מטריף את העולם

שיגעון ה'פוקימון גו' מגיע לישיבות ולבתי חב"ד

אפליקציית "פוקימון גו" שהוציאה מיליונים לאסוף פוקימונים בחוצות, מגיעה גם למגזר החרדי. מחוץ לישיבת ליקווד תועדו אברכים מלקטים פוקימונים. וגם: הבקשה המפתיעה של האורח בבית חב"ד (חרדים)

(Corinna Kern/Flash90 ו"פוקימון גו")

משחק ה"פוקימון גו" משגע בשבוע האחרון את העולם המערבי. המשחק, במסגרתו על מחזיק הסמארטפון לצאת מביתו וללכוד פוקימונים במרחב הפתוח, תוך שהם מוצגים על מכשיר הסלולר, כבש את הצעירים וניתן לראות רבים משחקים בו בחוצות הערים.

משחקים גם בחצר ישיבת ליקווד (מתוך פייסבוק)

בארה"ב ובמקומות נוספים בעולם עברו ההורדות של התוכנה את כמות ההורדות של אפליקציות מובילות ומניית החברה שעומדת מאחורי המשחק זינקה זינוק מרשים בעקבות העניין הרב במשחק. גם בישראל, התייחס לכך נשיא המדינה רובי רבלין וצייץ בחשבון הטויטר שלו תמונת פוקימון במשכן הנשיא.

מנגד, במחנה ההשמדה אושוויץ המשוחזר כמו גם במוזיאון השואה בוושינגטון, אסרו המנהלים על הציבור להשתמש באפליקציה במקום. רבים מבעלי החנויות והמסעדות משתמשים בפוקימון כתרגיל שיווקי ומעניקים אפשרות להטעין פוקימונים בחנויות.

"פוקימון גו" (שאטרסטוק)

כמו כל טרנד שכובש את הרשת, גם ה"פוקימון גו" הגיע למגזר החרדי. מחוץ לישיבת "בית מדרש גבוה" בליקווד, תועדו אברכים שמלקטים פוקימונים בחצר הישיבה.

הרב מוטי גרוסבאום, רב חב"די מניו יורק סיפר על מקרה מוזר שהתרחש לפני מספר ימים בבית חב"ד שבהנהלתו. לדבריו, הוא מורגל לקבל פונים המבקשים לרכוש מזוזה או תפילין כמו גם לקבל ייעוץ הלכתי תורני או לתרום עבור בית הכנסת או לחילופין משפחה המבקשת להתאקלם בעיר, אולם דבר לא הכין אותו לעובר אורח שנכנס והודיע כי המשחק "פוקימון גו" הדריך אותו להגיע למקום בכדי לאתר פוקימונים.

"הופתעתי, אולם האיש הראה לי את המכשיר הנייד שלו ואכן הוא קיבל את השירות שרצה. זה לגיטימי להגיע לבית חב"ד גם בשביל ללכוד פוקימונים", כתב השליח בחשבון הפייסבוק שלו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחלה חבד
14
מה כבר עשו?!! דיי עם המקובעות!!!!
תפסיקו לקאנות!!
13
"טול קורה מבין עיניך".... אתה מדבר על סמרטפון?! בטח תדבר עוד מעט נגד אינטרנט.... הבחור הנ"ל יושב בחור ההוא בארה"ב לא כדי לטקבק בלילה ב"כיכר'', אלא כדי לפגוש עוד יהודי(שקרוב אליך בדיוק כמו שקרוב לחבדניק) טועה ולהציל אותו מרדת שחת .... אז סתום פיך.הנח את המקלדת וצא לחפש איך לעשות טוב אלוקי בעולם (נשל
ללא שם
אשריכם יהודים אמיתיים מקרבים כל יהודי וזוכים להציל נשמות רבות מתוך מאור פנים וללא התנשאות. האחרים הצבועים לא מצליחים להגיע לרמות שלכם ואז מחפשים אתכם בסמארפונים ובפאות. המשיכו לשמור על גחלת יהודית. אשריכם
אני
12
רק לכם מותר במכוון להוציא דיבה רעה ולהסית????
חנה
11
מה אתם עושים כאן?? הרי בעיה רצינית באינטרנט
שמואל יוסף
10
ממש בזבוז זמן על שטויות. זה לא מתאים לבני תורה לעסוק בדברים האלה, פשוט מגוחך. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רק פלאפון כשר
9
ישיבות ובתי חבד- בקושי רואים זוג בחצר ותגובה ברשת חברתית שיועדה לאנשים שעדיין רחוקים לעת עתה מיהדות וכנראה באמצעות תגובה כזאת למשוך אותם בעקיפין ליצור קשר בנושאי יהדות, לבקר בבית-חב"ד וכו' (תגובה ראוייה או לא ראוייה, זו עוד שאלה).
שוקי
8
חבדניק בלי אייפון יוצא מהחסידות
השם יעזור
בלייקווד. כבעייתיים. לא על על חב"ד.
עמוס
בעוד שבליקווד ה'אברכים' מתעסקים בשטויות, בחב"ד השליח רק עזר ליהודי, והמגיב הנ"ל מצא מקום באינטרנט לפרוק את שנאתו לחב"ד.
אוהב ישראל
7
כתם שיש להסיר מהיהדות לאלתר משתמשים ברבי הצדיק למטרותיהם הפננסיות בלבד מפיצים משיח שקר ומחטיאים את עם ישראל רשעים פוחזים קבלת עול מלכות שמיים עכשיו או הקץ למלכות הרשעה שתבוזה ותובס בקרוב בע"ה גאולה בקרוב אי"ה יתברך צדיק בכל הדורות
עבד ה'
אין כמו החבדניקים. הליטאים דואגים לייחוס שלהם ולת.. שלהם, החסידים כנ"ל ורק החבדניקים רואים כל יהודי באופן שווה.
אני
6
מה רע מה הם עושים ?!! די עם המקובעות!
תפסיקו לקאנות!!
5
גימטריה פשוטה - פסוקים שלמים בערך 1957 [ ירמיה פרק-ב-ה ]: כה אמר יהוה מה מצאו אבותיכם בי עול כי רחקו מעלי וילכו אחרי ההבל ויהבלו: וד''ל...
היגיון בריא
4
אז איך יש כתבה אוהדת לבחורי ישיבה שמשחקים באייפונים לא כשרים? קשה להבין.. אצלנו בישיבות לומדים תורה
דתי לאומי
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גו'
2
כל הכתבה מדבר על בחורי ליקווד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
1
סגרו גמרא ועברו לטמטום הרדוד הזה
ת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: