המועצת של ש"ס מתרחבת

בעצרת הרבבות: הרב דוד יוסף צורף למועצת החכמים

במהלך עצרת האלפים לזכרו של מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, הכריז בכיר חברי ה'מועצת' של ש"ס הרב שלום כהן, על צירופו של הרב דוד יוסף למועצת: "מרן השאיר אחריו גם ראשון לציון, גם רבנים תלמידי חכמים. שמענו ממנו שבנו הרב דוד, יצטרף למועצת חכמי התורה" אמר הרב כהן (חרדים, חדשות)

הרב דוד יוסף, הערב (צילום: שלומי כהן, כיכר השבת)

במהלכה של עצרת הרבבו לזכרו של פוסק הדור מרן הרב עובדיה יוסף, הכריז ראש ישיבת 'פורת יוסף' ובכיר מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן על צירופו של הגאון רבי דוד יוסף, בנו של פוסק הדור הרב עובדיה יוסף למועצת חכמי התורה של ש"ס.

הרב כהן ציין בדבריו כי ההחלטה על צירופו של הרב דוד יוסף למועצת הינה כפי רוצנו של אביו המנוח, מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל.

עד עתה, מאז פטירתו של מרן הרב עובדיה יוסף, החברים ב'מועצת' היו: הרב שמעון בעדני, הרב שלום כהן והרב משה מאיה. אליהם מצטרף מהלילה גם הגאון רבי דוד יוסף.

כמו כן, הסמיך הרב כהן את אריה דרעי להמשיך ולהוביל את תנועת ש"ס: "הוא סמך על אריה דרעי והאמין בו ונתן לו את הכח לעשות כל מה שצריך לעשות". אמר ראש ישיבת פורת יוסף.

,הרב שלום כהן מכתיר את הרב יוסף (צילום: שלומי כהן, כיכר השבת)

"אנחנו, חברי מועצת התורה ה' יעזרנו שנמשיך באיחוד. מרן השאיר אחריו גם ראשון לציון גם רבנים תלמידי חכמים. שמענו ממנו שבנו הרב דוד יוסף, יצטרף למועצת חכמי התורה ועל ידי זה בורא עולם יעזור שנמשיך את דרכו להשפיע את כל דרכו הלאה והלאה" אמר הגר"ש כהן.

כזכור, במהלך השבעה תקף הרב דוד יוסף את ראש הממשלה בנימין נתניהו בגין התעלמותו מבקשתו של אביו מרן המנוח הגר"ע יוסף זצוק"ל בעניין גזירת הגיוס , הרב יוסף הטיח בנתניהו: "אבא נפגע ממך".

בדברים שנשא הרב דוד יוסף בעצר, הוא איחל כי "גזרת הגיוס תבוטל", ואמר: "אני קורא לכל הציבור להתאחד תחת הנהגת מועצת חכמי התורה. נמשיך את דרכו של אבא בהנהגה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
בושה וחרפה הבן אדם היחיד שהעז לצאת ולאיים על מרן, שאם לא יחזירו אותו לרישמת לכנסת ייפתח מפלגה. בוגד נבזה!!!! ועכשיו מבקש אחדות, הוא זורע מחלוקת ללא סוף בין כל חברי הסיעה.
האמת והשלום
27
מה יש לדוד יוסף לומר חוץ מאנחנו אנחנו נמשיך אנחנו נעשה ואנחנו ....... די מה עם הרב עמר וכי הוא קטן בעיניכם אני לא מקנה במי שחושב לזלזל בו
רן
26
הפכו את כנס האזכרה לכנס פוליטי פשוט בושה
שימי
25
כנראה שזה בזכות ששנים רבות הוא טיפל במר"ן, ולכן הוא זכה בכל הכתרים, היום יש לו את מעצמת בד"ץ בית יוסף ללא שותפים ושמצידו יקפצו כולם.
בן הכהן
24
אין אני יודע חשבונות שמיים אבל יש בי ברגש ומי שקצת לא הרבה ממש מעט מכיר את מרן אני משוכנע מה שהיה קשה למרן זה לא פחות מהנושא של החלפת אלי ישי שהיה באמת ישר ונאמן למרן תמיד היתי אוהב את אריה דרעי ממש אבל לצערי הוא אכזב אותי בדרך שהוא הלך בדך שהיה קשה לרב להחליט מי אריה או אלי אין ספק כל מי שיצא נג
אלדד
23
כתוצאה למהלך שאריה נקט להקים מפלגה שתתחרה בש"ס!!! זה לא היה מבחירה של הרב. זה היה מאונס... לא מבין איך דוד משתף פעולה למהלך...
מימון
22
הוא היה עם אריה באש ובמים והכרת בטוב הוא.
יודע
21
מדוע הרב כהן הנמיך קולו (בהבלעה ממש) כשאמר: "שמענו ממנו (כלומר מן הגר"ע זצ"ל) שבנו ר' דוד וכו' ייכנס למועצת..."??? האם לא באמת שמעו???? והרי אילו באמת אמר כן הגר"ע זצ"ל, מדוע המתינו עד היום להודיע זאת? אדרבה היו מזדרזים להודיע והיה בזה משום מילוי רצונו וצוואתו, ומבחינתם אף היה מרחיק סופית את הרב עמא
אברהם
20
חייבים הרבה רבנים תלמידי חכמים שיכוונו את תנועת ש''ס, מרן חסר לנו. אגב הרב עמאר סירב להיות חבר מועצת החכמים התפקיד הוצע לו. וכן הרב שמואלי.
יוני וויזנשטרן
19
כנגד הצבועים שמעשיהם כמעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס ,המתהדרים בכתרה של תורה וליבם מלא ערמה,אוי לה לאותה צמרת שקיפחה חיי מנהיגה
שי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: