מנזקי ה'חזרה לשגרה'

מדאיג: גם בערים החרדיות - מתרבים חולי הקורונה במוסדות החינוך

ככל שהלימודים במוסדות החינוך הופכים לשגרה מבורכת, כך נחשפים עוד ועוד מקרים של ילדים - או אנשי צוות - המתגלים כחולי קורונה, וגוררים שליחת תלמידים רבים לבתיהם, לשהייה בבידוד (חרדים)

אילוסטרציה (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

החזרה לשגרת הלימודים נותנת את אותותיה, ולמרות דיבורים על שמירה מרבית של כללי הזהירות הנדרשים, מתגלים עוד ועוד מקרים של חולי קורונה במוסדות חינוך תורניים.

בשעה האחרונה דווח על ילד שהתגלה חיובי לנגיף הלומד בכיתה ח' בתלמוד התורה 'תורת ישעיהו' בבני ברק. בשל כך, תלמידי כיתתו נשלחו לבידוד.

גם בשכונת גבעת שאול בירושלים, התגלה אמש ילד חולה קורונה, בתלמוד התורה 'אבני שלמה'. ילדי כיתה ו', חבריו ללימודים, נכנסו כולם לבידוד בהוראת ההנהלה, לאחר ששהו בקרבתו.

כמו כן, ר"מ בישיבת מלכות התורה ('רוזנטלר') שבמודיעין עילית נכנס לבידוד לפני מספר ימים, בעקבות אבחון בנו כחולה בקורונה, בינתיים, בבדיקה שערך האב, הוא יצא שלילי.

עוד נודע ל'כיכר השבת', כי תלמיד בתלמוד תורה בבית שמש, בשכונה רמה ב', התגלה כחיובי בבדיקת קורונה, וילדי כיתתו נשלחו לבידוד. מוקדם יותר השבוע התגלה בעיר, שחלקים ממנה הוגדרו בעבר כ'אדומים', כי גננת במעון פרטי ברמה ג' נדבקה בנגיף. ילדי המעון ואנשי הצוות נכנסו לבידוד.

'כיכר השבת' חשף כזכור בראשית השבוע, כי 30 ילדים חרדים בגנים של תלמוד התורה חכמת שלמה, בהנהלת הרב אברהם פינזל, נכנסו לבידוד עד יום ראשון - לאחר שחולה קורונה שהה בגנים.

בעיריית ירושלים דיווחו בהמשך כי "עוזר ל'מלמד', בגנים פרטיים שאינם שייכים לעירייה, התגלה חיובי לקורונה. האיש פונה לבידוד, כנדרש. לאחר בדיקת משרד החינוך והבריאות הוחלט לשלוח לבידוד קרוב ל-30 ילדים שהיו במחיצתו בשתי קבוצות נפרדות. הילדים ישהו בבידוד עד יום ראשון".

בעירייה הוסיפו ועדכנו, כי "אנשי צוות נוספים שהיו בקרבתו, גם נשלחו לבידוד", והדגישו כי "האיש חבש מסיכה כל זמן שהותו בכיתה, על פי כל הכללים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
לא נשמרים כללים בבתי הספר כלל וכלל גורנישט בבתי הספר שילדי לומדים חזרו לשגרה כפי שהייתה לפני הקורונה , לא שמירת מרחק לא מסכות וכו.... עבודה בעיניים , לצערי הכונו לגל שני , בעזרת ה׳ לא יהיה צריך נס שלא יקרה
סיני
18
הבעיה היא שמחזירים לשגרה במקומות שהיה תחלואה גבוהה. לדעתי לא צריך להחזיר בבני ברק ובכל המקומות שהיתה תחלואה גבוהה למוסדות החינוך
ע
17
הבעיה היא אחרת ככל שיתגלו יותר מקרים אזי רמת הסיכון עולה כמו"כ זה יוצר בעיה אחרת שתלמידים ומורים רבים נשלחים לבידוד ואז שוב יש בעיה להורים לעבוד כי המוסד נסגר
מיכל
16
זה לא מדאיג! זה היה ברור וטוב שהסביבה נשלחת לבידוד. זה גם לא מנזקי החזרה לשגרה. זה לא נכון לומר כך!
עכןטר
זה כן מדאיג... ועוד איך מדאיג באיזה תלמוד תורה בבית שמש בשכונה רמה ב' התגלה חיובי??? אני חושש שמטייחים את זה ואין אף אחד בבית שמש שיודע מזה ואיזה...!!! כנראה לא נסגר בכלל ולא הודיעו להורים בכלל!! רק מחכים לגל השני שיכה בעוצמה ואז יגידו שזה היה בהפתעה ואין אשמים אבל אשמים אנחנו... אשמנו, בגדנו, טיי
לתושבי בית שמש
15
אל תחפשו סיבות לא לפתוח את המוסדות זה יכול להיות גם אצל החילוניים אם יעשו בגיקות כמו שצריך
שי
14
מעניין שזה רק במוסדות החינוך החרדיים לפי מה שאתם מביאים פה.. וכי אצל החילונים אין את זה?! או שזה מכוון שיוכלו לסגור בחזרה את כל מוסדות התורה.
מ
13
זה כל כך ברור רוב החרדים גם ילדים וגם הורים מסתובבים רוב הזמן בלי מסכות (אתם מוזמנים לבוא לרמות ולראות בעצמכם) אז בטח יהיו עוד הרבה מקרים של קורונה בשכונות החרדיות
משה
12
מלמד נוסף בחכמת שלמה נדבק בנגיף
הורה מודאג
11
הנה זה מתחיל
מישהו
10
למען השם תראו איך מערכת החינוך משתגעת בגלל הלחץ שהפעילו כמה הורים פרובוקטורים שאין להם הרבה שכל. בושה וחרפה! מסכנים את חיי ילדנו בשביל מה? שיחלקו את הכיתות לקבוצות קטנות וכל קבוצה תלמד בין יום ליומיים בשבוע ואת שאר הלימוד יעשו דרך הטלפון. זה מאד פשוט!
אב מודאג מאד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: