דלג לתוכן הראשי

ליל שבת: הרב בערל לאזאר צעד רגלית 30 ק"מ

רבה של רוסיה, הרב בערל לזאר, צעד בליל שבת רגלית, 30 ק"מ, משדה התעופה לביתו, לאחר שנחת כ-10 דקות לפני שבת. ב-6 בבוקר הוא הגיע אל ביתו ומיהר לבית הכנסת (חדשות)

הרב לאזאר עם הנשיא פוטין (צילום ארכיון: איגוד הקהילות)

רבה הראשי של רוסיה, הרב בערל לאזאר, צעד בליל שבת רגלית, כ-30 ק"מ, משדה התעופה לביתו, לאחר שנחת כ-10 דקות לפני שבת.

הסיפור החל ביום שישי, בטקס גדול שנערך ליד העיר בלגורוד ברוסיה לרגל 70 שנה לקרב המכריע של רוסיה נגד הנאצים, בו השתתפו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כל השרים ובכירי הממשל.

הרב הראשי הרב בערל לאזאר הוזמן על-ידי לשכת הנשיא להשתתף בטקס אך ניסה להתחמק בשל העובדה כי הטקס נערך ביום שישי וחשש כי לא יספיק להגיע לביתו בשבת.

בקרמלין הבטיחו לרב כי המטוס ישוב שעתיים לפני שבת והטיסה לוקחת שעה, כך שהוא יספיק להגיע אל הבית עוד בטרם כניסת השבת.

הרב לאזאר הגיע להשתתף באירוע ומיד בסיומו מיהר לטיסה הממשלתית. הכל היה מוכן להמראה אך מטוסי הקרב שחגו מעל בזמן האירוע, היו חייבים לנחות, כשבין מטוס למטוס לוקח עשר דקות.

לאחר שראה כי ההמראה מתעכבת ביקש הרב לרדת מהמטוס ולשבות בעיר במהלך השבת, אך זה היה בלתי אפשרי לאור כך שהמטוס כבר היה על מסלול ההמראה.

בתום העיכוב הממושך, המריא המטוס ליעדו והם נחתו מספר דקות לפני כניסת השבת. הרב הספיק להודיע לבני ביתו שהוא נחת ומיהר לצאת מהשדה. הרב ויתר כמובן על רכבו והשומרים והחל לצעוד רגלית מהשדה בתוך העיר עד לביתו.

שרי ממשלה שראו את הרב צועד רגלית הציעו לו להיכנס לרכבם, אך הרב הסביר להם את מהות יום השבת וסירב בנימוס להצעתם.

"בוא כנס, אף אחד לא ישים לב, נעשה זאת מהר...", הציעו לו אחדים מהם. הרב חייך, הודה להם אך המשיך לצעוד רגלית.

30 ק"מ צעד הרב עד שהגיע לביתו בשעה 6 בבוקר. הרב מיהר לקדש ולטעום משהו ומיהר לבית הכנסת לתפילת שחרית.

לאחר טבילה במקווה, הגיע הרב לבית הכנסת, התפלל ומסר את דרשתו הקבועה משל נח כל הלילה.

26 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוידלה
15
איסור הליכה חוץ לתחום (2000 אמה) חל על רבנים?
נתי
ולך אין לא תורה ולא דרך ארץ. אם הייתי רוצה לשאול ולא לקנתר, היית כותב אחרת. כמו מגיב 1, לדוגמא. ולגופו של ענין, מי שהיה אי-פעם במוסקבה יודע שאפשר ללכת שם גם פי שלוש מזה, ועדיין לא לצאת מהעיר. בתוך העיר עצמה יש לפחות 3 שדות תעופה.
רוסי
אתה רואה מסירות נפש כפשוטה ולא דן לכף זכות? ומה עם החורבן ובית המקדש???
אני יהודי
בתוך העיר אפשר ללכת כמה שרוצים
שו"ע
14
לידיעתכם, שדה-התעופה נמצא בתוך מוסקבה, כך שיש רצף של בתים, ולכן אפשר ללכת אפי' יותר מאלפיים אמה.
חבדניק

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: