הנאום המלא

"הלב של חלק מהציבור החרדי הפך לאבן"

הגרב"ש דויטש, חבר הנהגת 'הפלג', יצא במתקפה במהלך נאום בחירות ואמר: "היום כשחותמים עסק עם מישהו מאחת המפלגות אז הסעיף הראשון שהם עושים זה לא לתת שום דבר לבני תורה" (חרדים)

סערת הבחירות המקומיות לא מדלגת על הקרב הישן בין 'דגל התורה' לאנשי "הפלג": הגאון רבי ברוך שמואל דויטש, חבר מועצת הרבנים של "הפלג הירושלמי", יוצא למתקפה חריפה נגד אנשי 'דגל' בכינוס בחירות הן בסוגיית חוק הגיוס, והן בנושא הפוליטי והעימות על גדלם המספרי מול 'דגל התורה'.

תחילה תקף הגרב"ש דויטש בנושא חוק הגיוס: "מעל כולם עומדת הגזירה של הגיוס, שעד כמה שמנסים אנשים חרדים להכחיש את זה, אבל זה כמו להגיד שעכשיו יום, והם יודעים, ואעפ"כ הם פועלים להכחיש את המצב שהוא נורא ואיום. הרי מדובר באלפי בחורים כל שנה שמתגייסים, ותוך זמן מועט יורדים לגמרי מהדרך. לא שייך להיות שם בצבא, בלי להידרדר, ולא יעזור שום הכשר, כי עובדה שהתדרדרות שם מהירה מאד עד שפל המדרגה, תשאלו את אלו שעשו פעם את הנחל החרדי תשאלו אותם מה נעשה שם".

עוד הוסיף: "להיות בצבא ולא לרדת צריך להיות גבור כארז, וגם אז פסק הרמב"ם "דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג כמנהג אנשי מדינתו", 'דרך ברייתו' היינו שלא שייך אחרת - לא שייך להתגבר".

הרב דויטש תקף את אנשי המיינסטרים החרדי: "זה ממשיך וממשיך וכולם יושבים שאננים, הלב של חלק מהציבור החרדי הפך לאבן. צריך שיהיה באמת לב מרגיש, את המצב הנורא של גזירת שמד פשוטו כמשמעו ובפרט שמכריזים על זה בריש גלי".

באשר לבחירות המקומיות התבטא הרב דויטש: "לגבי המערכה החשובה שעומדת לפנינו, לא מדובר על הקמת מפלגה ולזכות בכך וכך קולות, זה גם דבר חשוב בפני עצמו שלא יצליחו מה שעושים לנטרל אותנו מהכל. היום כשחותמים עסק עם מישהו מאחת המפלגות אז הסעיף הראשון שהם עושים זה לא לתת שום דבר לבני תורה, ואעפ"כ זכינו בדרך שמימית שיש ציבור ענק שמתעלה אפילו יותר מאשר פעם.

"אפשר לומר שאנחנו חרדים יותר מפעם - לא כמו פעם. מסירות נפש של בחורים שיושבים בכלא, ועומדים בכל מיני רדיפות שקשה לתאר. ואני אגיד את זה רק בכמה מילים - אם אנחנו לא נראה כמה אנשים יש שקשורים לציבור בני תורה נעמוד במצב של עד כלותם מרדיפות קשות".

"מה שעומד לפנינו זה להעמיד לספירה כמה אנשים זכו שמרן הרה"י זצ"ל (הגאון רבי שמואל אוירבך) רומם אותם בצורה בלתי רגילה עד כדי שמסירות נפש זה דבר פשוט אצלם, לא להתייצב ולהרגיש עריק זה לא נעים ועדיין עושים את זה בשמחה, והרה"י זצ"ל כבר התבטא על מי שלא התייצב, כמי שלא כרע לבעל".

בסוף נאומו השווה הרב דויטש את הבחירות הללו לבחירות תשמ"ט: "אנחנו במצב של סכנה ממש, זה לא זמן להתעצל צריכים לנקוט במעשים. ואני רוצה להוסיף כאן שגם בעניין הרוחני, במערכה בתשמ"ט בזמן הגשת הרשימות מרן הרב שך זצ"ל אמר תהילים כל היום, ויום לפני הבחירות קיבל תענית, והתפרסם אז בכוללים שמכיון שמרן קיבל ע"ע תענית א"כ ראוי שבני התורה יקבלו עליהם תענית חצי יום, מערכה על כבוד שמים צריך להיות בתענית ובתפילה ובמעשה, וה' יהיה בעזרינו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
לחלק גדול מהציבור החרדי אין בכלל לב יש רק מקום של רוע ואכזריות.
אלי
32
הוא צודק בכל מילה שלו דברים הבאים מהלב!
יאיר
31
מי שמצביע עץ הוא מצהיר שהוא בעד עולם התורה ונגד כל פשרה, ומי שחס ושלום מצביע למפלגות אחרות, הוא מצהיר שאין לו בעיה עם מכסות הגיוס, והוא נותן אישור לצבא להתנפל ולהתנכל לכל בחור חרדי חלש, ולקחת אותו לשמד בצבא הטמא שלהם ולקלקל אותו לגמרי ואת כל הדורות שאחריו.
יוני
מי שמצביע עץ מצהיר שהוא בעד פראי אדם משתוללים למען פרזיטים שנתפסו במקומות של אינשי דלא מעלי ושקוראים לעצמם, כחזיר המראה טלפיו כאומר ראו שכשר אני, אסירי עולם התורה. הם יתפשרו ועוד איך על הכל, רק תן להם תקציבים אפילו יותר מהדגלאים למיניהם וההוכחה? ההתפשרות שלהם בנושא השבת העירית ירושלים, כאשר נציגם ,
sonenatig
30
כל מילה נוספת מיותרת....
יעקב לוין
29
יש מספיק עבודה להביא את אור השם בעולם
אורי זוהר
28
באמת לב של אבן זה לשלוח בחורים לכלא צבאי בגלל פולטיקא באמת לב אבן לומר לאברכים לשלם סתם שכר לימוד כי הגחמות של פלוני ופלוני אמרו שצריך מסדות נפרדים באמת לב של אבן לשלוח בחורים לחטוף כחוץ מאותם תמימים כולם יודעים שמדובר במאבקי כוח
mnl
27
תשמט
הלל הזקן
26
כנראה שהגרב"ש דיבר דברים כדרבנות......
מנשה
25
ודאי שאבן למי שמבזה תלמידי חכמים וגדולי ישראל. אתם לא מתביישים כמוהן כי בשביל להתבייש צריך שכל וזה מצרך שלא מצוי למכירה.
yaacov
24
מעורר נוסטלגיה לתקופת הרב שך
מאיר
23
חחחחחחח עפרא לפומיה. בני התורה האמיתיים הם אלו שנשמעים לגדולי הדור ולא פוחדים משום "גזירה" שבכלל לא קיימת. מי שחשקה נפשו בתורה מקבל דיחוי וממשיך ללמוד וזו המסירות נפש האמיתית.
דגל התורה
22
הבחורים שלהם שישבו בכלא זה ממש לא על לימוד תורה, אתם יודעים טוב מאד איפה הם נעצרו. הם אומרים שמי שלא התייצב "לא כרע לבעל" זאת אומרת שהרב שטיינמן זצ"ל ציוה לכרוע לבעל?! הבנתם את הראש שלהם?
מאיר
הרב שטיינמן זה הבעל בעצמו. אחרת לא ברור, איך אלפים הולכים נגד ההגיון, ונגד כל מה שהיה מקובל מדורי דורות...
רפי
21
גם בשידוכים זו השאלה הראשונה ואם הוא עצניק לא מתקרבים
יהודי
20
הפלג הירושלמי אומר את האמת כןןןן יש בעיה בגיוס! ולא שיש בעיה וכאשר נתניהו מאיים על בחירות הרבנים משנים את דעתם.. טוב שיש את הפלג שישמור על הגחלת היהודית!!!
יעקב לוין
19
לא לחינם דגל נהפכה לדת חדשה ... ואפילו המילה תורה כבר ירדה לחצי התורן...
מני
לא מקנא בגיהנום שלהם!
נתי זאב
נקווה שהמפלגה הזאת שכל כולה פילוג וחילול ה' ינחלו תבוסה גדולה. ויגרם קידוש ה' גדול
מנדל
כאשר יהיה לכם יהודי בסדר גודל של מרן הרב קנייבסקי צלצל אלינו חצוף קטן
קורח ועדתו
18
אמת היא שדגל שונאה את אנשי עץ יותר מכל אדם שמחלל שבת וכל עברות שבתורה צריך רק לקרוא את התגובות של הקוראים איזה שנאה ורוק יוצא מפיהם השם ירחם על כל הלוחמים נגד התורה והיראה ומקווה בל עונשים כבדים
דוד
וכבר כתב רבינו יונה מצוה לשנוא את המחבלים בכרם השם
ריאלי
17
בני התיירה החצופים מצביעים לשרוליק מאלעד חמש שנים הם נלחמו בו בגלל שהוא רשע וחילוני ובבחירות הם תולים שלטים שלו יחד עם עץ
חיה
16
לא הגדיר מהי דרכו ומהו המשך דרכו עד שיתכן כזה פילוג וטשטוש בין הטוענים שהם ממשיכיו?
משה בן אברהם
לא לפחד ממחלוקת
בני תורה
15
או על אף אדם-זהירות ממחלוקת ולשון הרע כמו מאש.
דוד
14
אנחנו החרדים לא משתוללים ברחובות, לא בועטים בנשים, לא מושכים בזנבות סוסים, לא מבטלים גדולי ישראל, וכו'..... בקיצור "חרדים של פעם"!!!!!!!
מנחם
13
מ-ר חיים ויוצא נגדו מאד מעניין
יוסף
ובהסתכלות המטורפת הזאת אתה רוצה שכולם ילכו
זאבי
שיש 2 ר' חיים. יש את האמיתי שלומד כל היום. ויש את הוירטואלי שמשתמשים בו הנכדים והעסקנים וכו' בלי ידיעתו.. ואידך זיל גמור...
יוסי
12
המציעות על מה שקורה היום ברחוב בארץ ישראל, זה פשוט בילבול מוחות נוראי, והשתוללות של פוליטיקאים, רשעים גמורים, ובעלי שליטה בזויים ומנובלים, שסוחבים ציבור שלהם להיות עבדים ומשוגעים לאינטרסים ומאבקי כח של מפלגות פוליטיות שאין להם לא דבר ולא חצי דבר עם אידישקייט ויהדות. לפי דעתי גדולי ישראל שהתנגדו בש
יש לי לי
11
הרי כולם בתוך בוץ של מחלוקות וקידוש שם שמים במירכאות ולא מחלוקות של הלל ושמאי =שהיו מכבדים זה את זה בידיים מובילים את העם לשואה ואיך לא רואים את זה ועל זה נאמר "פני הדור כפני הכלב" ולא סתם כלב
RAFI
10
מזכיר את הימים של הרב שך מעניין הוא מזכיר בתוך דבריו את הגר"ח קנייבסקי
יוסי
9
על גזירות "חדשות"
די כבר!!!!!!!!!
8
דגל קיבלה רק 2 מנדטים עם קולות הערבים. בעוד שאגודה קיבלה 5 מנדטים בלי צום...
איינער
שהביאו חילונים בזמן שהיא לא הסכימה לפרגן לדגל אפילו מקום ריאלי אחד בקושי
מאיר
חיבור שלא לשם שמים ואז עוד היה רביץ שלא היה בעל מחלוקת
יוני
7
לא שמענו בנתיים מפלגה חרדית אחת שהמצע שלה ומטרתה כבוד שמיים אלא כיסאות וכוח משילות
אורי
6
המתגייסים (לכאורה כשמדובר באלפים אמור לפגוע בכל הישיבות או לסגור חלקם כשמחזור בישיבות הוא כ 6000 בחורים)
אליהו
הצבא טוען שיש אלפים מקרב בני הישיבות שמתגייסים כל שנה... אף אחד לא המציא את זה. וממש לא רלוונטי מאיזה ישיבה...
דני
5
עד עכשיו הם חשבו שהאדמורים איתם.... עכשיו גם הם נגדם... מסכנים... נשארו לבד....
חחחח
הפתעת הבחירות !!!
יהודי
סוף האמת לנצח, ולא משנה כמה זמן זה ייקח... ה'חרדים' דהיום כמו המזרחניקים של פעם, והמזרחניקים של פעם היום חילונים .... תכלס, מי שלא יסתתר מאחרי החומה, כמו שהפלג מסתתרים, נכדיו כנראה יהיו חילונים... זה אמת, ולא יעזור שאר ההגיגים...
יוסי
4
אשרינו שזכינו
משה
3
מעניין לשמוע ממי שעמד מנגד במשך כמה שנים ולא גיבה את השתוללות הפלג, לפתע עומד ונואם כמו אחרון העצניקים, מעיקרא מאי קא סבר ולבסוף מאי קא סבר? אבל זה לא הזיגזג הראשון למי שמכיר... החוצפה והעזות לדבר כנגד כל עולם התורה והחסידות כאילו יש כאן קבוצה שמבינה יותר או יודעת יותר, על איזה אלפי בחורים הוא מדבר,
יציב
כנס לאתרים הרשמיים, ותראה שיש אלפי בחורי ישיבות שהתגייסו ומתגייסים מידי שנה. את זה אומר הצבא באופן רשמי! מה אתה לא מבין? עד כמה אפשר לטמון את הראש בחול? באמת לא מבין אתכם...
דני
2
שהצבא צד אותו בשיכנוע או באמצעות ציידים? אני חי בארץ הזאת ומתעסק עם בחורים כבר עשר שנים. לא מכיר אפילו בחור אחד שהצבא שיכנע אותו להתגייס. אנחנו חיים בעולם אחר, עולם של שקרים וכזבים מול עובדות מוצקות. שאלתי את כל החברים והקרובים שלי אם הם מכירים מישהו אחד כזה, שלא חשב להתגייס והצבא ניסה אפילו לשכנע א
לא מבין בכלל
1
לכן אני מצביע עץ לבני התורה שמחממים את הציבור בכל דבר שבקדושה, ובפרט בנושא הגזירה של גיוס בני הישיבות למסגרות הציוניות המקולקלות של הצבא.
יוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: