חשיפת 'כיכר השבת'

לראשונה: הרב עובדיה יוסף קרא לאלי ישי והציע הנהגה משותפת עם אריה דרעי

התפתחות דרמטית בפרשת שובו של אריה דרעי לתנועת ש"ס. הרב שמעון בעדני, שנחשב עד לימים האחרונים כתומך בהמשך כהונתו של של אלי ישי, תומך כעת בשובו של דרעי לתפקיד יו"ר המפלגה • מרן הגר"ע יוסף קרא בצהרי היום לשר אלי ישי, והציע לו מנהיגות משותפת ביחד עם אריה דרעי • מה שהכריע את הכף: רק דרעי יוכל לשמר את ש"ס ומפעליה לשני העשורים הקרובים • כל הפרטים מאחורי הקלעים

אריה דרעי ואלי ישי (צילומים: פלאש 90)

בשבוע שעבר חשפנו כאן ב'כיכר השבת' כי ההחלטה בבית מרן הרב עובדיה יוסף נפלה, ויו"ר ש"ס לשעבר אריה דרעי חוזר לתנועת ש"ס, וכי הצדדים ידונו בימים שאחרי בחלוקת התפקידים.

במהלך כל הימים מאז פרסום הכתבה, בבית הרב המשיכו המגעים הקדחתניים באיזה מקום ישובץ אריה דרעי, היום, דרעי ניצח במאבק הפנימי בבית הרב, ובבית הרב סוברים כי יש להחזירו לראשות התנועה.

הצטרפו לדף הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

ל'כיכר השבת' נודע כי מרן הראשון לציון הרב עובדיה יוסף, קרא אמש (שני) ליו"ר ש"ס אלי ישי והציע לו להתפשר על מנהיגות משותפת עם אריה דרעי.

דרעי מרגיש כעת המנצח הגדול, אולם, כפי שנודע ל'כיכר השבת', אלי ישי ממשיך להלחם על מקומו, ודורש להשאר בתפקידו כיו"ר התנועה.

המתווה שעליו עמלו קשות בבית הרב מתעסק בעיקר בחלוקת התפקידים בין ישי לדרעי לאחר הבחירות, מתווה שהשניים יחתמו עליו בפני מועצת חכמי התורה, במידה ויאשרו אותה.

גורם בש"ס אומר ל'כיכר השבת', כי בשל הסיכויים הרבים שהשר אלי ישי לא יקבל תפקיד היו"ר, הוא צפוי להתעקש שהמקום השלישי ברשימה יהיה משוריין לאיש מטעמו, כך שהשר אריאל אטיאס שעומד בין היתר מאחורי המגעים להחזרת דרעי יקבל רק את המקום הרביעי.

בתוך כך, ל'כיכר השבת' נודע, כי אמש, בשעות הערב, הגיע יו"ר ש"ס הנוכחי אלי ישי לפגישה בבית הגר"ע יוסף.

מאחורי הקלעים: חילוקי דעות בבית הרב

בבית הרב היו חילוקי דעות לגבי תפקיד היו"ר, אל הרב משה יוסף, שהיה התומך המובהק בשובו של דרעי, הצטרף אמש (שני) בן משפחה נוסף ובכיר בבית הרב. ולראשונה, התקבלה הסכמה בין כל הצדדים בבית הרב, לגבי נחיצות תפקידו של אריה דרעי כיו"ר התנועה.

למרות זאת, אלי ישי הודיע לבני משפחת הרב, כי הוא לא מתכוון לוותר ובכוונתו להלחם על מקומו, ולכן ההחלטה הסופית תנתן לאחר שיחה נוספת שאלי ישי מתכוון לקיים עם הרב עובדיה יוסף, בנסיון לשכנעו שלא לאשר את המתווה אליו הגיעו בני הבית. זאת בניגוד לדעתם של הרב משה יוסף ומקורבי הרב

ההחלטה בבית הרב להחזיר את דרעי לראשות התנועה הגיעה לאחר שראש ישיבת פורת יוסף הגאון הרב שלום כהן הצליח לשכנעם כי יש להדיח את ישי ולהחזיר את דרעי, הרב כהן נחשב לבכיר מבין חברי מועצת חכמי התורה.

המתווך שהביא להסכמת בית הגר"ע: אריאל אטיאס

השר אריאל אטיאס לקח על עצמו להשכין שלום בין אריה דרעי ואלי ישי, ולדאוג לטובת עתידה של תנועת ש"ס בשנים הקרובות, זאת הסיבה לכך שהוא זה שעומד מאחורי המגעים שהובילו כאמור לשובו של דרעי לתנועה, כפי שנחשף בשבוע שעבר ב'כיכר השבת'

דרעי מצידו, התחייב לשמור אמונים לטווח הקצר והארוך ולהבטיח את קיומה של ש"ס ומוסדותיה בעשורים הקרובים.

למרות שדרעי הצליח לגבש קואליציית תמיכה בבית הרב, אנשי דרעי ובני משפחתו של הרב חוששים כי הקשר העמוק והאישי יחד עם האימון המלא שהרב עובדיה נותן באלי ישי יגרום לכך שישי יצליח לשכנע את הרב שלא להדיחו מתפקידו, בניגוד להמלצותיהם של בני משפחת הרב.

ל'כיכר השבת' נודע כי הרב שמעון בעדני היה עד לימים האחרונים מתומכיו של השר אלי ישי, אולם לאחר מספר צעדים שגויים שנעשו מצד אנשיו, עבר הרב בעדני לצדו של אריה דרעי.

לסיכום: כפי שחשפנו לראשונה ב'כיכר השבת', אריה דרעי חוזר לש"ס. וכעת הוא רושם ניצחון גדול, לאחר הצטרפותם של הרב שמעון בעדני ומקורבי הגר"ע אל הרב משה יוסף וקואליציית התמיכה בדרעי. וכעת, דרעי ממתין בדריכות לאישורו של הגר"ע יוסף, החשש של דרעי: ישי יצליח לשכנע את הרב שלא להדיחו מתפקידו.

יו"ר ארץ ישראל שלנו הרב שלום דב ולפא הגיב אמש וקרא שלא לתת לדרעי לשוב לראשות ש"ס עד שיביע חרטה על הסכמי אוסלו ויבטיח לא להוביל להקמת מדינה פלשתינית "אלפי יהודים נרצחו בגלל הסכמי אוסלו שדרעי הוביל תוך הטעיית מרן הרב עובדיה יוסף ומועצת החכמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

64
דרעי אסון לעם ישראל. ירסק את ש"ס נגד מרן.....
מוטי חזן
63
דרעי בשס נשנה כיוון של שנים שהצבענו שס הכונה בין אם מקום 1 בין אם מקום 2 לא נצביע כלל שס שילך לשמאלנים שיבחרו בו הם והערבים עם הדם על הידים הסכם אוסלו...
יוסי
62
היינו מתים עם אלי ישי בית קברות בא אריה החיה אותנו
אליהו
61
מזוכיסט.ותמים
מני
60
אסון לארץ שלנו שיתנצל על חלקו בהסכמי אוסלו על הדם היהודי שנשפך בשל כך ובושה שהרב עובדיה פאר הדור תומך בישי ודרעי בצורה פוליטית מסנדל את הרב זה כבר מראה כמה הוא נאמן לרב עובדיה כשעשה הכל הכל למען המטרה של ראשות התנועה
ימני מאמין
אתם הכיפות סרוגות אתם דתיים מזויפים אין לכם דעת תורה לא תלמדו אותנו
יהודי
59
שלא יבוא לש''ס אנחנו לא מפלגה קיצונית אנו המתונים ר' יוחנן שרוצים שלום מה הם באים לש''ס יש לך את הכיפות המחוררות לכו אליהם עזבו אותנו
מה אתה בא אלינו
58
לראות חבר כנסת של שס מדבר באמצע קדיש ולא עונה אמן הוא לא שליח שלנו
מור דרור
57
זהו חמודים נגמרה ההצגה , מה שלקחת בכוח ברח ממך במוח , עכשיו תכין קפה בסיעה קומה 3 לאחר מנחה
int7
56
אף 1 לא יודע מה הולך בבית מרן שליט''א הכל עורבא פרח עד שלא אשמע מפי כ''ק מרן הראשל'צ אין על מה לדבר!!!!!!!!!!!!!!
שונא מקוששי עץ
55
הרב פסק מפורש שטחים תמורת שלום ולא אתם אנשי ארץ ישראל תלמדו את גדול הדור ויותר מזה אתם בכלל לא שומעים לאף רב מה אתם באים לקלקל את ש''ס אנחנו הולכים בכיוון התורה ואנו עוד בגלות עד בוא משיח לכן זה לא משנה מה נחזיר ואיך ומה לא כי אנו עוד בגלות לכן צריך להתנהג עם הגויים בדרכי שלום זה הקו שהנחה ר' יוחנן
יהודי
לא הזיות של שמעון פרס
אתה יהודי?!גלות
שטחים תמורת שלום רק בשלום אמת, ולא בשלום שמהווה לערבים מקפצה לחיסול הסופי שלנו... , רני חרדי ספרדי ולא מתנחל... אך סובר הפוך מדרעי... , וחוץ מזה עזוב עכשיו את הדיון גלות או לא גלות, להחזיר זה עניין של פיקוח נפש "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" , עיין ערך גרוש גוש קטיף, וזה לא נאמר רק למתנחלים.....
אליה
אחרי שהרב ראה שלא ניתן לעשות שלום עם הערבים בגלל שהם רוצים הכל אז יצא נגד אבל שטחים תמורת שלום בעינה עומדת ולימוד תורה זה מה שחשוב ארץ ישראל פחות
ואנו בגלות

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: