אפליה חוצה גבולות

מסמך מדהים: כך מפלים ספרדיות

פתיחתה של שנת לימודים היא זמן ייחודי ומרגש למאות אלפי תלמידים, אך לא לכולם. "כיכר השבת" חושף את שיטות הפעולה של מנהלי בתי הספר "לקמבן" את משרד החינוך ולהפלות: מכתבים שנשלחים באיחור, תאריכים סותרים והצעות בלתי ישימות. בלעדי (חרדים)

המכתבים (עיבוד: כיכר השבת)

פתיחתה של שנת לימודים חדשה, היא זמן ייחודי למאות אלפי התלמידים הצועדים נרגשים אל כיתת הלימוד החדשה, אך בכל שנה יש מי שעבורם מדובר ברגעים קשים ועצובים, בעיקר כאשר מדובר ההורים לתלמידות ספרדיות, הנאלצות לשבת עם בתם בבית לאחר שלא התקבלה לבתי הספר בשל מוצאה העדתי.

ניסיונות רבים נעשו כדי למנוע את העוולה ואת האפליה העדתית, אך הסיפור הבא שהגיע לידי 'כיכר השבת', יש בו כדי להוכיח במקצת על הדרך בה מנהלי הסמינרים ובתי הספר פועלים כדי להתחמק מהחוקים ומהתקנות של משרד החינוך.

בכדי לסייע בידי התלמידות הדחויות, קבע משרד החינוך כי על מנהלי בתי הספר להודיע להורי התלמידה כי החליטו שלא לקבל את בתם - חודש לפני פתיחת שנת הלימודים, אך מסתבר כי יש מנהלי בתי-ספר שמצליחים "לעקוף" את הוראות משרד החינוך.

אל מערכת 'כיכר השבת' הגיע מקרה חמור של תלמידה ממוצא ספרדי המתגוררת בשכונת פסגת זאב בירושלים, שנרשמה לבית ספר 'בית יעקב-קליין' בשכונת נווה יעקב הסמוך למקום מגוריה.

דחייה במתן התשובה

התלמידה שנרשמה בתחילת חודש אדר, עם תחילת הרישום לבתי הספר, לא קיבלה במשך זמן רב כל תגובה מהנהלת בית הספר, לא שלילית ובטח שלא חיובית.

האב, החל לחשוד כי בתו לא התקבלה, ופנה בבהילות למחלקת החינוך בעיריית ירושלים, אך שם נענה כי בתו התקבלה לבית הספר ובתוך מספר ימים ישלח מכתב מסודר שיודיע על-כך בצורה רשמית.

זמן מה חלף והמכתב המאשר כי הבת התקבלה, לא הגיע אל האב המודאג, אשר פנה שוב מחלקת החינוך בעיריית ירושלים, שהתריעו בפני מנהל בית הספר כי אי הודעה לתלמידה על קבלתה או אי קבלתה, הוא מעשה לא חוקי.

אך אתמול (ראשון), יממה בלבד לפני פתיחת שנת הלימודים, קיבל האב מכתב לביתו, שהצליח להפתיע אותו ולשבור את לבו למרות חודשי ההמתנה הרבים.

במכתב שקיבל ממנהל בית הספר 'בית יעקב-קליין', משה קליין, נכתב: "בקשתם לרשום את בתכם לבית ספרינו הבחנה ולצערנו עם כל ההערכה אליכם ולבתכם, הוחלט לדחות את בקשת הרישום אשר הוגשה על ידכם לבית ספרנו, וזאת בשל אי התאמה.

"במידה וברצונכם לקבל פרטים נוספים ולדון בהחלטה, עליכם לפנות בתוך 7 ימים ממועד זה, ותוזמנו לדיון וקבלת פרטים בקשר להחלטה". על המכתב חתום מנהל בית הספר משה קליין.

ההתעללות בהורי התלמידה, במכתב המדובר, חצתה גבולות, הן בשל כך שהתקבל רק אתמול בבית התלמידה, בעוד על המעטפה חתום התאריך 23/08/12. והן בשל כך שהמנהל חתם בתוך המכתב את התאריך ו' בתמוז - חודשיים שלמים לפני קבלת המכתב.

יתירה מכך הוא הציטוט במכתב, שהילדה לא התקבלה עקב אי התאמה, ללא הסבר, אלו בעיות של 'אי התאמה' התגלו לפתע בתלמידה לאחר חודשים כה ארוכים של המתנה.

אך הכואב מכל הוא הלעג והעלבון שחשו ההורים למקרא המכתב, בו צוין כי באפשרותם "לדון בהחלטה בתוך 7 ימים ממועד זה", כאשר ממועד כתיבת המכתב עד לקבלתו אצל ההורים חלפו חודשיים.

לטענת בני המשפחה, מנהל בית הספר משה קליין זייף את תאריך המכתב חודשיים אחורה, גם בכדי "להסתדר" עם משרד החינוך, וגם כדי שלהורים לא תהיה אפשרות לדון עם ההנהלה בהחלטה.

גורם המקורב למשפחה שטיפל בפנייה הנוגעת ללב אומר ל'כיכר השבת" כי "בימי הרחמים והסליחות כל 'חטאה' של הבת הצדיקה העולה לכיתה א' שקיבלה תשובה שלילית מסתכם בהשתייכותה לבני עדות המזרח".

"זו אינה דרך התורה", מוסיף הגורם, "מנהל המתנהג בצורה שאינה דרך האמת הרי הוא 'נבל ברשות התורה' ואינו ראוי להיות מנהל".

התגובות

בשיחה שקיימנו עם מנהל הסמינר משה קליין, הוא ניסה, תוך כדי השיחה, לייצר גרסאות שונות בתגובה לטענות, אך לבסוף הוא ביקש שלא להגיב.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "מתוך עשרות אלפי בנות במגזר החרדי בירושלים, נרשמו כמעט כל הבנות לבתי הספר ולסמינרים כנדרש. מיעוט קטן מאוד, הכולל מספר בנות בלבד, נותרו בשלב זה ללא סידור מתאים, זאת לאחר שמנח"ח הצליח לשבץ כמה עשרות בנות שלא סודרו מלכתחילה.

"במנח"ח מביעים תקווה להסדרת הליך הרישום, כך שלא תיוותר אף בת אחת ללא מסגרת לימודים. העירייה דוחה כל טענה לאפליה על רקע גזעני וכי בין הבנות שנותרוללא מענה ישנן מכל העדות והחוגים. באשר למקרה המצויין בפניה, הענין ייבדק לעומקו במטרה להסדיר את המקרה לגופו".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "הנושא בבדיקה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
מדובר בשוליים שעושים את כל הרעש. כל מי שמפלא בין דם לדם, תדעו זה לא יהודי.
יהודי פשוט
32
לידיעתכם גם הסמינרים הספרדים התחילו להשתכנז ולעשות פוזות גם על ספרדיות, פשוט בושה!!!! עדיף חילונים כבר... ללכת ללמוד מקצוע, ולא להיות וללמוד כמו מליוני ״ מורות״ שאחרי זה זורקים אותם לפח האשפה של לשכת התעסוקה... מתי תפנימו שהציבור החרדי משווע למשהו אחר ולא לקבעון ולרבעון של הממסד הישיש וה... ?
מורה
31
"נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן" כדברי המשורר... מה אשמות בנות ישראל הצדיקות שנולדו לעדות המזרח? הרב אמסלם כולנו מחכים לבחירות לתת לך את הכח הפוליטי לטפל בפושעים. ש"ס תתביישו!
מני
30
צאו בחוץ!
מושיקו
שונא ישראל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
אני מכיר אותך מפאת כבודך לא אפרסם את שמך ידוע שאתה משתכנע תתבייש לך
אלי
29
קליין נמצא בשכונת נווה יעקב ולא בפסגת זאב אם הורי התלמידה גרים בפסגת זאב די ברור הסיפור: פסגת זאב +ספרדיה=אין סיכוי
נחום
ככה נמדדת רמה רוחנית? בושה!!!! למרות שיש כאלה מהפסגה ונכנסו עם פרוטקציה!! מידיעה אישית!!!
איציק
לא רוצים אותה זה עניין אחד. אבל למרוח ילדה עד יום לפני פתיחת שנת הלימודים ואז לדחות אותה ולהשאיר אותה בלי כלום זה ממש רשעות לשמה
אובייקטיבי
דינם ייסורים קשים ומרים עד אבדון מוחלט.
יימחו מן הייקום
28
אתחיל בכך שכואב לשמוע על ילדה קטנה כל כך שכבר בתחילת דרכה נדחתה, לא משנה מה הסיבה. יש בנווה יעקב "בתי יעקב" נוספים ואפשר ללכת אליהם. לידיעה, לקליין קשה יותר להתקבל גם למי שגר בנווה יעקב. לדעתי ההורים היו צריכים להיות יותר ערניים ולדעת להפעיל יותר "כוח" (פרוטקציות וכד') כדי שביתם תכנס לבית ספר שהם
בהצלחה
27
כמו שטיפל בסוריה ובשאר מדינות ערב ונאמר אמן
בר כוכבא
26
עליהן לא כותבים, אה? די להשמיץ!!! רוב ההפליות בירושלים הם על בגלל אזור מגורים וסוגי שכונות. כבר ראיתי מקרים שההורים שינו את כתובתם בת.ז (לכתובת של בן משפחה בשכונה המתאימה) או אפילו עברו דירה כדי שביתם תיכנס לבית ספר שרצו. פסגת זאב היא שכונה חילונית. נקודה. יש בה אולי גן חרדי אחד, וההורים צריכים
יפה
איזה תמימות מעושה. מה איתם? 1. הם מחפשים שם לסמינר הגזעני שלהם. 2. הם מקבלים מעט-הרבה כסף מהם. 3. הם מנפנפים לתורמים בשמות ספרדים. 4. הם צריכים טובות הנאה מהמקושרים הספרדים. התמימות המעושה שלך לא הצליחה הפעם, נזה שוב במועד מאוחר יותר.
יפת
תפנים, ותקרא את כל התגובה הקודמת. ולפי מה שאתה אומר אצל האשכנזים הכל אינטרסים: אם הם מקבלים ספרדיה זה בשביל כסף מתורמים ואם לא, אז זה בגלל שהם גזענים. אם כך אז למה כל כך אכפת לך שהבת שלך תלמד איתם? אם אתה חושב שהם לא בסדר אז זה לא צריך להרתיח אותך כל כך- פשוט אל תנסה לשלוח מלכתחילה את הבת שלך ללמו
יפה
25
ספרדים יקרים ונחמדים וחביבים אני כאשכנזי כותב לכם אתם צדיקים וישרים ותמימים האשכנזים רמאים בני רמאים נוכלים בני נוכלים יסובבו אותכם על האצבע הקטנה כולל משרד החינוך שכולו אשכנזי תשמעו בקולי תפסיקו לחפש את האשכנזים אין שם כלום רק כסף ושלטון וכח ורשע כל מה שיש שם הכל במסוה חרדי תורה דעת תוירה אתם ספרד
יצחק לוין
24
חב"ד במיוחד,כל הבתי ספר שלהם הפליה אחת גדולה
עקיבא
בבית ספר חב''ד ואומר לך שאין שם שום אפליה
יוסי
23
הגזעני
מיכאל
22
כי חוזרים בתשובה נשאר להם הרבה זבל בראש מקללים קללות כמו חילו יים צריך שיחלפו שלוש דורות עד שיצא מהם סולת. כאשר הא א מקלל ומתבטא. מלים גסות ושאר ירקות חילו יות הבנות. אות עם. מטען הזה לבית הספר ומקיאות אצל חברות תמימות מבית של חרדי בן חרדי. או גם חוזר בתשובה חרדי חשוך שחושב שאם יכה את ילדיו ויבעט.
שועל המדבר
אם היית חרדי בן חרדי לא היית באתר הזה עכשיו, ולא היית יורד על בעלי תשובה כי היית קולט שהם פי אלף על כל הצדיקים! ("במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד בו" מזכיר לך משהו??)
אני
גם אצל מקצת מהחרדים מלידה יש בעיות שונות, אולי לא קללות, אבל שנאה, לשון הרע, התנשאות, וכל אלו משפיעים ג"כ אצל ילדים אחרים, אבל צריכים לבדוק כל מקרה לגופו ולא לעשות הכללות.
בעל תשובה
21
גם אותי לא קבלו על אף היותי אשכנזיה טהורה, הסיבה שבגללה אני לא התקבלתי היא בגלל שהורי העזו לחזור בתשובה לפני 30 שנה. זה לא רק נגד ספרדים אלא רוממות האליטות בארץ!!!!!!!!
בני ברקית
20
כאמא לילדות שלמדו בבית הספר המוזכר בכתבה,אני פשוט משתוממת מהקשקוש שנכתב כאן,הרב משה קליין קיבל מאז ומתמיד הכי הרבה בנות ממשפחות ספרדיות מכל בית ספר חרדי אחר,ומעולם לא הפלה על רקע עדתי,ואם ילדה לא התקבלה כנראה שיש סיבה טובה לכך,חבל שההורים פונים לתקשורת ומשתלחים ותופסים טרמפ על נושא העדתיות. נ.ב. גם
תושבת השכונה
חפש באסטה אחרת
בלה בלה
19
איפה ללום? איפה אמסלם? איפה כל הכרישים? יאללה לכסח בבית משפט!
שסניק לשעבר
18
מספרים שהמנהל צדיק ואדרבה האחרון שמפלה וגזען ומספרים שהמשפחה לא "מתאימה" ובכלל היא מהפיסגה אז לכן מספרים מה שמספרים אבל המכתב מה יהא עליו למה לא נשלח בזמן למשפחה הלא "מתאימה" ולמה יש סילוף בתאריכים ולמה זה מריח מסריח מה מספרים על זה מה?
חיים אחרים מחר
כי לאחרונה ראינו הרבה זיופים במכתבם של גדולי ישראל ואפילו חתימות שמם. שום דבר לא מריח מסריח לפני שנדע את כל הצדדים, ומשום מה נראה על פניו שלא נתנו בכלל את זכות הדיבור לצד של בית הספר הנ"ל.
אהרוני
17
אוי לאותה בושה אוי לאותה כלימה . מנהל חינוכי שמחנך את תלמידותיו ע"י מעשיו שמותר לשקר ולרמות להתעלל ולהתל באכזריות .כנראה שההורים צריכים ללמוד ממקרה כזה מה מלמדים במוסד זה מי אלו המחנכים שם ולשמוח שילדיו לא לומדים במקום שפל כזה . ה' ישלם לכל השותפים בזה יש מקום בגיהינום לכל הרשעים האלו .
kuti
16
ראיתי את הכתבה ועוד כתבות פה באתר וגם באתרים חרדיים אחרים הייתי על סף חזרה בתשובה אבל כנראה שאת הבת שלי לא יקבלו אז מה זה שווה לי? מצטער אלוקים..אולי בפעם הבאה.
איציק
ניסיון לא מוצלח לייצר פרובקציה בגרוש על כתבה שקרית..
אמיתי
15
יש להעיף את המנהל עם מכתב פיטורים מלפני שנה ולדרוש ממנו את השכר בגין אותה תקופה. צעקתה ושוועתה של הילדה יגיע עד שמי מרום ואותו נוכל מנהלי יהא זה שישלם את המחיר וכדאי לו ללמוד תנ"ך וללמוד את סיפור בני עלי שאביהם שתק ומה היה המחיר ואולי שתיקת הגדולים-הרבנים-השותקים על עוולות היא הסיבה לקורות את הציבור
שלום
14
רק בגץ יגרום למנהל הרשע הזה ללמוד לקח. שישללו לו את הסמל מוסד ואת התקציב ואז נראה אותו גיבור על ילדה בת חמש..
יוסי
תראו מה זה גם בכיתה א, איייי אין אין לב, אין נשמה, אין כלום, איזה חילול ה' נגרם לכלל הציבור בגלל אנשים כמו הקליין הזה. חובה להוקיע אותו מן המחנה..
ברנשטיין
13
את שמם מיהודים לערבים .
אלי
ויש לו אופי של ערבי אתם הספרדדדדים תפסיקו להידחף למוסדות האשכינזים
אשכנזי תחמן
כתיב .ולעצם העניין אני מסכים איתך שהספרדים לא צריכים להידחף.ואולי גם הם מזכירים לך את הערבים.אבל לפחות הם לא מלקקים פי טבעות כמוכם אם אתה מבין למה אני מתכוון תחמן אנאלפבית...
דוד
זה רדוד, מגעיל ואף מכוער לכתוב דבר כזה גם אם הוא נכון חלקית ובמיוחד באתר חרדי.
מנהלים, מה יהיה
12
חסר בתי ספר ספרדיים?המוסדות האשכנזים לא שוים ת'רדיפה הזו בגרוש!!!די תפסיקו להתחנף... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ספרדיה גאה!!!
ווואו!!!!!!! איך שאני מסכימה איתך!!(לא שיש לי משהו נגד אשכנזים) אבל למה לרדוף לשוא?? למה ללכת למקום שאת לא שייכת אליו?? תהיו גאים במה שאתם!!
מ
11
בושה לכם! להשמיץ אדם יקר כמו הרב קליין שמוסר את נפשו לחינוך בנות ישראל ספרדיות ואשכנזיות, כל כך בולט שנשלחתם עי משפחתה של אותה תלמידה,האם אתם יודעים מה הסיפור האמיתי? כנראה שאין קשר למוצאה של התלמידה,גורו לכם מיום הדין.
חיים.
10
בהסוואה של "יראי שמיים"
יואל
אבל גזענים כנאצים ועוד
גילוי-דעת
כי כשגוי שונא אז נו נו מובן כי כך זה!!!!! אבל י-הו-ד-י???
דבורה
מדובר בערב רב שעושים רעש בכל מקום והם אלו ששולטים.
שלום
מי שלא מכיר גם צד אחר אצל אשכנזים- לא יכול להכליל את כולם- אם לא מצאת אשכנזי טוב כנראה שיש לך בעיה.
תרגע
9
כמו שפוניבז׳ זה לא רלוונטי היום .רשעים ארורים . כך כתוב אין בן דוד בא עד שיסתלקו כל גסי הרוח .
מנחם
8
במשרד המשפטים בנושאי גזענות ואפשר לקנוס את החיות הללו, וקיים עוד הרבה סוגי סקציות משפטיות בנושא..
שרי
7
אתם לא רוצים להתבגר מגיע לכם עם הדומה לחמור
יצחק
6
כל אחד שישלח את ילדיו ללמוד עם בני עדתו ! האם אתם רוצים גם להתחתן אתנו ? כן אני לא מוכן שבני ילמדו עם ספרדים בדיוק כמו שאתה האבא הספרדי לא רוצה לשלוח את ילדך למוסד ספרדי גם אני לא רוצה !!! כן זה לא נעים אבל מה לעשות ! תצאו לנו מהורידים !
יוסי
לא יפה לדבר ככה.....מה יש לכם?? וחוץ מזה ש: אין עלינו הספרדים כפרה עלינו!!!!!!! (אין לראות תוכן זה כשנאהגזענות)
מ
נישויי תערובת רח"ל התבוללות!! להטמע בין הגויים!!
גילוי-דעת
תתבייש לך! צא אתה מהורידים של היהודים וסע לגרמניה מולדתך..... אנחנו בני אברהם יצחק יעקב והגמרא העיראקית והפרענקית כמו"כ בני הרמב"ם והשו"ע הפרענקים... אנחנו ב"ה לא קשורים לעדה החדשה האשכנזית שלפי רוב המקורות הם כוזרים גרי (צדק?) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי 2
אתה לא יותר טוב ממנו. הוא קרא לך פרענק ואתה בלעת את הפתיון והטלת דופי בעדה שלמה. בדיוק כמוהו. (ולא. האשכנזים אינם כוזרים לפי "רוב המקורות". הקהילה האשכנזית בגרמניה הקדימה בהרבה את הכוזרים)
Agent J
למה השינאה הזו? למה בציבור הדתי לאומי ספרדים ואשכנזים יכולים לחיות ביחד ובשלום ואצל החרדים לא?
יהודיה
תמיד יש מה ללמוד מהם!! באהבת חינם הם מספר 1 !!!!!!!
מ
ואם מנסים לדחוף למרות זאת בא שנאה
אשכנזי
בתי הספר נחשבים לאשכנזים? האם אינך יודע שזה שייך לחינוך העצמאי ולכן עפ"י חוק חובה על כל מנהל/ת לקבל כל ילדה ללא הבדל או שייכות מוצאה? אז לפני שאתה מגיב ומפגין את העדר בינתך תכין שיעורי בית טוב!!! נ.ב תאמין לי שאתה האחרון שארצה להישתדך איתך, גזען מטונף שכמוך
דודי
מזה צורת הביטוי הזאת??? כשקראתי את זה אמרתי נו בטח רק אשכנזים יכולים לדבר כמו שאתה דיברת איכס גועל נפש ממש דוחה!!! סתם שתידע בתוך תוכך אתה יודע היטב שאין על הספרדים באהבת ישראל ובכלל....
moria
5
מאוד כדאי לדעת את כל הצדדים לפני שמשמיצים. ראשית אציין שכיהודי שמתגורר בשכונה הרבה שנים אעיד על הרב קליין שהוא נתן את נשמתו לשכונת נווה יעקב עוד הרבה לפני שקמניץ נבנתה בכלל כאשר היו בשכונה 80 % ספרדים והוא בטוב ליבו הכניס לבית ספרו (שהיה אז למטה למי שזוכר) אנשים שבשום בי"ס לא היו מקבלים וד"ל. והיום
ספרדי גאה מאוד
לא קראתי! תנו משהו קצר וקולע!
מ
4
ואח"כ בוכים שיש אצלהם אסונות.
בא להקיא מהם
3
הורים יקרים....במקום להשאיר את בתכם פגועה וחוששת שימו אותה בסמינר ספרדי שיקבל אותה בגאווה....יהיה לה הכי טוב שם...מניסיון...
Efratush
2
מטומטם מי ששולח את הבנות שלו או את הבנים ללמוד אצל האשכנזים ,תסלחו לי על ההגזמה אבל אני מוכן ללמוד אצל ערבים ולא אצל האשכנזים. וסתם טיפ מהצד בשם קליין (המנהל) יש כמעט את כל האותיות של קלון.
גבר שבגברים
1
ספרדים הם ה-עדה, אשכנזים מאוד אוהבים להתנשא מעל הספרדים... ואני אשכנזייה שאומרת את זה, הבחורים האשכנזים כל הזמן רק "הרב שלי והשיבה שלי" ורק שלי ושלי והליטאים לא מוכנים לקבל מוסר מאף אחד חוץ מהרבנים "שלהם" ובכלל הסיפור הנ"ל רק ממחיש את הגזענות רחמים על עם ישראל שיבוא כבר משיח!
אני

עוד בחדשות חרדים:

ש

למצטרפים להגרלה על ספר התורה

המצטרפים כעת להגרלת יד לאחים השנתית על ספר תורה יכנסו מיידית ל"הגרלת ביניים" מיוחדת על פרסים שווים במיוחד בשווי 150,000 שקלים | בין הפרסים: 100,000 שקלים במזומן, חופשה חלומית באירופה, רכב משפחתי לחופשת הקיץ, רהיטים לבית, תווי מזון, רהיטים לבית וערכת מוצרי חשמל | במוקד ההרשמה להגרלה אומרים: "הזדרזו! תגברנו את הקווים משמעותית אך הזמן קצר והלחץ על מוקד ההרשמה גובר" (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

האיומים והאופטימיות 

בסיעות החרדיות מצביעים על הימים הקרובים כימים קריטיים לפתרון חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות | בהחלטה משותפת הודיעו לקואליציה: יימשך חרם ההצבעות במליאת הכנסת | אופטימיות לאחר פגישת נתניהו, אדלשטיין וכ"ץ | בערב שבת: פגישה של ראש צוות המו"מ אריאל אטיאס יחד עם אורי מקלב, יעקב אשר וינון אזולאי (חרדים)

||
13

שבוע לפני ל"ג בעומר

הגה"צ גאב"ד מאקאווא שהגיע בערב שבת להשתטח בציון התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון, חנך מיד לאחר מכן את מתחמי הענק שהוקמו במקום על ידי ארגון "אור הרשב"י" לרווחת רבבות המתפללים (חרדים)

|

"להסיר מכשול" 

הראש"ל הגר"י יוסף מפרסם מכתב לנוהגים לעלות למירון בל"ג בעומר וקורא השנה לעלות רק בליל שישי ולאחר השבת מחשש לחילול שבת: "דוחק הזמן והשעה עלול לגרום למכשלות רבות והוא תיקון המביא לידי קלקול, כאשר רבים משלומי אמוני בית ישראל יימצאו בטלטולי הדרך סמוך לשבת וגם הגורמים הממונים על הסדר בהר מירון ייאלצו חלילה להגיע לכדי חילול שבת" (חרדים)

||
65
ש

טרגדיה מזעזעת

אבל כבד ירד בירושלים: הגב' אודליה ירימי ע"ה, אם לשמונה ילדים, נפטרה לבית עולמה בגיל 47 בלבד, לאחר שנתיים של מאבק במחלה קשה ונדירה במיוחד | השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ל"א-ל"ז | צפו בשיעור (יהדות)

|

יוסי אליטוב מגיש:

פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': מסר נפלא בפרשתנו: אסור לאגור בלב שום תרעומת על חבר שמולידה לבסוף שנאה בלב. חייבים לעמת ישירות את האדם על כל נזק שעשה. ובאמצעות התוכחה יקרה אחד מהשניים: או שתגלה כי מדובר ברכילות והאיש לא עשה מאומה. או שתווכח לדעת כי אכן הזיק ועל ידי התוכחה, הוא ישוב מדרכו הרעה. בשני המצבים, תינצל מהאיסור של ״לא תשנא את אחיך בלבבך״  (יהדות)

||
2

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה ביום בו אמור היה להיכנס למצוות, שמחת בר מצווה לחבר | החגיגה נערכה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, ובהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר, ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

||
18

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

||
171

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

||
1
ש

מבצע מטורף

מבצע נדיר: גלו את הדרך הנכונה ללמוד אנגלית - מהיסודות ועד להצלחה | בקורס אנגלית למתחילים תכירו את יסודות השפה האנגלית, תרכשו מיומנויות הנחוצות לידיעת השפה ותצמיחו כנפיים שיעזרו לכם לעוף על השפה הכי מדוברת בעולם. והכול בקורס אונליין מתומצת, ברור וקולע (לימודים)

ציקי גל|מקודם
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
10

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

||
2

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
27
ש

כדי שלא תפספסו הזדמנויות

חברת אשראי חוץ-בנקאי שמציעה מימון של עד 100% משווי נכס בתוך 48 שעות ליזמים ובעלי עסקים במגזר החרדי • פתרון מהפכני שיכול להפוך הזדמנות עסקית לאקזיט מוצלח • "אסור שיזם רציני לא יכיר את האפשרות הזו" (מעניין)

כיכר בשיתוף ICAN|מקודם

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

||
1

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
9

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
2

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7
ש

הזדמנות נדירה

אם יש לכם 199,000 שקל הון עצמי זו הדרך שלכם להיות בעלים של קרקע פרטית בפרדס חנה | מספר המגרשים הפרטיים המוצעים למכירה מצומצם, זאת לאחר שמעל ל-300,000 מ"ר תחת התוכנית נמכרו למשקיעים (נדל"ן)

כתבה מקודמת|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות