שחר אילן בטיפ ל מתמודדי 'הדובר': 'אל תאיימו לרדת מהארץ'

שחר אילן מחדו"ש, מתייחס לריאלטי "הדובר" המופקת בשיתוף 'כיכר השבת', וממליץ על שיטות ליחסי ציבור טובים למגזר החרדי: עצרו את האפליה, והפסיקו לאיים "נרד מהארץ" (חרדים)

שחר אילן, נחלץ לעזרת ההסברה החרדית (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90)

שחר אילן, סמנכ"ל המחקר בעמותת חדו"ש, נחלץ לעזרת מתמודדי תכנית הריאלטי 'הדובר' המתקיימת בתחנת הרדיו החרדית 'קול ברמה' ומופקת בשיתוף האתר החרדי המוביל 'כיכר השבת'.

בבלוג שפרסם ב"משגיח כשרות" המתפרסם באתר 'הארץ', ממליץ אילן לחרדים על שורת מעשים שיסייעו בקידום יחסי הציבור של המגזר.

"נכון, זו לא תוכנית אסטרטגית שלמה" כתב אילן. "אבל בכל זאת יישום של סעיפיה יכול לשפר פלאים את מעמד החרדים בדעת הקהל. יודגש: אף אחד מהצעדים המוצעים אינו מנוגד להלכה. להיפך, הם צועדים יד ביד עם רוח היהדות, כלומר רוח היהדות האמיתית ולא זו המציאו הקנאים שבין החרדים".

הטיפים שהביא שחר אילן:

"תבטלו את אפליית המזרחים במוסדות החינוך החרדים. אין לכם מושג כמה זה נורא בעינינו".

"תפסיקו לתת גיבוי למתפרעים בהפגנות ולהאבק כדי לשחרר אותם. תנו להם להרקב במעצר, כמו שמגיע להם. תגנו את המתפרעים, כדי שנדע שאתם לא מסכימים איתם".

"תפסיקו לספר לחילונים שאתם חושבים שמי שלא לומד צריך להתגייס. אף אחד כבר לא קונה את הבלוף הזה. במקום זה, שהרבנים יוציאו הוראה אמיתית ומחייבת שמי שלא לומד יתגייס".

"שתחנת קול ברמה תתן לנשים לשדר".

"תפסיקו לספר לנו שהנשים אצלכן הן מלכות ובנות מלך. מלכות לא מחביאים. בנות מלך לא שולחים לחלק האחורי של האוטובוס. במקום זה, תבטלו את קווי ההדרה באוטובוסים".

"צעד חשוב ביותר של מודעות: תפסיקו לספר לעצמכם שהחילונים מקנאים בכם. החילונים יודעים עליכם כלום בריבוע ובטח לא יודעים מספיק כדי לקנא (או כדי לברך כל בוקר 'שלא עשני אברך')".

"תפסיקו לקרוא לחילונים אנטישמים, בריונים, חיות, בהמות. תפסיקו לספר לנו שכל הילדים שלנו עבריינים ושיכורים. גם להשוות את החילונים לנאצים זה לא משפר את דימוי החרדים".

"תפסיקו לטעון שאתם מגינים עלינו בתפילות שלכם. זה גורם לנו לתהות אם אנחנו בעיניכם יותר טיפשים או יותר מטומטמים".

"תפסיקו לאיים שתרדו מהארץ. החילוני הממוצע מגיב ב-נוווווווווווו".

"כשמרביצים לחיילים חרדים – אל תתעלמו. תגנו. גם הם בני אדם. גם הם חרדים. והם שומרים עליכם".

"שהילדים שלכם ילמדו ליבה, לא הרבה. נניח שעתיים ביום במקום שעה. קשה לנו להבין איך שעתיים מתמטיקה ואנגלית ביום מסכנות את הנשמה שלהם".

"איזה רושם זה עושה לדעתכם שכל פעם מתגלות ישיבות פיקטיביות? שהרבנים יפרסמו פסק הלכה שאסור לגנוב מהמדינה, אם לא בגלל האיסור לגנוב, לפחות בגלל חילול השם".

"תפסיקו לשלוח מיסיונרים להחזיר את ילדינו בתשובה. שיחפשו עבודה אמיתית".

"תזמו הקמת כמה שיותר שכונות וערים חרדיות. אין לכם מושג כמה שחילונים מפחדים מהתחרדות של הישוב שלהם".

"תפסיקו לחלק הכשרים לאקונומיקה וקוטלי חרקים. כיוון שברור שאין שום צורך בהכשרים כאלה, זה גורם לנו לחשוב שכל מה שמעניין את הבד"צים זה הכסף".

"תפסיקו לזלזל ברגשות של חילונים. תגנו את מי שהולך בצפירה או עושה מנגל בערב יום הזיכרון ואל תלמדו ביום העצמאות".

"תפסיקו להפגין נגד בית המשפט ושלטון החוק. זה שגם לנו יש ביקורת על בית המשפט לא אומר שזה סביר בעינינו שהמונים יפגינו נגד שלטון החוק. זה גורם לנו לחשוב שהדמוקרטיה בסכנה".

"תפסיקו לנהל פוליטיקה שכמעט כולה תקציבים. ביחוד תפסיקו לדרוש את ועדת הכספים".

בפוסט שפרסם, ביקר אילן גם את ח"כ ישראל אייכלר, וכינה אותו: "אחד האנשים המזיקים ביותר להסברה החרדית".

להצבעה ל'הדובר' הקליקו כאן

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
ותכנס לתוך הקורה של החרדים ותבין שאת כככלללל מה שכתבת זה בהבט של עתנואי חילוני המושפע מהחברה החילונית, אני מאוד בטוחה שאשתך היית שמחה לקבל את מה שאנו מקבלות מהבעלים שלנו, אנו צריכות להראות את עצמנו לבעלים שלנו ולא לאף אדם אחר, וזו הסיבה שאנו יושבות בצד האחורי של האוטובוס וזה כמובן לא מפריע לנו, אצלכ
הדרת נשים
26
כל מילה בסלע קשה לכמה מכם לקבל כי אתם פנאטים
אביעד
25
לא קצת הלכנו רחוק ועוד להביא אותו פה לאתר
נו באמת
24
מה אתה רוצה בקיצר...?
רובי
23
ותהפכו להיות חילוניים
modin234
22
עצות אחיתופל!!!!!!!!!!!!!!!!
אברהם
21
אני אמנם מקבל את כל מה שאתה אומר לגבי "איומים" על חילונים שאין לזה כל טעם, אבל לגבי כל הניסיון שלך "לחנך אותנו מחדש" - זה בערך כמו שאני אגיד לך "תפסיקו לטעון שמגיע לכם תחבורה ציבורית בשבת..." כל הטענות שלך מראות שוב כמה אנחנו זקוקים לדובר חרדי, שיצליח להסביר לאוזניים חילוניות בלי לשנות מאורח החיים ה
צבי פיינר
20
יש דברים שהם נכונים בטענות שלו,ועצוב שכך. אבל לא אדם שפל ומרבה שנאה כמוהו יכול להטיף לנו,קהילה שערכיה גוהים בהרבה מערכיו שלו. אבל שמחתי לקרוא את זה,כי אולי זה מסמן על איזה שהוא פחד שיש לו שאנחנו נצליח להסביר את עצמינו טיפה יותר טוב. אבל אין ספק שאנחנו צריכים לעשות טיפונת חשבון נפש על הטעויות שלנו...
חרדק
19
בעבר היה מקובל אצל יהודים כאשר היה שאלה ולא היה רב שיורה הלכה היו שואלים עם הארץ והיו עושים ההיפך ממה שאמר אז אם אתם רוצים להצליח באמת ברוח התורה כל מה שהוא המליץ יש לעשות ההיפך
יהודי
18
תפסיק להלל את צהל שמקיים מדיניות אפרטהייד בשטחים! תפסיק לשבח את הצבא שמקיים טיהור אתני בגדה המערבית ! תפסיק להטיף לי מוסר איך בדיוק אני צריך לחיות! לדאבוני, אני אזרח שווה זכויות כמוך אז תתחיל לדאוג גם לזכויות שלי!
בניקס

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: