לכבוד שבת

מתכון לכרובית צלויה או מטוגנת עם טחינה

מורן פינטו לוקחת שתי מנות סופר פשוטות והופכת אותן לסלט שאנחנו מתכוונים להכין כל שבת: מתכון לכרובית צלויה או מטוגנת עם טחינה ששוחה בבריכה של טחינה טובה, עגבניות שרי ועשבי תיבול (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כרובית צלויה או מטוגנת עם טחינה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, טרייה או קפואה, מחולקת לפרחים
  • 1 כוס טחינה מוכנה או גולמית
  • 8 עגבניות שרי, חצויות
  • עלי כוסברה או בזיליקום, קרועים
  • חופן שבבי בצל קראנצ'י
  • צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה:

לחצו למתכון לטחינה מעולה

1. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את פרחי הכרובית עם מעט שמן זית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

2. סמוך להגשה, יוצקים את הטחינה לצלחת גדולה או כלי הגשה שטוח. מפזרים מעל את פרחי הכרובית, חצאי העגבניות, עלי הכוסברה ושבבי הבצל. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח גס וצ'ילי גרוס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר