

פרשת המסמכים המסווגים שהודלפו לעיתון הגרמני 'בילד', שהיתה התשתית לפרשת קטאר גייט, טרם ירדה מהכותרות.
היום (ראשון) הגישו עורכי דינו של הנגד החרדי החשוד בפרשה, ארי רוזנפלד, בקשה לבית המשפט שיורה לשחררו ממעצר בית בו הוא שוהה - הנימוק הרשמי לטענה: לאחר שהחשוד המרכזי באותה פרשה אלי פלדשטיין שוחרר לגמרי מכל סוג של מעצר, אין עילה להחזיק את רוזנפלד במעצר בית.
לפי הנוסח בפניה לבית המשפט: "המשך מעצר הבית, מהווה שימוש לרעה בכח וניצול ציני של סמכויות התביעה - והכל תוך אפלייתו לרעה של המבקש מול מעורבים אחרים בפרשה, שחקירתם לא מוצתה והם שוחררו ללא כל תנאי"


כזכור, לפני כארבעה חודשים, קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי רוזנפלד ישוחרר למעצר בית - עם אזיק אלקטרוני. זאת לאחר 4 חודשים במעצר.
לפני כשבועיים, פרקליטות המדינה ביקשה לשחות בחודשיים נוספים את הדיון בבית המשפט בפרשת המסמכים המסווגים בלשכת ראש הממשלה.
הבקשה הוא מגיעה לאחר שהדיון כבר נדחה בחודש, בעקבות הצהרת הפרקליטות שהיא זקוקה לדחייה.
כפי שדיווחנו, ארי רוזנפלד הינו, חרדי מבני ברק, שגדל במשפחה חרדית בהר נוף ולאחר נישואיו לרעייתו - אביטל לבית ברנט מבני ברק, עבר להתגורר סמוך למשפחת חמיו. הוא התגייס לצה"ל ושירת בתפקיד ביחידה מודיעינית כקצין בקבע - נגד.
לפני יותר מחצי שנה, הוא נעצר והואשם בכך שהדליף מסמכים מסווגים בהם נתקל במסגרת שירותו הצבאי, לדוברו המדיני לשעבר של ראש הממשלה נתניהו - אלי פלדשטיין, שהדליף אותם לעיתון ה'בילד' הגרמני.
0 תגובות