דלג לתוכן הראשי

הרב דוד יוסף: "רוצים לקבוע - מי שלומד תורה הוא פושע"

הרב דוד יוסף, חבר מועצת חכמי התורה, מסר את השיעור השבועי בביהכ"נ היזדים ותקף את חוק הגיוס המתגבש: "רוצים לקבוע שמי שלומד תורה הוא פושע פללי, זה לא יאומן" (חרדים)

י
כיכר השבת |
הגאון רבי דוד יוסף (צילום: שלומי כהן)

חדשות חרדים

00:00/00:00

חבר מעצת חכמי התורה הגאון רבי דוד יוסף התייחס אמש (מוצאי שבת) לגזירות הממשלה נגד עולם התורה ואמר:

במהלך השיעור השבועי בבית הכנסת היזדים בירושלים התייחס הגר"ד יוסף לרדיפת עולם התורה ואמר: "אנחנו מוקפים עכשיו בגזירות נוראות, אנחנו רואים איך שמתעללים בעולם התורה, בישיבות. אנחנו עכשיו לא מדברים עליהם - כל אלה שרודפים אותנו. אנחנו עכשיו צריכים להסתכל על עצמינו ולחשוב 'אבל אשמים אנחנו', כל אחד ואחד מאתנו צריך לחשוב אם באמת אנחנו היינו שמים את התורה בראש..".

"הרי אצלם מה קורה", הוסיף חבר מועצת חכמי התורה ואמר: "הם מדברים על שוויון בנטל, התורה זה בסוף בסוף, הם רוצים לעשות חוק שמי שלומד תורה הוא פושע פלילי, לא פחות ולא יותר, מדינת היהודים קובעת בחוק שמי שלומד תורה הוא פושע, לא יאומן כי יסופר".

לסיום אמר הגר"ד יוסף כי"אז מה אנחנו צריכים בתגובה לעשות? בדיוק להפך. אנחנו צריכים לשבת ולחשוב לעצמינו. קודם כל לא לחפש תירוצים, אנחנו מאמינים בדרך שלנו".

"לחשוב: הם רוצים לשים את התורה חס ושלום בסוף? אנחנו צריכים להציב את התורה בהתחלה. כל אחד מאתנו צריך לקבל על עצמו עול תורה", סיים הגר"ד יוסף את דבריו.

עוד בחדשות חרדים: