כ-30 עצורים

מפגינים מ"הפלג הירושלמי" חסמו את בני ברק • תיעוד נרחב

מפגיני 'הפלג' חסמו זמן רב את נתיב התחבורה המרכזי בבני ברק, השומר פינת ז'בוטינסקי • כוחות משטרה רבים, פעלו כדי לפנות את הכביש חזרה לתחבורה • צפו בתיעוד (חרדים)

מפגינים מ"הפלג הירושלמי" מחו אחר הצהרים (שני) בבני ברק על מעצר עריק שלא התייצב בלשכת הגיוס כדי להסדיר את מעמדו כבן ישיבה.

בעקבות הפגנה זו, הורגשו עומסי תנועה רבים, וציר ז’בוטינסקי בבני ברק נחסם לתנועה מרחוב בן גוריון לכיוון מזרח, עד מחלף גהה.

במקביל, שוטרים ולוחמי משמר הגבול שהיו פרוסים באזור צומת הרחובות השומר-ז'בוטינסקי, פעלו למניעת ניסיונות המפגינים להגיע לצירים מרכזיים ולחסום כבישים.

במהלך ההפגנה, השוטרים עצרו כשלושים מפגינים שהפרו את הסדר הציבורי ולא נשמעו להוראותיהם.

'הוועדה להצלת עולם התורה', הגוף המארגן את הפגנות 'הפלג', פרסם אחר הצהרים הודעה, בה נכתב בין היתר: "'נמות ולא נתגייס' זו ההוראה המפוארת שקיבלנו ממורנו הגר"ש אוירבך זצוק"ל, שקיבלה" - כך לדבריהם - "ממרן ראש הישיבה הרב שך, שקיבל אותה מהחזון איש והרב מבריסק, והחפץ חיים ור' חיים עוזר, מאורי הדורות וגדולי העולם עד מתן תורה. בזכות התורה אנחנו כאן".

מדוברות המשטרה נמסר, כי היא "פרוסה בצירים המרכזיים, ותבצע הכוונת תנועה ודילול עומסי תנועה ככל שהדבר יתאפשר. משטרת ישראל לא תמנע את קיום המחאה מתוך רצון כן לאפשר את חופש הביטוי והמחאה של כל אזרח החפץ בכך. יחד עם זאת, לא נתיר כל הפרת סדר ונפעל בנחישות נגד אירועי אלימות מכל סוג שהוא".

"משטרת ישראל פועלת להבטחת שלומם, ביטחונם ובטיחותם של המשתתפים ולא פחות חשוב מכך - תוודא כי המחאה, לא פוגעת יתר על המידה בשגרת החיים של הציבור הרחב".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

40
או אולי דוד המלך ע"ה
אליה
39
לא נעים לי אבל אני אוהב לראות שמרביצים להם ותופסים אותם
דוד
38
הפושה כמו נגע ממאיר והורסת את המדינה - כל הכבוד לכם ואני לא חרדי אלא כיפה סרוגה
כל הכבוד
37
נכון לא כולם הפלג, אבל לדאוג לעצמי, אני במרכז, אני הכי חשוב, לעקוף בכביש, לעצור באמצע הרחוב וליצור פקק תנועה, להתגנב בסופר או בברכל, לתחמן כדי לקבל הנחה. חברים זה הפנים שלכם, אתם ציבור עלוב ואגואיסטי שאין לי מושג למה לא זורקים את כולכם בחזרה לפולין וליטא.
א
לא ברור למה לא מאשפזים אותך שוב בבית חולים מתאים
דני
פחות קשור חפש כתבה אולי יותר מתאימה לשטויות שכתבת סורי
ישרא
36
להיות חרדי
ניסן אהרונוב
35
בזמן ככ עמוס סוגרים כבישים ב"ב ועושים נזק עצום לאנשים לכו להתגייס אמא חרדית כאובה שעמדה שעתיים בתחנת אוטובוס!!!
אילה
34
הדמוקרטיה התקפלה למול הקרב והאסטרטגיה המוצלחת שהציגו העצקלע'ך תת רמה
סרוח בואשניק
33
בתמונות ניכרים שני סוגי מפגינים: א. הוותיק והמקצוען, שהפגנתו אומנותו. הוא לא אבדה גדולה לבית המדרש, הוא מזמן כבר לא שם. הוא בשוליים של חברת הלומדים, הלא יוצלח של בית המדרש. ההפגנה בשבילו היא הזדמנות להתמקם במרכז החברה, להרגיש אהוד ומועיל. התהילה כמובן היא זמנית ומהרה הוא ישוב למקומו בשוליים, כי בי
זלמן
אצל העציצים בית המדרש מעולם לא היה העיקר. ההתפרעות , ההשתוללות ופריקת העול הנה העיקר והראיה כמויות הפרזיטים שלהם שנתפסו במהלך הזמן במקומות של אינשי דלא מעלי. אז זה לא שהם בשוליים, מבחינתם הם במרכז , כי כל החבורה שם הנה חבורה אלימה, פרזיטית ומחללת ה' שהיא ולימוד (הן קודש והן חול) הנה תרתי דסתרי.
sonenatig
32
אההה איזה קידוש השם גם חטפו בואש מרוכז גם ביום חם וגם בבין הזמנים אשריכם ישראל
אני
31
איזה חבל בזמן הזה היו יושבים ולומדים
רןתל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: