פרסום ראשון

דרעי ניצח: בתי הכנסת לא יסגרו אלא יוגבלו ל-19 מתפללים

לא רק על הישיבות שב'מתווה הקפסולות' הצליח השר דרעי להשיג הסכמה כי לא ייסגרו, אחרי שהציג נתונים מרגיעים; גם בתי הכנסת לא ייסגרו, אלא יוגבלו ל-19 מתפללים • הפרטים המלאים (אקטואלי)

אילוסטרציה (צילום: איתמר קירשבוים)

פרסום ראשון: משרד הבריאות והמועצה לביטחון לאומי נסוגו בהם מההתעקשות על סגירה מוחלטת של כל בתי הכנסת בישראל, לאור התגברות הקורונה, וכמו בישיבות הפעילות ב'מתווה הקפסולות', התקבלה דעתו של השר רעי: התפילות בבתי הכנסת ימשיכו, אך תחת מגבלה של 19 מתפללים בלבד.

מוקדם יותר היום תקיים משא ומתן בצעד הדרמטי בנוגע לבתי הכנסת, שנחשף ב'כיכר השבת', כאשר השר אריה דרעי דורש כל להסתפק בצמצום מספר המתפללים, ודעתו זו פתחה לדיון סוער בישיבת הממשלה.

יצוין, כי מה שנקבע בבתי הכנסת צפוי להשפיע גם על ה'כוללים', שלהם אין מתווה משל עצמו אלא הם פעילים בהתאם לנקבע עבור בתי הכנסת, משום שהם ממוקמים בתוכם.

חשיפת 'כיכר השבת', הבוקר
חשיפת 'כיכר השבת', הבוקר
הגדלה

כזכור, השר דרעי אמר הבוקר בשיחה עם 'כיכר השבת': "אני מתנגד בכל תוקף לסגירה מוחלטת של בתי הכנסת. זה המקום היחידי ששומרים לגמרי על כל הכללים, יושבים בריחוק ומסכות, לא אוכלים, לא שותים ולא רוקדים".

"לא אתן יד בשום אופן בעולם שבמדינה יהודית, כשכל המשק פתוח, בתי הכנסת - שהם הנשמה של עם ישראל - יהיו סגורים לגמרי. אני מוכן לקבל הגבלות וצמצום משתתפים, סגירת בתי כנסת לא אקבל בשום פנים אופן", הוא הבהיר.

במקביל, המשרד והמל"ל חזרו בהם כאמור גם מדרישתם לסגור את הישיבות הפועלות לפי 'מתווה הקפסולות'. כפי שנודע ל'כיכר השבת', מקבלי ההחלטות שוכנעו על ידי יו"ר ש"ס דרעי, כשהציג נתונים ברורים ומרגיעים בנושא זה.

מהנתונים הללו עלה, כי בישיבות שפועלות במסגרת של קפסולות, אחוז ההדבקה עומד כרגע על פחות מ-0.01%, וכך עשרות אלפי בחורי ישיבות נמצאים בהן באופן בטיחותי לקורונה.

יצוין, כי בקרב הדרג הבכיר לא מתמקדים רק במוסדות הדת: גם מופעי תרבות, חדרי כושר ומועדונים תחת איום בסגירה מוחלטת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

36
כל אלו בכנסת לא רגילים לעבוד - פתאום צריך לעבוד!!! הבעיה - הם לא יודעים איך לעבוד?? נבחרים נכבדים - נכשלתם ובענק!!!!
חרדי
35
הסקופ של הבוקר בכל מדורי החדשות כל בתי הכנסת החדשים עזרת גברים בשטח של200 מטר מרובע כך שאם יכנסו 80 איש יהיה שטח של 2.5 מטר מאדם לאדם ואף אחד לא ידבק ולא יצטרכו בידוד הכל המצאות ולכן תאטרון בשטח של 1000 מטר מרוע יכול להכיל 250 איש
יוצאים להפגנות
34
פיקוח נפש, אבל הפוליטיקאים שלנו לא לומדים מהגל הראשון
שמואל
33
הוא העצמו לא הולך לבית הכנסת אז אם יסגרו הרבה שלא הולכים כמוהו או שגם לא יכולים מכל מיני סיבות יוכלו להתפלל במרפסות .כי עכשיו שהבתי כנסת פתוחים כמעט אין מנינים במרפסות.בשטח פתוח זה יותר בריא ונשמרתם.כמו הבעל שם טוב והארי שהיה יוצא לקבל שבת בשדה .
הרשל בועזגלו.
32
שיסגרו את אולמי התרבות שלהם.
כפיר
31
להחרים כליל הפאה הנכרית
זה הפתרון היחדי
30
פישששש אין עליך רבי אריה שהצלחת להשאיר את המניינים על 19 איש ולא על 50, בכול מקרה תמיד נפרגן לך כי אתה אדון האדונים.
עוז
רצו לסגור גם לא 19, במקום להגיד תודה על זה שנשאר 19 את מתלונן שלא 50.
ש
29
לדרעי היקר אכן ניצחת! אבל על מי? על החולים שיחלו??!! על הצעירים שידבקו וידבקו בתוך מרכזי תפילה??!! על הרבנים וראשי ישיבות שלא יכלו להעביר שיעורים גם מרחוק עקב חולשתם??!! למה לא ניצחת על הנגיף שלא יעבור בבתי כנסת???!!! למה אין מתווה של הגנה והפרדה + פיקוח???!!! הרי הקורונה יותר חכם ויותר אכזרי מכול
שמויגר
משועמם
משועמם
בדיוק כמו בימי משה רבנו , טענות מכל כיון , עשית טענות לא עשית טענות דאגת טענות לא דאגת טענות. טיפלת טענות לא טיפלת טענות
עם נרגן
28
את מי אדון מכלוף ניצח? רק את ציבור המתפללים, אפילו השם אינו חסין לקורונה, אז תסגרו את בתי הכנסת ותתפללו כל אחד לבדו...
אילן
27
ממש שומרים על ריחוק, רק אתמול פורסם על 140 נדבקים מישיבה אחת, הישיבות הן פצצה מתקתקת
שמו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: