דעה: "פרשת ברזילי" עשתה נזק לציבור החרדי

לאחר שבועות של מסע הסתה מתוקשר שהביא עלינו ליצמן בהצהרות צדקניות, התפוצצה היום הבועה בפנינו. על סדר היום (דעות, בריאות)

ליצמן (פלאש 90)

נראה שמאז ההפגנות החמות בירושלים, או כפי שכונו בתקשורת החילונית "התפרעויות החרדים בי-ם", לא נגרם נזק תדמיתי כה גדול לציבור החרדי כפי שנגרם לנו בחודש האחרון.

אך אם אז, נגרם הדבר ע"י נערי שוליים, הפעם מדובר באנשים מבשרינו ומראשינו.

הח"כ ששלשלנו עבורו את הפתק בקלפי, ניצל את כוחו בצורה אגרסיבית ומחפירה שהקימה עלינו את כל המדינה.

משך חודשים פוטמנו, שהכל הוא מלמעלה וגדולי ישראל דוחפים, לוחצים ותומכים, והוא הקטן בסה"כ שליחם הנאמן. היום בהתקפלותו המבישה מול נתניהו, חשף ח"כ ליצמן לכל עם ישראל את מה שרבים וטובים חשבו מזמן בשקט.

לא כבוד המתים הוא שעמד על הכף, אלא אך ורק כבודו האישי של סגן השר.

הוא, שהיה רגיל להתנהג בכוחניות במקום הראוי לה, בוועדת הכספים, שם ללא צעקות ועמידה עיקשת לא היו יוצאים התקציבים מהסלע, התנהג כפיל בחנות חרסינה, ובקול גדול שהדהד מקצה לקצה, הניף טלפיו וזעק 'אני בעל-הבית'.

ח"כ ליצמן שכח דבר בסיסי וקטן, משרד הבריאות אינה הברנז'ה של וועדת הכספים, זוהי קליקה אחרת, אלו אנשים שעוסקים בחיי אדם ופחות באינטרסים שוליים,זוהי קבוצת האליטה של המדינה, וכשמדובר במלאכים בלבן הציבור איתם.

בציבור החרדי קיבל ליצמן גיבוי יחסי ביומונים, או ליתר דיוק גיבוי שבשתיקה. אך מעבר לדפי העיתונות הכתובה, גם הציבור שלנו הריח מאכל פולני שהקדיח ורטן בווליום המותר במחנינו.אולם מחוץ למחנה הרוחות בערו.

הרוחות שבערו , הזכירו לנו ימים אחרים, ימים שזקנינו עם המספרים המקועקעים על הידיים מעדיפים לשכוח, רוחות מלחמה והסתה חסרת תקדים ש'הוא' בלי הניד אפעף ליבה במרץ, תוך מחשבה שבבית פנימה זה יועיל לו ביום פקודה ובחירות.

דע לך ליצמן, טעית. הציבור החרדי אינו בוחר את ראשיו לפי כמות האינטשים הנגטיבים שמקבל המועמד בתקשורת החילונית, הציבור החרדי בוחר את מועמדיו לפי הוראת רבותיו שמודדים מעשים ולא רעש.

התעקשותך על שמירת הקברים, בזמן שגם לך ובעצם כמעט לכל מי שעסק קצת בנושא היה ברור שאין כאן כל בעיה הלכתית, אתנית או מוסרית, המיטה עלינו שואה ששנים רבות עוד יקח לתקן ולשקם נזקיה.

פעם הבאה שהינך רוצה להזכיר לכולנו ש'ליצמן הגדול' עדיין חי, למרות שהוא עומד עם הידיים למעלה והפנים לקיר בפינת הבריאות, אנא עשה זאת בעדינות ובצמצום נזקים.

שמור עלינו היום כדי שנשמור עליך מחר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

36
תרמת לציבור היקר שלך רבות, בגללך גל השנאה כלפי החרדים התעצם, קידשת קברי מתים מאשר חיים כל הכבוד, עכשיו שברת את גב הגמל, ועשית נזק לציבור שלם, שלם את מחיר חילול ה' שנעשה ע"י דעותיך הקיצוניות
משה
35
איני מכירך וטוב שכך כאשר הקולמוס בידך יכול אתה לעשות בו כרצונך וזו זכותך אבל אני רוצה הבהרות בבקשה, א, מה תעשה כאשר יפנו קברים של יהודים בנכר? מה נוכל לענות לאותה מדינה שגם שם הטענה תיהיה הזזת המבנה כרוכה בהוצאה אדירה, ב לא ראינו את קולמוסך כותבת נגד הוצאות אדירות כמו הגשר בירושלים או כל מיני דברי
פוורוטי
34
אני ברוך ה' לעולם לא הצבעתי לגימל וני כמובן לא יעשה זאת לעולם(רק ש"ס) זה היה ברור שליצמן רק עושה רעש ובסופו של דבר זה יתפוצץ.אם הוא היה פועל בשקט אולי זה היה מצליח.
שנהב
33
זה בלוי, שבטפשותו הידוע, צועק לכולם, בואו תראו שהחרדים הם כלום והמניהיגים שלהם ג"כ אינם שוים! חייבים להוקיע את הבלוי הזה מהיהדות!
בנצי שוורץ
32
אני בטוחה שמי שכתב את הטקסט היה אדם שלא שומר תורה ומצוות ,מסית ומדיח ומוציא שם רע
רחלי
31
האם ליצמן ייתפטר? לא. אבל גדולי ישראל הורו והוא רק שליחם. (קריצת עין) סתם להפחיד את החילונים כאילו... אתה מבין.... בעצם... ז"א שהוא קידש שם שמים.... רק... לא האמנתי שהוא כזה פודל. איפה האיומים וההבטחות ל...
שפע שוקי
30
מי אתה, במחילה מכבודך, שהינך מתיימר להביע דעה בכלל. שותף נבזה ונקלה לשונאינו, משחק לידיהם. חדל אישים שכמוך! הניח בבקשה את מקלדתך, או הקלד אותם ישר לידיו נוטפות השנאה של לפיד וחבר מרעיו, שכן מותרך מהם - אין! ואיני נכנס כלל לגופו של ענין, אם צודק הרב ליצמן או לא. כלל זה ידוע היה מקדמת דנא, החרדים
כאוב
29
לא ראיתי בכתבה שום כלום על מה ולמה התפוצצה "בועה" היום. אתם ראיתם משהו??? יש איזה מידע חדש? משהו אמין ומבוסס?? אתמהה. (האמ לא משנה הרבה, העיקר שיש מה להתקיף ולעשות כתבות...)
אחד
28
פשוט נכון
מנחם גשייד
27
אי אפשר כל פעם מחדש....
אבי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: