רְאֵה ה' כִּי צַר לִי

תיעוד בלעדי: אמירת הקינות בבית הכנסת רביזאדה באיראן

הקהילה הגדולה של יהודי איראן התקבצו הבוקר (ראשון) בבית הכנסת רביזאדה בטהרן, בירת איראן, להתאבל על חורבן בית מקדשנו בקריאת מגילת איכה ובאמירת הקינות • צפו בתיעוד בלעדי (חרדים)

העם היהודי כולו מתקבץ מאז אמש (מוצאי שבת) בבתי הכנסיות ובהיכלי התורה לאמירת הקינות, קריאת מגילת איכה ובכיה על חורבן בית מקדשנו והגלות בה אנו שרויים זה 1950 שנים.

גם בבית הכנסת רביזאדה בטהרן, בירת איראן, המשמש את הקהילה הגדולה של יהודי איראן, התקבצו הבוקר (ראשון) עשרות מתפללים יהודים לתפילת שחרית של תשעה באב.

המתפללים ישבו על השטיחים ברצפה, אמרו את הקינות בבכי רב והאזינו לקריאת התורה המיוחדת לתשעה באב.

צפו בתיעוד בלעדי מקריאת התורה, הבוקר

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
בשונה מהספרדים בישראל ins't it??
האיחוד האירופי
בבל,את התפילין מניחים ביום ט' באב בבית ואח"כ הולכים לבית הכנסת משום שהתפילין הם בגדר "פאר" ויום זה הוא יום של "אפר" ולכן אחד הפיוטים ליום זה הוא "לשום לאבלי ציון פאר תחת אפר" ,ודרך אגב גם ניגון קריאת התורה זהה לשל יוצאי בבל.
שליח-מצווה
12
איזה יופי! עם ישראל חי!
rafael
11
כואב לראות אותם שםםםםםםםםםםםם
5

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: