

הערב (ראשון) במתחם הגן הטכנולוגי בירושלים התכנסו למעלה מ-1200 אורחים לטקס הענקת התארים לבוגרי הקמפוס החרדי של הקריה האקדמית אונו. הטקס שהתקיים כמתוכנן, נערך לאחר שהנהלת המוסד נאלצה לבטל את שלב נאומי האורחים בטקס, בו היו אמורים לקחת חלק: שר החינוך - חה"כ שי פירון, יו"ר ש"ס - אריה דרעי, וראש עיריית ירושלים – ניר ברקת. העילה לביטול נאומי האורחים קשורה לקבוצת פעילים שאיימה לשבש את מהלך האירוע עקב השתתפותו הצפויה של שר החינוך.
לנוכח ביטול השתתפותם של המכובדים בטקס, הנהלת הקריה האקדמית אונו מסרה כי: "גורמים בעלי עניין שרובם מחוץ לקמפוס החרדי, בחרו לנצל את טקס הענקת התארים על מנת להרוויח הון פוליטי על חשבון ציבור הסטודנטים. החלטנו שלא לאפשר לקומץ העסקנים החרדים שמונעים מאינטרסים זרים, לפגוע באופיו החגיגי של המעמד ולהכתים מחזור שלם שדרכיו הן דרכי נועם וכל נתיבותיו שלום. מתוך כבוד רב למאות בוגרינו הנרגשים, ובשם ההערכה שאנו רוחשים כלפי האורחים המכובדים שהוזמנו לשאת דברים בטקס, הנהלת המוסד החליטה לקיים את הטקס במתכונת שונה מהמתוכנן – ללא שלב הנאומים".
הדרמה שקדמה לאירוע לא הורגשה במהלך טקס הענקת התארים. 400 נשים וגברים חרדים התייצבו הערב במתחם הגן הטכנולוגי בירושלים כדי לקבל את תואריהם במשפטים ובמנהל עסקים. בוגרים אלו, מצטרפים ל-2,000 בוגרי המסלול החרדי של הקריה האקדמית אונו שמאיישים עמדות מפתח במשרדי עו"ד, רו"ח ובמגזר הציבורי
עו"ד משה שמעוני, מנהל הקמפוס החרדי אמר הערב: "אנו גאים בבוגרים שלנו ורואים בהצלחתם את התקווה לשינוי המחר. בהזדמנות זו, חשוב להודות לרנן הרטמן – מייסד ומנכ"ל הקריה האקדמית אונו, אשר חזונו האישי פרץ את הדרך להשכלת חרדים בישראל. לאור חזון זה, שהפך את הקריה האקדמית אונו לחלוצת הדרך, נמשיך להוביל את הגשר להידברות ולפעול למען שילובם המוצלח של בני המגזר החרדי באקדמיה ובשוק העבודה. הקומץ הקיצוני שניסה למנוע הערב את קיום הטקס, לעולם לא יצליח לנצח את החזון ולא יוכל להכניע את ההתקדמות העצומה שהשיגו מאות בוגרי המסלול".
כוחו של הידע – להגדיל מחלוקות או לגשר על הפערים?
ד"ר עמיחי כהן, ס.דיקן הפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, אמר במהלך הטקס: "בימים אלו, ימי בין המצרים, נזכור כי כלי הידע, בין הכלי המשפטי ובין הכלי הניהולי הוא חרב פיפיות: מי שלמד יכול להשתמש בידע על מנת להגדיל מחלוקות בחברה, ומי שלמד יכול להשתמש בידע על מנת לגשר על הפערים".
כהן הוסיף גם לגבי המחויבות העמוקה של הבוגרים לשנות את תפיסת החברה הישראלית לגבי החברה החרדית: "כולנו מאמינים בכם וביכולותיכם לשנות. לשנות תפיסות משפטיות שאינן לוקחות בחשבון את נקודת המבט של הציבור החרדי. לתרום לצורת חיים בישראל בה לגברים ולנשים חרדים וחרדיות יש מקום, ייעוד ותפקיד.
בנאומו התייחס כהן גם לאחריות שבאה לצד הייעוד: "דווקא בעת הזו, כאשר מסביב לחצים שונים, זוהי העת לחזק את המימד החברתי, המגשר והמפשר של פעולתנו. בהחלטות רבות שתקבלו בחייכם המקצועיים תעמדו בפני התלבטות. בכל התלבטות כזו, קחו בחשבון גם את המימד החברתי של ההתלבטות. אני מבקש מכם שתקחו כמה פסיעות אל העתיד – תסתכלו על עצמכם בעוד כמה חודשים, בעוד כמה שנים, ותחשבו – האם תהיו גאים בהחלטה שקיבלתם? האם זו החלטה שתוכלו לחיות איתה? האם זו החלטה שתורמת לקידום החברה בישראל?"
הקריה האקדמית אונו הינה המוסד האקדמי הראשון בישראל שפתח את שעריו בפני האוכלוסייה החרדית. הקמפוס החרדי הינו קמפוס נפרד, הממוקם באור יהודה ובירושלים ומאפשר לבני הקהילה החרדית, גברים ונשים כאחד, להשתלב בלימודים אקדמיים באווירה המתאימה לאורח חייהם. בקמפוס מתקיימים ימי לימוד נפרדים לגברים ולנשים.
נציג הבוגרים בטקס: "השלמנו את לימודי הליבה בשלושה חודשים"
מאיר פינקלשטיין, בוגר הפקולטה למשפטים אשר נבחר לשאת דברים בשם כל בוגרי המחזור, אמר כי: "הקריה האקדמית אונו היא ההוכחה הניצחת כי ניתן לגשר על הפערים בחברה הישראלית תוך הידברות ולהוות גורם מאחד בין כל חלקי האוכלוסייה. במסגרת הקמפוס החרדי אני וחבריי השלמנו תוך שלושה חודשים את כל לימודי הליבה וכיום אנו ניצבים כאן כשווים השואפים להשפיע ולשנות לטובה את פני החברה בישראל".
קרוב למחצית מ-6,000 הסטודנטים החרדים שלומדים בישראל, הם סטודנטים של התכנית הייחודית בקריה האקדמית אונו. במסגרת התכנית הם לומדים ראיית חשבון, משפטים, מחשבים, בנקאות ושוק ההון, פרסום ושיווק. תכנית זו, אשר פרצה את הדרך להשכלת החרדים בארץ, פועלת כבר למעלה מ- 11 שנים
0 תגובות