הנחיות דרמטיות נגד הקורונה

ישראל מתמגנת: איסור על קיום אירועים עם מעל 100 איש

על רקע התפשטות נגיף הקורונה בישראל, מסרו הערב ראש הממשלה ושר הבריאות יחד עם בכירים נוספים הצהרות בהם הודיעו על הגבלות חדשות • בשלב זה: התחבורה הציבורית תפעל רגיל (ארץ)

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן, ראש המל"ל ומנכ"ל משרד הבריאות מוסרים הערב (רביעי) הצהרות לתקשורת בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בישראל.

בתחילת דבריו אמר נתניהו: "יש דבר שמאיים על השמחה של כולנו וזו המגפה העולמית, כך היא הוגדרה הערב. זו מגפה עולמית, היא פוקדת את כל המדינות בצורה קשה יותר. בישראל מצבנו טוב יותר, נקטנו אמצעים רבים אבל האתגר הוא גדול ומשמעותי".

"במשברים אחרים, במתקפות טרור, אנחנו עושים הכל כדי לטפל באיום חיצוני כדי לשנות ככל המעט את שגרת החיים הפנימית. במשבר הזה, אחרי שטיפלנו במעטפת החיצונית וצמצמנו את המערכת החיצונית, אנחנו נאלצים לשנות את שגרת החיים הפנימית כדי להתמודד עם המשבר של הנגיף".

נתניהו קרא לאזרחים "לשנות את שגרת החיים שלכם כדי להתמודד עם האיום החיצוני. להימנע מלחיצת ידיים, לרחוץ את הידיים ולשמור על ההיגיינה האישית".

ראש הממשלה קרא שלא להגיע לאירועים ולא לקיים אירועים שאינם מחויבים. בהמשך הודיע על הגבלת מספר המשתתפים באירועים ל-100 בלבד, למעט חריגים - כפי שיפרסמו בהמשך.

אחרי ראש הממשלה, נאם שר הבריאות יעקב ליצמן, שהיה עדיין עם ספודיק על ראשו, בשל חג הפורים: "אנחנו מתפללים שהשם יעזור, עד היום ברוך השם אף אחד לא מת מהקורונה, ויש אפילו שיפור באדם שהיה במצב קשה בפוריה. אנחנו מקווים שהשם ישלח רפואה, חיסון וכולם יהיו בריאים".

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב אמר, "אנחנו קוראים לכל האנשים שיש להם חום ותסמינים נשימתיים של קוצר נשימה או שיעול להיכנס לבידוד, זה לא אומר שיש לכם קורונה. זה בשביל לשמור עליכם".

למרת הגבלת ההתקהלויות, וברקע החשש מסגירת הישיבות ותלמודי התורה, הודיע המנכ"ל כי "בתי ספר, בנקודת הזמן הזאת, ימשיכו לעבוד". בנוסף, התחבורה הציבורית ומקומות העבודה ימשיכו לעבוד.

משרד הבריאות הודיע הערב על מקרי קורונה נוספים שאובחנו בארץ, וכך מספר החולים עלה ל-82, מהם שלושה שהחלימו.

מתוך החולים, 71 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, 5 בדרכם לאשפוז ו-3 מטופלים בביתם. מרביתם במצב קל, חמישה במצב בינוני ורק אחד במצב קשה.

בתוך כך, ארגון הבריאות העולמי הכריז על התפרצות נגיף הקורונה כמגפה כלל עולמית. יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר כי "אי אפשר לומר שכל המדינות יכולות לשנות את כיוון המגפה הזו".

לדבריו, "כל המדינות עדיין יכולות לשנות את מסלולה של המגפה הזאת. אם המדינות יזהו, יבדקו, יטפלו, יבודדו, יעקבו וגייסו את האזרחים שלהן בתגובה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
מתוך האתר של משרד הבריאות *קיום אירועים פרטיים כגון חתונות, בר מצוות ושמחות- עד 100 איש.
גם חתונות
23
יש כבר תשובה לגבי חתונות??? אירועים כאלו גם נכללים בהגבלת המשתתפים??
שיראל
מתוך האתר של משרד הבריאות *קיום אירועים פרטיים כגון חתונות, בר מצוות ושמחות- עד 100 איש. בברכת "והסיר ה' ממך מכל חולי"
חתן
22
למגיבה 7 מקוה בשבילה שעד ניסן נעבור את הסיוט חברה יקרה מחתנת בת ביום ראשון הקרוב וזה לחץ אמיתי
תמר
21
ע"פ ארגון הבריאות העולמי, מס' הנדבקים בעולם עבר את ה120,000
אביגדור
20
עכשיו כל הסטודנטים מתפללים בדמעות שהקורונה תיעלם.. שלא ידחה להם התואר
חן
19
מה עם ישיבות גדולות זה חשוב תבדקו דחוףףףף
שימי
גם
גבי
18
לבטל תפילות במניין. חמירא סכנתא מאיסורא
רופא
מה הקשר בין מניין ל100 איש?
משה
למיטב ידיעתי, מניין=10 אנשים ולא 100... ובכמות מתפללים שכזו, מי שלא חולה ואין חשש שהוא נשא, אין בעייה להתפלל...
שיראל
17
מה?
כולל בתי כנסת?
כן
ששון
16
מי יכול לענות בבקשה, האם זה כולל ישיבות וכוללים ?
יוסי
לא כולל...
שיראל
15
מזה אומר שאין בית ספר?!?
לא משנה
14
לא, אמרו שהלימודים ימשכו כרגיל בכל מוסדות הלימוד
ב.מ
13
כנראה נחכה ונראה איפה היבי יתפלל ונלך איתו
ומה יעשו בהתי הכנסת וכד'????
12
מתוך האתר של משרד הבריאות *קיום אירועים פרטיים כגון חתונות, בר מצוות ושמחות- עד 100 איש.
גם חתונות
11
אז למה להשבית את כולם? גם אם צעירים נדבקים בקורונה - הם מחלימים. מה הפאניקה? רק שכבת גיל הפנסיה נמצאים בסיכון - אז לבודד רק אותם. תפסיקו להשבית את החיים לכל האוכלוסיה ולמוטט את הכלכלה ואת המשק.
רק זקנים מתו?
10
לגבי מקומות חינוך, המורים קיבלו הנחיות והדרכות ללמידה מרחוק -להעביר יום לימודים דרך המחשב, אמא שלי מורה וככה אני מעודכנת שגם במשרד החינוך נערכים לאופציה הזאת שהיא כבר לא כל כך מופרכת, שבתי הספר ישבתו לתקופה...
שיראל
וואו !!!! מענין מה יהיה....
משיבה
9
אני לא מבינה מה נסגר איתם איך בידיוק הם אוסרים אירועים של עד 100 איש וממשיכים לאשר לימודים ואוטובוסים ?! איך זה מסתדר ביחד? במקרה הזה כל מי שעולה לאוטובוס בירושלים לא מקיים את הוראות משרד הבריאות
אזור ירושלים
8
מרשים מאוד המנהיגות של ביבי במצב כזה מאתגר. יריבו בני בטח באמצע להתאמן לומר את שם המחלה ...
לוי
7
יפה לראות את ביבי מתנצל לליצמן כשנכנס באמצע נאומו
איציק
6
ונקבל כסף על החופש מתוך בריאות כמובן
בני ברקי
5
למה א''א לראות??? האם זה כולל מוסדות
צופה
4
מתאים להם לבוא כעת
ביקורות בישיבות
3
מה יהיה עם הישיבות?????!?!?!?!
ללא שם
2
אמאלה!!! בת דודה שלי מתחתנת בתחילת ניסן... זה אומר שהחתונה תהיה רק עם מאה משתתפים???
שיראל
זה אומר שכדי לדחותה לקיץ
יאיר
1
זה כולל ישיבות?
משה
מעל 100איש וההחמרות רק ילכו ויגדלו... ה ישמור
בחורה
בתי ספר מוחרגים?
משה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: