דלג לתוכן הראשי
דרמה ביוהנסבורג

שוטרים ניסו לעצור את הרב ברלנד; חסידיו הבריחו אותו

עשרות שוטרים התפרצו לטקס חופה שערך מנהיג קהילת "שובו בנים" הרב אליעזר ברלנד ביוהנסבורג וניסו לעצור אותו, חסידיו של הרב הצליחו להבריח אותו מהמקום באמצעות קפוצ'ון שכיסה את פניו ומנע מהשוטרים לזהות אותו • גורמים בקהילה: בין השוטרים הייתה יחידה מובחרת, אברך חסידי נעצר (חדשות, חרדים)

הרב ברלנד (צילום: מאיר אלפסי)

דרמה ביוהנסבורג: שוטרים ביקשו לעצור הערב (ראשון) את מנהיג קהילת 'שובו בנים' הרה"צ רבי אליעזר ברלנד, אך הוא הצליח להימלט מהמקום. לפי דיווחים ראשוניים של גורמים ביוהנסבורג, אברך חסידי אחר נעצר על ידי השוטרים.

גורמים בקהילת 'שובו בנים' סיפרו ל"כיכר השבת" כי שוטרים מקומיים פרצו למקום בו שהה הרב ברלנד וביקשו לעצור את הרב, אך הרב הצליח להימלט מידיהם והשוטרים עצרו אברך אחר ששהה במקום. בין השוטרים, כך טוענים גורמים בקהילה, היו גם שוטרים מיחידה מיוחדת של המשטרה המקומית.

ניסיון המעצר התרחש בזמן שהרב ברלנד היה במהלך עריכת "חופה וקידושין" לאחד מחסידיו שהגיע במיוחד ליוהנסבורג בכדי שרבו ישתתף באירוע.

חסידיו של הרב שהבחינו בשוטרים, הכניסו את הרב לחדר צדדי שם הרב התפלל תפילת ערבית. החסידים הלבישו את הרב בקפוצ'ון והצליחו להבריח את הרב מהמקום, כאמור - הרב לא נעצר.

43 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
ויישפט, אם יצא זכאי, מה טוב ואם לא תמיד אפשר לומר שאת עוונותינו הוא מכפר.
דוד ס"ט
26
שהרב ינצל מכל רע ויברך את כל עם ישראל בגאולה שלימה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל
25
אדם מה לך נרדם אלול מתקרב הוא בא למסור יהודי למלכות התעררו מהשינה שלכם
איןשם

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: