"בעיה חינוכית חמורה"

בנות סמינר צפו ב'סרטונים לא ראויים'

ה"וועד למען כבוד רבותינו", גוף המזוהה עם הנהגת מרן הגראי"ל שטיינמן, הפיץ הודעת אזהרה כנגד מורות בסמינרים מוכרים. "קיבלנו תלונות על בנות שפיתחו הערצה לכל מיני אירועים המוניים הנוגדים את דעת גדולי הדור" נאמר. בין היתר, הזעם הוא על צפייה בקטעי וידאו מהפגנות של "הפלג הירושלמי" (חרדים)

(צילום אילוסטרציה: פלאש 90. למצולמות אין קשר לכתבה)

הפילוג הליטאי, גרסת הסמינרים: על אף השקט היחסי שנרשם בעת האחרונה, הרי שמתחת לפני השטח ממשיכה הסערה בציבור הליטאי לצבור תאוצה, כאשר חילוקי הדעות ההשקפתיים בין הצדדים רק הולכים וגוברים.

ב"וועד למען כבוד רבותינו", גוף לא רשמי המזוהה עם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן ומרן הגר"ח קנייבסקי, פרסמו ביום שישי האחרון קריאה לציבור האברכים להיזהר מלשלוח את הבנות לסמינרים בהם יש מורות ה"המורדות" בגדולי הדור.

"מזה תקופה נתקבלו בוועד, תלונות חמורות על מורות בסמינרים לבנות בבני ברק, הפוצות פיהן נגד גדולי ישראל באזני בנות הכיתה", כותבים אנשי הוועד וממשיכים: "פעמים בגלוי ממש ופעמים בעקיפין ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים. תופעה חצופה וחמורה זו גרמה לבנות רבות פגיעה וסערת נפש, ונתקבלו תלונות מהורים שבקשו מהוועד לפעול בעניין".

"בימים האחרונים" מציינים לבלרי הוועד, "החמירו התלונות, ואישי ציבור חשובים, פנו אלינו ובקשו את התערבותנו. עד כה נמנענו מלצאת בפומבי בנושא, כדי למנוע מתחים ומלחמות מיותרות ופעלנו מאחורי הקלעים בתקוה שהדבר לא יישנה ותופעה חמורה זו תשקע".

מכתב האזהרה נגד המורות המזוהות עם "הפלג הירושלמי" (סריקה)

"בהתייעצות עם גדולי מורי ההוראה, נתקבלה החלטה לחשוף ברבים את שמותיהן של מורות אלו, ולקרוא להורי הבנות, למנוע את בנותיהם מלהיכנס עוד לשיעוריהן של אותן מורות (מהן בכירות) הפוגעות חמורות בחינוך הטהור של הבנות, ומנסות לזרוע בלב הבנות רעיונות שיש בהם כפירה וזלזול חמור באמונת חכמים".

"כדי למצות את האפשרות למגר תופעה זו בלי לעורר סערה, העדפנו בשלב זה לנקוט פעולות מתונות יותר, בתקווה שהנהלות הסמינרים יפעילו את מלוא סמכותם, ויפעלו בנחישות בכל הכלים שבידם, להפסיק אחת ולתמיד תופעה זו, מתוך התראה ברורה שכל מורה שתנהג בצורה נלוזה זו תסולק מידית מסגל ההוראה, ללא משוא פנים, תהיה מי שתהיה".

בוועד מזהירים מהחרפת המתקפה על הסמינרים: "אמנם איננו נמנעים מלפרסם מעט נתונים כדי לאפשר להורים את הערנות הנדרשת. באם צעד זה לא יועיל, נפרסם ללא היסוס את שמות המורות החצופות, כמובן רק על סמך עדויות ברורות שייבדקו, וההורים החרדים לבנות, ייקראו למנוע השתתפותן בשיעוריהן".

בהודעת הוועד נאמר כי התלונות החמורות נתקבלו כלפי מורות בסמינרים מוכרים מאוד בבני ברק, "מורה בסמינר X דיברה באופן חמור בפני בנות הכיתה כמה פעמים בעת האחרונה".

סרטוני השחרור של תלמיד הישיבה, הצפיה בהם עוררה סערה (צילום: כיכר השבת)

בהמשך מציינים חברי הוועד כי כמו כן נתקבלו תלונות על "תופעה חמורה" גם בסמינרים בירושלים, על "בנות שפיתחו הערצה והתלהבות, מכל מיני אירועים המוניים הנוגדים את דעת גדולי הדור ואת רוח עולם התורה, ובחורים שפעלו בחוצות, הפכו להיות "גיבורים" כולל צילומים וסרטונים שהובאו לכיתות על ידי בנות במטרה למשוך את חברותיהן לאווירה קלוקלת זו".

בהמשך הודעת הוועד נאמר כי נערך "דיאלוג בין מורה לתלמידות במתכונת ובסגנון אנשי ההתנגדות לגדולי הדור (תלמידי הרב אוירבך, לכאורה. י.כ), קריאתנו להורים. השגיחו על הבנות, שימו לב לנעשה, ודווחו על כל אירוע שכזה".

לכיכר השבת נודע, כי הכוונה בתוכן הדברים הינה לבנות סמינר שצפו יחד בסרטונים בהם נראה הבחור יעקב ישראל פז שנעצר ונכלא בעקבות עריקותו כשהוא נישא על כפיים בעת חגיגות השחרור שנערכו בירושלים.

"האם זאת הדוגמא לבן תורה שאנו רוצים להנחיל לבנותינו?" זעמו העסקנים והחליטו לצאת חוצץ כנגד התופעה הפסולה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (38%)

לא (62%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

46
צריך להוקיע את הקורח הזה
ישראל
אין לך בושה לדבר כך על גדול הדור הרב שמואל אויערבך שליט"א "היזהרו בגחלתן של צדיקים"
דודו
45
מאז ומתמיד יש מחלוקות בים ישראל כבר נאמר שבעים פנים לתורה אז עלינו לכבד כל צד כמו שהוא. וכל אחד ינהג כמנהג רבותיו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חן
44
זה מראה שגם המורות לא משהו
goli
43
אבל זה ליטאים פשרנים... אני מבין!
אדם מהעולם
42
חברות שלי רואות דברים הרבה יותר גרועים
סמינריסטית
41
האם לא ידעתם שכדי לצפות בסרטים צריך לקבל אישור מהרב הגאון מעוז ומגדול הצדיק מ. ב. שליט"א יו"ר מש. הק. וה. המוסר נפשו למען פח השמן הטהור קצת ................ והכל הי'ה מסתדר
בן ציון
40
כל הגדולים גדולים באמת אז בלי שטויות
גידעון
39
תפסיקו כבר לשתול שנאה,תנו לבנותינו לראות את הזרם היותר קיצוני שבולם את הגיוס,זה רק מחדיר יר"ש.תפסיקו עם ה"נגיעות"
נייטרלי
38
הבנות מספיק בוגרות כדי לעצום עיניים מתכנים לא ראויים
חני
37
כל העניין בלצפות בסרטים שאני וחברותי מרטיבות רק מלראות את כל המשקפופרים עם זקן התיש
רותי
36
לא יעזור לכם כלום עד הבחירות הבאות יהיה לרב אוירבך 2-3 חברי כנסת כך זה היה גם כשקמה מפלגתו של הרב שך אין לכם מונופול על התורב ולומדה
משה
35
כמה מחלוקות מה נסגר אתם???? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ספרדי גאה!!!!!
34
הם פועלים בדרך של "להשמיד ולהרוג" את כל מי שלא חושב כמוהם.
צבי
33
אצל הספרדים ועדות המזרח אין כאלה דברים ברוך ה'!
תודה לאל!
אצל הספרדים אין את השגעון הזה..ספרדים תמימים בעבודת ה'.
שרה
32
למה נותנים שוב הזדמנות לחולי נפש להשפיל ולבייש את הרב שטיינמן? איזה גדול בישראל היה צריך ועד של מאפיונרים שישמרו על שלטון היחיד שלו? אבוי למנהיג יחיד כזה שצריך להלחם על בלעדיותו עם מורות ועם נערות מהסימנרים. נגיד שמורה בסמינר היתה מציגה סרטון של הרבי מלובביטש, נראה לכם שהרב שך היה נעלב? או אנשי שלומ
יהודה
לא רק היו נעלבים היו זורקים אותה באותו רגע. לעומת בית רבקה שבזמן שאותו האיש פער את פיו כל המורות הליטאיות נשארו על עמדתן ולימדו חופשי.
פיניחוס
בתשמ''ט, הוקרנו סרטונים של הרבי מלובוויטש בחזו''א פינת ר''ע. אנשים עמדו ברחוב והביטו. הרב וולף וצוותו היו מסתובבין במקומות התועבה הללו ואבוי לבת שתפסו אותה צופה. למחרת, בסמינר, היו משפילים אותה עד עפר ופעמים אף העיפו אותה מהסמינר. בשכנתי הווה עובדה. התאווה למחלוקת, ההתלהמות, הרמה האישית המדהימה - הם
בניברקית
31
אותם?
חייקין
http://youtu.be/QLQ_0qjS
יהודי מאמין!
30
לראות שכותבים דף שלם בלי להגיד כלום. אילו היו כותבים רק את השורות האחרונות זה כבר היה מובן.
אריאל
29
מכשפה בימינו היא מורה המורדת בגדולי הדור,ובגלל שהם אינן נענשות על פי התורה הקדושה, באים אסונות רבים כל כך.
דן סגל
28
כל המגיבים כעת ידברו על כתב הזויה וכו' וכו'.אני מסכים גם שיש הגזמה במאבק כסה על צפיה בסרטונים כאלו. אבל מאידך לא יתכן שיקחו את בנינו ובנותינו הצעירים ויחנכו אותם שכל אחד עושה מה בא לו. ובנינו, כולם יודעים שזה מעשים שהם מנוגדים לדעת רוב הגדולים וראשי הישיבות, איך נחנך ככה?????????? שאנחנו שייכים לרב
אחד
27
לא חינוך לא סמינרים ולא ישיבות .רק מחלמות תככים ולפגנות זה מה שאתם שוים.
אריה
26
חשבתי שראו סרט אמיתי. זה בקושי קליפ עלוב
דני
25
חשבתם לאן זה יכול להוביל?
רפאל
24
שוב אנו רואים שאנו בני ספרד אין לנו מה לחפש בסמינרים שלהם מלאים במחלוקת והשפלה לשונה וכופה על האחר את דעתו גם לנגד הוריו ורבותיו.
יוסי12
23
חוץ מהבולשיט הזה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוד
22
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודי
21
הגיע הזמן להיפרד מהציונים וחסל מלחמות ברגע שזה יקרה וכל המחנה החרדי יהיה מעבר אחד של הנהר וכל המחנה שלא מעוניין לקיים את מסורת היהדות הנכונה מהעבר השני ממש כמו אברהם אבינו בשעתו יבוא סוף למכאובינו אך מה לעשות שיש יותר מדי אנשים שמתפרנסים מהמצב הזה ואף אחד לא אומר להם הרף ממני
להפרד מהציונים
שהציונים הם אלו שעוד מאחדים איכשהו את החרדים אם יעלם האיום הציוני האמיתי או המדומיין החרדים ירססו אחד את השני עם תת מקלעים
איתי
20
אני מתנחם בזה שזה רק מיעוט קטן בתוך הציבור שנשמע לגראי"ל שטיינמן, כל הניסיונות שלהם להחרים ישיבות וסמינרים עולים בתוהו. כי הציבור שלהם בעצמו מתנגד לצעדים ההזויים שלהם. ודוגמא קטנה לטירוף השולט בוועד הנזכר. ראש הוועד הוא אדם שהדיר את בתו וחתנו מנכסיו רק בגלל שהם נשמעים לרב אחר מרן הגר"ש אויערבאך (ש
בן תורה
19
אם הם היו רואות חתן ביום חתונתו נישא על כתפיים והם היו מעריצות אותו הייתי מבין, כי זה היה מראה שגם הם רוצות חתן, אבל להעריץ משהו שיש לו שנאה למדינה הרי לזה אתם חינכתם את הבנות אז למה אתם מצפים
בר כוכבא
זה ברור וחד משמעית שבנושאים אנטי חרדים, אנטי דת תורת ישראל,הציבור החרדי מאוחד כולו! אבל אתה לא מבין על מה מדובר פה,אז עדיף שתשתוק! סייג לחכמה שתיקה! אז אתה הבנת את זה חבוב?! לך לישון!
לבר כוכבא
18
שום דבר לא שווה את הכאוס שנוצר, אני לא מבין את הנהלת האתר שכל הזמן מעלה ידיעות כאלו, אם יש בעיה צריך לטפל בה באופן דיסקרטי, אתם לא מבינים שהפרסום רק מנפח את הבעיה
דני
תפסיק להיות כמו כל החרדים שעושים מה שבא להם ומטאטים הכל מתחת לשולחן כדי שחס ושלום לא יהיה "חילול השם"
פרטי
17
רק מה לעשות שמרן ר' שמואל התחיל ראשון!!!!
אמת
16
איך המורות יודעות שזה גרוע אם לא הם בעצמם צפו בזה..... ולמה כל היום מטאטאים מתחת לשטיח.....היום כל בחורה רואה סרטים אמריקאים ועוד שטויות כאלה ועל זה כמובן לא מדברים "כי אין אצלנו דברים כאלה ח"ו" אז בוקר טוב...יש ויש....ועל זה תדברו...ותדברו על בנות שיוצאות עם בנים ותדברו על כאלו דברים כי זה מה שחשוב
בחורה ברמה
15
נראה שהגיע הזמן להפריד במוסדות החינוך בין אלו שחפצים בחינוך קפדני בו לא ניתן יהיה לתת דריסת רגל לכל מי שלא מזדהה עם דרכם ובפרט עם דעתם בכל מה שקשור לזהות גדולי ישראל, ומאידך מוסדות חינוך חציבור יראי ה' שמסוגלים לחיות עם מצב בו כל אחד ממושמע לרבו ולא נופל פגם בכל מי ששומע עושה ע"ד רבו.... כמה עצוב שז
אוביקטיבי
14
הקרנה מאורגנת של מבצע אנטבה !!
James
13
בבחורים ולא בבחורות .שומר נפשו ירחק ממכם.
בני
קשקשן
א
12
הפכתם את הכול לפוליטיקה.. זאת אומרת כולל הגדויליים !
המבין
11
שלא לומדים כלום אלא גם מתעסקים בשטויות.
חוכעם
10
טוב מאוד שימשיכו זה מקרב את הגאולה כי פירוק המיתו ג הליטאי וההוכחה לעין כל שהם סתםםםם בעלי מחלוקת ובעלי שליטה ומדון יזרז את גאולת כלל ישראל וד״ל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אתחלתה
9
אהבתי את הסרטונים, זה נשמע מרתק איפה אפשר להשיג את הסרטונים האלו... חחחחחחח מי ההזוים האלו?
חולה נפש
8
שינאת חינם!!!!
י.ש.
7
לא נשמעים לאף אחד.תם הורדתם את הרוחניות בכל הפלגים,ואתם אחרונים לבוא ולתת מוסר לעם ישראל.כנופיית מנוולים אוכלי אדם.
מוישי
6
קטנים עליכם
אבי
5
די למאכרים המנסים בכל כוחם לתפוש בגרון ולשלוט בציבור החרדי
בן ציון
4
זה סך הכל אלי פרויליך, והוא איננו מייצג אף אחד, הוא סך הכל אדם חמום מוח שגורם נזקים חמורים לכל המערכה למען כבוד רבותינו.
רפאל מאיר
3
מה נסגר עם הפלג הבני ברקי משהו הוציא אותם מדעתם?
משוגע
הם מ פ ח ד י ם
ארי כהן
2
הליטאים מתנגדים להפגנות
מאיר
והתומכים בלבלרים ובעלי חנות מכולת תומכים, אך את המיעוט התומך יש להוציא מכלל ישראל כיון שהם כשבתאי צבי ודומיו.
אבי
1
זועקים כי הם עושים על זה כסף על הקרנות כמו קולנוע בכל חופשה שמעדויות של בנות שהשתתפו שם עולה שראו שם רצח ופריצות ועוד דברים שלא ראויים לבת חרדית הם לא נזעקו מה מפריע להם לראות הפגנות שומו שמים
יוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: