
הפגנות השבת יחזרו לירושלים? בשבת האחרונה, החליטו כמה בתי עסק במרכזה של העיר ירושלים להפוך לפעילים גם ביום שבת. חלק מהמקומות בהם חוללה השבת הם בתי עסק חדשים, אולם אחד מהם, הוא "קפה בצלאל", בעל וותק בעיר, וממוקם באיזור הנחשב לרגיש מבחינת יחסי דתיים וחילוניים.
תושבי ירושלים, מכירים היטב את בית הקפה המדובר - בעיקר מההפגנות שנערכו בסמוך לו לפני יותר משש שנים, אז החליט בעליו באופן תקדימי לפתוח את שעריו בעיצומו של יום השבת. לבסוף, לאחר מספר הפגנות, המקום חזר לסגור את שעריו בשבת.
בעלי העסק לא יצאו בפרסום נרחב על הצעד החדש, אלא סמכו על כך שהשמועה תתפשט מפה לאוזן וברשתות החברתיות. הבעלים, ציינו בפני כתב עיתון "ידיעות ירושלים" כי ההחלטה לעשות את הצעד הגיעה בעקבות לקוחותיהם ש"ביקשו וזעקו" למקומות שייפתחו גם בסופי השבוע. מנגד, מציינים בעלי בית הקפה, עמד החשש מחזרה להפגנות שהיו במקום לפני כמה שנים, אולם השיקולים בעד הפתיחה בשבת גברו.
על פי הדיווח בעיתון, שני עסקים נוספים שנפתחו באזור הם הפאב 'ראש' ברחוב עזה והבר 'טלביה' שפתחה קבוצת המסעדנים שהקימה בין השאר את 'מחניודה' באזור השוק. אלו הצטרפו לבתי עסק אחרים שנפתחו בשבת בשנה האחרונה במתחם התחנה. מתחם אחר שצפוי להיות פתוח בכל ימות השבוע הוא מרכז התרבות ובתי הקולנוע "שרובר" שבנייתו נמצאת בעיצומה והוא צפוי להיפתח במהלך שנת 2015.
בשיחה עם "כיכר השבת" אומר הרב יוסף רוזנפלד יו"ר הועדה למען השבת בירושלים כי "מה שמטריד אותי זה קפה בצלאל, מפני שהם ממוקמים מרחק של דקה אחת מהאזורים החרדים, הייתי אומר חמישים מטר מהאזורים".
"זה נורא ואיום וזהו דבר חמור ביותר" הוא אומר, "לפתוח חנות בשבת ממש בסמוך לשכונות החרדיות זה חוצפה". הוסיף רוזנפלד.
עוד אמר יו"ר ועדת השבת, כי: "כבר שנים הם פתחו בימי חול ונזהרו שלא לפתוח בשבת בכדי לא לפגוע ברגשות, ופתאום אני רואה שהם החליטו לשים פס ולפתוח בשבת, זה חמור ביותר".
גם הפעם, מזהיר יו"ר ועדת השבת כי באם העסק ימשיך לפתוח את שעריו בשבת, יתקיימו הפגנות במקום: "אנחנו ננקוט בכל האמצעים כדי למנוע את הפתיחה בשבת. בהחלט שיהיו שם הפגנות במקום בכל שבת, אני לא שולל זאת. זה דבר חמור ביותר".
את תגובת "קפה בצלאל" לא הצלחנו להשיג עד כה
0 תגובות