשל שעות ארוכות ומפיץ ניחוחות משכרים בכל הבית (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד

למתכון הבא גייסנו את שף דני אביב מאנטריקוט המיתולוגית - כי אם כבר להכין מנת בשר משובחת, זה רק עם הסבר מפורט של מומחה מהשורה הראשונה. מוכנים לקצור מלא מחמאות? מתכון לשוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה (מתכונים, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד לסוכות

לאכול את העיקרית *וגם* את הצלחת? כן, זה אפשרי! אוראל בראל ילמד אתכם להכין קעריות אכילות מעלי סיגר במילוי בשר מושלם וחגיגי שכולם יאהבו עם הנתחים המעולים של וול דאן. סוכות, אנחנו מוכנים להפתיע (מתכונים חגיגיים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

למנה הזו יש שם מפוצץ, אבל אל חשש - אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין אותה בלי להסתבך עם מדריך וידאו שלב אחר שלב. מתכון לכתף טלה ממולאת באורז מתובל וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

אבל כבד: 

הרב אלדד טובול ז"ל גידל במסירות את חמשת ילדיו, ונפטר בפתאומיות תוך כדי הליך פיטורים ממקום עבודתו | הותיר אחריו חובות כבדים וחמישה יתומים. הגדולה כבר בגיל שידוכים – הקטן רק לאחרונה חגג בר מצווה | הם מתחננים לעזרתנו (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כשווינה פגשה את רבאט: אוראל בראל מאחד בין שניצל בקר וינאי לאטריות מרוקאיות למנה מושלמת לסעודת הבוקר של ראש השנה. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5
ש

מיוחד לראש השנה

אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין את הסוכריה הכי פנסית שיש: פסטייה של עלי פילו פריכים שעוטפים מילוי פרגית עסיסי - מנה חגיגית, יפה וטעימה לראש השנה שתקצור מחמאות מהרגע שתניחו אותה על השולחן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2
ש

לכבוד שבת

זה אולי המתכון הכי קלאסי בספר - וכמו שהוא טעים, ככה קל להכין אותו. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי כתף ברוטב פטריות מושלם עם בשר מס' 5 מצוין של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לתבשיל המושלם לשבת: חגיגי, מרשים, קוצר מחמאות וסופר קל להכנה. מתכון לבשר ראש עם חומוס פיקנטי עם הבשר המשובח של רשת קצביות 'וול דאן' (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
7
ש

לכבוד שבת

מנה חגיגית מנצחת ומפילת לסתות - כן, אנחנו ככה דרמטיים - כי כל כך קל להכין אותה והתוצאה תהיה וואו בכל פעם מחדש. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת כתף טלה בתנור עם שקדים, צנוברים, ערמונים ועוד הרבה דברים טובים (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
4
ש

דירות יוקרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל בקר וירקות שורש עם נתחי זנב עגל 'וול דאן' נמסים בפה. מעדן אמיתי לשבת שממש לא מסובך להכין - והתוצאה מרשימה וטעימה במיוחד (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2
ש

לכבוד שבת

חוששים להתעסק עם לשון? אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מנה מנצחת שאי אפשר לטעות איתה. פרוסות לשון עגל נמסות בפה של 'וול דאן', עטופות ברוטב סמיך ומתובל היטב (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3
ש

לכבוד שבת

אושפלאו - תבשיל בוכרי נהדר שמשלב אורז, ירקות ונתחי בשר עסיסיים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת אושפלאו אסאדו מושלם של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
7
ש

לכבוד שבת

בשר ותפוחי אדמה נימוחים, עטופים ברוטב סמיך ומתובל היטב. המנה המושלמת לשבת. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לתבשיל אסאדו 'וול דאן' עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5

לכבוד שבת

קוביות בשר צלעות - נתח מספר 2 - נימוחות ורכות כמו חמאה שמתבשלות לאט ברוטב ירקות שורש מתובל היטב. אפשר להשתמש בכל נתח בשר שמתאים לבישול ארוך. הכי טעים להגיש לצד אריסה שהכנתם בעצמכם (מתכונים לשבת, אוכל)

|
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות