ראיון מיוחד • בנט והחרדים

בנט: הגר"ע רצה לחבק אותנו • ראיון

בראיון בלעדי ל"כיכר השבת" השר נפתלי בנט חושף הכל על יחסיו עם החרדים • על הקשר עם הפוליטיקאים החרדים "נפגש אתם מעת לעת" • היחס של החרדים כלפיו "מבין שאין אהבה אליי" • אבל "לא מתחרט" על הקשר עם לפיד • חושף: מרן הגר"ע זצ"ל רצה להתקרב ולחבק אותנו, לצערנו לא זכינו" • צפו (חרדים)

יו"ר 'הבית היהודי' השר נפתלי בנט משלים בימים אלו שנה לכהונתו כשר בממשלת ישראל, כשהוא ממצב את מעמדו אולי כאחד השרים החזקים ביותר בקואליציה. הוא הצליח לעבור את משבר המתקפה מצד מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל שהדביק לו את הכינוי 'עמלק', וכמובן את המשברונים עם שותפו לדרך הפוליטית יו"ר יש עתיד השר יאיר לפיד.

בראיון בלעדי ל"כיכר השבת" השר בנט מדבר על הכל. על הקשר עם הפוליטיקאים החרדים "אני נפגש מעת לעת עם ח"כ אריה דרעי ועם ראשי המפלגות החרדיות", על מימון הלימודים האקדמיים למגזר החרדי "הכשרות מקצועיות על חשבון המדינה", על היחס של החרדים כלפיו "אני מבין שיש היום מתח מאוד גדול ואין אהבה גדולה אליי בציבור החרדי", על הקשר עם יאיר לפיד "לא מתחרט", ועל המפלגות החרדיות "אין שום בעיה מחר לשבת בממשלה עם חרדים, מעולם אני לא הטלתי וטו".

בפתח הראיון מדבר בנט על כך שהוא מרוצה מתפקוד הממשלה: "אני חושב שהממשלה פועלת בכיוונים נכונים, גם בצד הביטחוני וגם בצד הכלכלי, גם לנסות להכניס את החברה החרדית למעגל התעסוקה. ובמובן הזה אני מרוצה. יש לא מעט בעיות, גם במצב המדיני וגם בחיבור לציבור החרדי".

איך הקשר שלך עם הפוליטיקאים החרדים, אם בכלל יש קשר כזה?

"יש קשר, יש קשר. אני נפגש מעת לעת עם ח"כ אריה דרעי ועם ראשי המפלגות החרדיות. אנחנו עומדים בקשר, זה חשוב, גם אם הם לא בממשלה - אני חושב שחשוב לשמר קשר רציף, הרבה פעמים רוצים לעזור בכל מיני דברים, בפרט בעניין החרדי".

"מפגש מעת לעת עם ח"כ אריה דרעי" (צילום: פלאש 90)

אמש (שני) רשם השר בנט הישג, אולי אישי. משרד הכלכלה שבראשותו העלה לאוויר את פרויקט 'פרנסה וכלכלה', האתר המיוחד עבור החרדים, כל חרדי שרוצה לצאת לשוק העבודה - יקבל סיוע ממשרד הכלכלה.

שאלנו את בנט האם חושב שהציבור החרדי ישתף איתו פעולה: "אני חושב שכן, כל עוד שאנחנו לא עושים רעש עודף. כל בן - אדם, חרדי או חרדייה שמחפשים תעסוקה מקבלים מענה, אם זה להכשרות מקצועיות על חשבון המדינה, אם זה השלמת חוסרים שיש, המדינה היום הקצתה דרך משרד הכלכלה חצי מילארד שקלים לתעסוקת חרדים".

זה אומר שהציבור החרדי ישתף פעולה עם נפתלי בנט?

"לא, לא עם נפתלי בנט, אני מבין שיש היום מתח מאוד גדול ואין אהבה גדולה אליי לציבור החרדי, אבל הנושא יותר חשוב ממני, והנושא הוא שילוב החרדים במעגל העבודה. אני חושב שהרבה חרדים נמצאים במעגל העוני ורוצים עבודות איכותיות, לא רוצים לעבוד רק כסופרי סת"ם, אלא באמת עבודות יותר מכלכלות".

חרדי ממוצע ששומע אותך שאתה כל כך דואג למגזר החרדי שואל את עצמו למה נפתלי בנט תמך בקיצוצים בקצבאות הילדים?

"אגב הנושא הזה פוגע לא רק בציבור החרדי, בכל הציבור המוחלש, אגב בציונות הדתית יש גם משפחות עם שמונה - תשעה ילדים, זה היה התקציב שהובא לממשלה והצבענו בעד. דובר על גרעון של 40 מילארד שקלים, והיה צריך מאיפה שהוא לממן את זה וזה מבנה הממשלה".

הציבור החרדי כולו מכונס בימים אלו בתוך עצמו מהחשש מגזירות הגיוס, הבית היהודי הבטיחו שהם יתעקשו על סקנציות כלכליות בלבד ולא פליליות כפי דרישת 'יש עתיד', שאלנו את יו"ר הבית היהודי האם מפלגתו תתעקש על הסנקציות הכלכליות.

הפגנות נגד גיוס חרדים (צילום: פלאש 90)

"אני יסביר בדיוק איפה הדברים עומדים, באמת יש מחלוקת קשה בינינו לבין 'יש עתיד', בקצה - בקצה, זה לא קורה מחר, בעוד שבע שנים, ארבע שנים. מה קורה אם אתה חרדי ואתה לא ב-1800 מתמידים, ואתה כבר למדת שלוש שנים, מה קורה בקצה בקצה. אנחנו סוברים שזו טעות גדולה מאוד להטיל סנקציות פליליות".

כאשר שאלנו את בנט האם הם יתעקשו על זה הוא הטיל את האחריות גם על הליכוד בראשות בנימין נתניהו: "אנחנו פועלים בכל כוחנו, יש עוד מפלגה שקשורה בעניין וזה הליכוד, אם אנחנו נהיה לבד - לא נצליח למנוע את זה, אם נצליח לשכנע וחברי הכנסת החרדים יצליחו לשכנע את החברים האחרים בחוסר ההיגיון בסנקציות פליליות נצליח למנוע".

בכל מקרה, אם יעבור החוק הכולל סנקציות פליליות, הרי שאתם חברים בממשלה שתשלח לכלא תלמיד ישיבה שירצה ללמוד תורה.

"קודם כל נעשה סדר, מאה אחוז מהתלמידים יוכלו ללכת ללמוד תורה, אחרי שלוש שנים מעבר למאה אחוז - 1800 יוכלו להמשיך ללמוד עם מימון מדינת ישראל, וגם מעבר לזה מי שירצה ללמוד תורה יוכל בשירות לאומי ואזרחי, זאת אומרת שזה אם ואם ואם, אבל אני אומר לך שאני פועל אבל אני לא רוצה להבטיח הבטחות".

השר נפתלי בנט פונה שוב לחברי הכנסת החרדים שיעזרו לו במאבק: "אני מציע להפעיל את כל הכוחות הפוליטיים, זה יפה שבאים לבית היהודי, ואנחנו באמת רואים את עצמינו כשליחים בעניין הזה אבל אנחנו לא יחידים".

"מבין שאין אהבה גדולה אליי בציבור החרדי" (צילום: פלאש 90)

"הדבר הזה לא יגייס חרדי אחד, זה יגרום לדבר ההפוך. לכן אנחנו חושבים שזה גם לא חכם ומיותר" הוסיף בנט באשר לנושא הסנקציות הפליליות.

חברי הכנסת של 'הבית היהודי' הם שומרי תורה ומסורת, אבל בחודשים האחרונים הם נאלצים להתמודד עם חוקים אנטי דתיים, שאלנו את בנט איך הוא מתמודד עם: "קודם כל האם צריכים לעשות שינויים במדינה - גם בנושאי הדת? האם שרותי הדת במדינת ישראל הם נפלאים?, לא!, צריך שינויים.

"אני יכול לספר לך שאני באתי עם אשתי למועצה הדתית בירושלים לפני 14 שנה, והוא שאל אותי לאיזה מפלגה אני מצביע, זה בסדר? זה לא חילול ה'? הכל בסדר? צריך לשפר!".

"לכן אנחנו יודעים להפעיל את הוטו שצריך" מוסיף בנט: "אנחנו רוצים לשנות בקצב נכון ולא לאבד את הצביון היהודי".

בכל זאת, אתה מתחרט על הברית עם יאיר לפיד?

"אני לא בענייני חרטות. יום אחרי הבחירות נגזר על 'הבית היהודי' להיות באופוזיציה, לא ראיתי אז את חברי הכנסת החרדים באם ואומרים בוא תכנס לקואליציה, אנחנו הבנו שאם לא נייצר את החיבור הזה אנחנו נשב באופוזיציה".

אריה דרעי טען בראיון ל"כיכר השבת" שהוא הציע לכם ברית ואתם אלה שסירבתם, הוא משקר?

יש לי הערכה לח"כ אריה דרעי, אני לא הולך לדבר עליו, אני מתאר סיטואציה שהייתה, בכדי להכנס לממשלה נכנסו לחיבור הזה".

"התפיסה שלנו שונה. לא מתחרט" (צילום: פלאש 90)

"בוודאי שיש פה בעיה" מוסיף השר בנט: "בתחום הדת במדינה התפיסה שלנו שונה, בתחום המדיני התפיסה שלנו שונה, אני נגד הקמת מדינה פלשתינית בתוך הארץ והוא בעד, אז בוודאי שיש פה לא מעט מורכבויות - אבל גם לא מעט מקומות מקומות שאפשר לשתף פעולה, אני לא בעניין של חרטות או לא".

לפני שלושה שבועות הוזמן נפתלי בנט לכנס השירות האזרחי בו השתתפו מאות משרתים חרדים, המשרתים הודיעו כי במידה ובנט ישתתף בכנס הם יחרימו אותו, ברגע האחרון בנט ביטל את השתתפותו, מי שכן הגיע היה השר אורי אורבך, גם הוא מהבית היהודי. לבסוף נזרק אורבך מהכנס בצעקות 'בוז' כמחאה על התנהלות הבית היהודי, שאלנו את בנט האם הוא מבין את הצעירים החרדים.

"אני לא מתווכח עם הרגשות, הסיטואציה שהם מרגישים שחוטפים מכל המקומות - אני מבין ומכיר. ויותר מזה אני לא הנושא, הנושא זה הציבור עצמו, אבל אני מציע לראות את התקופה כתקופת הזדמנות.

"לי אין שום בעיה מחר לשבת בממשלה עם חרדים" (צילום: פלאש 90)

"יש פה תקופה שהמדינה מקצה חצי מילארד שקלים להכשרות רק בתחום התעסוקה, אני היום משלם למפעלים ולעסקים שמעסיקים חרדים - אני מסבסד להם שליש מהמשכורת, זו הזדמנות, אני יודע שהדברים לא נראים טוב, אני לא רוצה לספר לך שאתם בגן עדן..".

בכל זאת, מה יש לך להגיד לאותו צעיר חרדי שצעק לשר אורי אורבך 'בוז'?

"זה מצער אותי מאוד, אני לא חושב שחרדים טועים, אני בכלל נגד הסגנון הזה, אני מבין את המצוקה, הציבור החרדי נמצא במצוקה, מה אני עיוור? אני רואה את זה, אני לא חרש למצוקה. אבל יש שני אפשרויות, לריב, לחמם את העסק או לראות שזו המציאות ולראות איך מתקדמים ובאפשרות הזו אני בוחר".

במידה ויאיר לפיד יפרוש מהממשלה, אתה תהיה מוכן לשבת עם המפלגות החרדיות?

"איזה שאלה? אני יגיד משהו יותר ברור, לי אין שום בעיה מחר לשבת בממשלה עם חרדים, מעולם אני לא הטלתי וטו, אין כזה דבר, ראש הממשלה יודע היטב את עמדתי, אם הוא מחר מחליט להכניס את ש"ס ויהדות התורה - תבורכו".

מלבד שר הכלכלה - נפתלי בנט מכהן גם כשר הדתות, הוא השר הממונה על הרבנים הראשיים לישראל, שני רבנים שהוא לא תמך בהם בבחירות, הראשל"צ הגאון הרב יצחק יוסף והגאון הרב דוד לאו, שאלנו את בנט על היחסים ביניהם.

"הקשר הוא טוב, זה לא סוד שבמקור לא תמכתי בהם. היום (שני) פגשתי את הרב דוד לאו, אנחנו באמת עובדים בשתוף פעולה ונעשה דברים טובים בעזרת ה' ביחד".

בסיום הראיון שאלנו את השר בנט על הפגישה עם בניו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל במהלך ימי השבעה. בנט היה נרגש כששיחזר את המפגש המיוחד: "הייתה פגישה מאוד מיוחדת כשהגעתי לנחם את הבנים והבנות של הרב עובדיה, רוח המסר היה שהרב עובדיה רצה ולא הספיק לחבק אותנו או להתקרב אלינו, אני נורא מצטער שלא זכינו, אבל אני מקווה שאותה רוח שהוא הנחיל בהקשר הזה, הרוח הזאת תימשך, אני בטוח שזו הייתה כוונתו".

"הרב עובדיה רצה ולא הספיק לחבק אותנו" (צילום: פלאש 90)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
בגלל שהתהליך המדיני מתקדם ולפיד מאיים עליו להוציא אותו מהקואלציה לכן הוא פתאום צריך את החרדים. הכל אינטרסים של כסא ופינוי יישובים...
יהודי מאמין!
31
ישנם מספיק יהודים שרק עובדים ויש מספיק עסקנים כאלה ואחרים וגם פולטיים, מי שרק לומד תורה, אסור להפריע לו, הפוך, יש לסייע לו בכל דרך, גם כספית, כי לימוד התורה הוא שומר על אדמת ארץ ישראל ועל העם היהודי, לא הצבא, הצבא לא שומר עלינו היום, הצבא היום מסייע למוסלמים, מסייע בגירוש יהודים, מסייע להכניס סודנים
א. לוי
על כל הבית היהודי להשמע להוראות הקב"ה ולא חרבם תבוא בליבם וקשתותם תשברנה!!!
ניחוח
30
שמוכן להציג את המתרחש בציבור שלנו ללא חשש ציבורי או פולטי כפי שהיה עד היום בציבור הפולטי שלנו לצערנו מקוה שהדברים שאומר בנט בסופו של דבר כפי שכתוב לעולם יעסוק אדם בתורה ובמצווה אפילו שלא לִשְמן, שמתוך שלא לשמן בא לשמן"‏‏
itzhakhi
נ.ב. בפרופיל שלך כתוב "משיך" במקום "משיח". אז תלמד קודם א.ב....
חרדק
הוא דווקא לא כתב משיח, על שם משיך,
מפגר
29
במספרים אנחנו טובים, אתה וחבריך פיתחתם נטייה לנקוב במספרים, לפיד עם הכלכלה. אורי אריאל עם נושא הדיור. ואתה, עם החרדים הכה אהובים עליך. האופטימיות שלך שופעת, הפרגון גדול, וצקצוקי הלשון לא נעדרו. השאלה פשוטה: האם בעוד שנתיים או ארבע שנים, תעמוד מדינת ישראל במצב בו הכלכלה יציבה ברמת הפרט... דירה לכל
משה
28
חברה תזהרו יש לו לשון חלקלקה. הוא מטעה כאילו הוא בא לעזור לנו. הוא שונא אתנו חברה הוא שונה אותנו רוצה לעקור את הדת לסיום: לא מדובשך ולא מעוקצך
רועד מפחד תזהרו
די לטרוף ולשנאה ולהפחדות העצמיות. אף חרדי לא באמת מעוניין שיפנו ויגרשו יהודים מבתיהם כמו שאף דתי לאומי (ואני מכיר לא מעט מהם) לא מעוניין שיוציאו חרדי מהישיבה בכוח. הגיע הזמן לעשות שלום בין המפלגות ולהכניס את החדרים לממשלה במקום לפיד. ואז גם הגזרות יתבטלו וגם למתנחלים יהיה שקט, כמו שהיה בממשלה הקו
ירוחם
27
איך אתם נותנים יד לרשעים
ני
26
כאשר רואים מי שלוחי דרבנן החרדים בכנסת, מבינים מה חסר לחרדים. כל שלוחי החרדים בורים, עמי ארמות, עילגים,חסרי השכלה,מעולם לא עשו משהו בחייהם, עניים, חסרי מקצוע, אפילו ח"כ הערבים עולים עליהם בכל, מומחים לקומבינות והערמות. בקיצור אין ולא היה שם בנט אחד.וכל מה שאין בהם יש בבנט.
דן סגל
כל יהודי יהלום. עבדתישם . בכנסת . אני מכירה . הערבים חלק מהם עמלקים לא ישמעאל. כל יהודי אי אפשר לתאר במילים מה שהוא שווה. יש לך היום יהודים שלא יודעים ללמוד תורה ונרתעים מזה . וזה בגלל הגלות דע לך. ויש יהודים שלא יודעים לעבוד , לבנות בית לעשות מלאכה. וגם זה זה בגלל הגלות. וס.א חוגג ושמקר אותנו ונהנה
בתישראל
בס"ד. כולם בורים, הא? עובדתית חרדים שיוצאים לעשות פסיכומטרי תוך כמה חודשים של לימודים עוקפים את הממוצע הארצי. אהה ותורה זה דבר חשוב 'סתם שתדע'. בקיצור אתה אנטישמי ישר ולעניין. מי יתן ותהיה רפואה לבערותך וכסלותך.
שמואל בן-אברהם
25
הוא עד היום לא נפגש עם התקשורת החרדית עד היום הוא לא נפגש עם הרבנים הראשיים (ד"א גם היום הוא לא נפגש עם הרב יצחק יוסף)הוא רואה את התהליך המדיני מתקדם ואוכל את הלב !!! אם הוא יצא עכשיו מהמשלה ישאלו אותו למה עכשיו.? ואם הוא ישאר ויצא ברגע ההסכם יגידו לו שהוא אשם בהסכם..!! לכן הוא רץ לתקשורת רגע לפני ה
יוני
אין סליחה ואין כפרה לא לעולם חוסן עכשיו הוא יושב על כסא מרופד אם הוא לא יפרוש עכשיו זה ירדוף אותו כל חייו!!! כמו שרדפו את דרעי על הסכם אוסלו עף על פי שנמנע!
ניחוח
24
לחרדים הוא נותן דיבורים ולחילונים הוא נותן את הראש (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראל
חבל שבמפלגות החרדיות אין עדיין אישיות כזו.
עודד
23
אנא מכם הפסיקו את הפרנויה של חלק מהחרדים ש"הוא שונא אותי הוא רודף אותי " זה פאסה. זה בעיקר פאטאטי צריך להיות חרד רק לאחדות ישראל ולראות בכל יהודי עם כיפה או בלי, ספרדי או אשכנזי שווה. דעו לכם שפעם כשהיה עוד מפלגת מולדת של רחבעם זאבי הי"ד . זו מפלגה של דתיים וחרדלים וחילונים יושבים יחד באהבה וחיבה
בת ישראל
22
הוא מדבר שטויות בפול
איציק
21
הוא מדבר יפה , ואני אישית מאמין שיש לו כוונות טובות כלפי הציבור שלנו. לצערנו הפוליטיקאים וכל מיני עסקנים שלנו מציירים אותו כרודף חרדים וזה ממש לא נכון שיצליח
אהרן
20
למה בסוף המפגש לא יצא לפועל ? כדאי בנט שתשאל את הרב קליין רב המרכזים הרפואיים הדסה. יהיה לו מה לחדש לך.... אם עוזריך יתנו למידע להגיע לאוזניך.
הרב שלמה לרנסטר
19
ברוך השם היום היתי רגוע עד. שראיתי את הראיון הכל שקרים וכזבים. ורמאות וחלקלקות לשון מאין כמוה בנאום הראשון. מר בנט התייחס. לשוויון בנטל. והתאולוגיה היתה. אלונקה. למי שזוכר מה קרה עכשיו אבל. אבל. חברה. פיתרון. החידה. היא. מאוד מאוד פשוטה. והיא. שבל נשכח שבנט היה מנהל לשכת ראש. הממשלה
יצחק
18
יודע כי הדבר הכי חשוב לחרדים הוא כסף, אפילו יותר מחיים, לכן מספיק סנקציות כלכליות, והם ירוצו לצבא.
דן סגל
בס"ד. "הדבר הכי חשוב לחרדים הוא כסף". תחליפו את המילה 'חרדים' ב-'יהודים'. מה יצא? אכן כן, דן סגל הניאו-נאצי מכה שנית.
שמואל בן-אברהם
היו מוכנות לאורך כל הקדנציות לבלוע המון צפרדעים, העיקר להשאר קרב לצלחת התקציב. לא ככה? הם ויתרו על כל היקר להם תמורת כסף, וככה בדיוק אתם נראים.
יוני
17
ולא כלכליות שפליליות רק יחזקו את הציבור החרדי במלחמה נגד הגיוס ובמילים אחרות בנט מוכיח שהפלג הירושלמי צודק וד"ל
יהודי מאמין!
בממשלה, במקום לפיד. זו הזדמנות הסטורית לקפוץ פנימה ולסרס את כל הגזירות!
חרדי פשוט
רק ניתן "הכשר" לגזירות, תסמוך על בנט שהוא ממש לא דואג לחרדים אלא לאינטרסים הצרים שלו להישאר בקואלציה ופינוי יישובים ובגלל שלפיד מאיים להוציא אותו החוצה לכן פתאום הוא "נזכר" בחרדים...
יהודי מאמין!
16
בנט אדם בוגדן שקרן מהבית הגויי כמו שמרן רבינו אמר!!!! חבר ללפיד ועכשיו הוא אומר ככה??????? מרן לא רצה כלום ממכם! קבוצת מזרחיסטים עלקים שכמותכם!!!!!! בנט רשע מרושע!
אדם מהעולם
15
רק לפני חצי שנה אותו בנט אמר "שהחרדים צריכים ללכת ללמוד מקצועות הנצרכים למדינה כגון מקצועות הבריאות" ועכשיו הוא בא להצטדק ולטעון שהוא בכלל דואג לנו על חשבון המדינה... הבנאדם הזה או שקרן סדרתי, או מחליף את דעותיו יותר מגרביים , או שהוא באמת לא יודע מה הוא רוצה. כל מה שתבחרו מהאופציות הנ"ל זה גרוע.
יוני
14
יש חרדים שלא יכולים לשבת ללמוד כל היום,וזה יפה מה שבנט עושה להשלים לחרדים לימודים,כדי ללמוד מקצוע מטעם המדינה איפה הטלפון
אלי
13
הדעות שלו נגד תורה, אינן חדשות....זוכרים אותו עוד מ"יבנה" למי שיודע.... הוא גם לא גמיש ולא מוכן להבין את מי שלא בדעה שלו.
גבי
של תנועה תורה ועבודה שממומנת מהקרן החדשה לישראל .תנועה רפורמית
שמוליק
תנועת נאמני תורה ועבודה ,תנועה רפורמית ואנטי חרדית!!!
זה דבר ידוע!
די לקשקש. יש עליו מספיק ביקורת מבית ומחוץ, אין צורך להרבות בשקרים
אלעד
באירופה חרדים עבדו ולמדו אבל פולטיקאים פיתו אותכם גבינה חינם יש רק לעכברים במלכודת אפילו הקבה מתנגד לדרכיך מיזמור תהילים מצד אחד ממשלת זדון רשע............ ללמה אתם רצים אליה כי אתם הועתם הרי כתוב לעתיד לבוא ישראל ילמדו תורה והגויים יעבדו האמת המרה היא עומדת להגיע אתם הולכים לעבוד ואנחנו הציבור ה
חילוני חכם
12
בנט יודע שהדבר היחיד שמזיז לחרדים זה הכסף בית סוהר ומכות לא מפחיד החרדי המצוי רק שח"ו בנט לא ייגע בכיס החרדי, כאן הוא יודע שטמון החולשה של הציבור שלנו ייהרג ובעל יעבור עד הכיס
חסיד דן סגל
11
יש אדמורים ורבנים [מכל הציבורים] שהכסף משנה את אורח החיים היהודי שלהם ויש צדיקים קטונתי מלדבר אנני יודע אם בכלל מגיע לי גן עדן ה ישמרני אך אני מוסר דברים ששמעתי מאנשים גדולים שלוחי ה הגאולה בפתח ה הושיע אותנו בניסים הביא לנו את ארץ ישראל עשה הכל שארץ ישראל תהיה מיותרת לכל הזרמים הדתיים הכשרים לחרדי
אדם
10
יחד על כל מפלגות הדתיות חרדיות-ובא לציון גואל! זה מה שצריך לדחוף ולבקש מנציגנו-אחדות כל הכוחות הטובים!
ראש ממשלה
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ינמקי
8
לא להאמין לדברי בנט הוא שקרן הרב מיבריסק והחזון איש פסקו שהמיזרחי יותר גרועים מהחילונים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
תגיד אתה נורמאלי. אין לך אמירה יותר עדכנית?
אלעד
7
לצאת מיד מהשטחים הכבושים ולא יהיה צורך בגיוס חובה, אנחנו בגלות בל נשכח
די לציניות
6
על זה שיש לו לשון חלקלקה? ותענו על עצם העניינים עליהם הוא מדבר אתכם. אני אישית חושב שהמשותף רב על המחלוקת, ולעניין אחר אך קשור,אני אישית רואה את החכי"ם החרדים שהם עושים ברית עם השמאל על מנת "להתנקם" במתנחלים, ויש לי שאלה, האם אין לכם דעה על ארץ ישראל? האם הכל מגיע מנקמה? הרי ברור שהציבור החרד
דני
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
4
לא האמנתי לו מיומו הראשון בפוליטיקה, הוא משמיע לכל אדם את אשר הוא חפץ לשמוע, ולכך הוא הצליח לעלות ולקנות את אימון הציבור! איסתרא בלגינא קישקיש קריא, בדיוק עליו נאמר!
שימי
3
דברי בנט על שילוב חרדים הוא פופוליסטי וממוחזר כבר מעל עשור ע"י כל פוליטקאי מתחיל בוא נראה מה יענה ה"אח" לדברים אלו מכתב של חרדי ממשפ' בת 10 נפשות בעל תואר שני שכבר שנתיים מנסה למצוא עבודה במגזר הציבורי - וגם לאחר שהצליח לקבל זימונים לראיונות ברגע שראו חרדי - לא התקבל. יוזמתכם היא ברוכה, בעברי עסקת
משהלה
2
הלוואי שילמדו להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של איש!
יהודה
1
אני מאמין לו, ומעריך את הכוונות שלו, למרות מה שהוא אומר, יש הרבה מאוד רעש והד תקשורתי סביב הנושא החרדי, וחבל, כי זה יהרוס את כל העסק.
ברני
מקווה שאין עוד אנשים כמוך
שר הכיכר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: