אין גבול

ביטלו הוראות קבע בגלל הספד לגר"ש אוירבך זצ"ל

אברכים המתפללים בבית הכנסת 'אוהל יוסף' בשכונת רמות בירושלים, ומזוהים עם 'דגל התורה', זועמים על מעמד הספד למנהיג 'הפלג' הגר"ש אוירבך זצ"ל וביטלו הוראות קבע (חרדים)

הגר"ש אוירבך. ארכיון (צילום: שלומי כהן - פלאש 90)

שורת הספדים נערכים בימים אלו על ראש הישיבה הגאון רבי שמואל אוירבך זצ"ל, מנהיג 'הפלג הירושלמי', במלאות שנה להסתלקותו, אלא שבעקבות אחד מן ההספדים התחוללה מהומה בבית הכנסת המרכזי "אוהל יוסף" בשכונת רמות בירושלים.

בבית הכנסת "אוהל יוסף", בו מתפללים מאות המזוהים עם 'דגל התורה' לצד מיעוט המזוהה עם "הפלג", נערך במוצאי השבת האחרונה הספד על הגר"ש זצ"ל אך הסתרת מעמד ההספד על הגר"ש אוירבך הובילה למהומה ומתיחות בתוך הקהילה, בנוסף מספר מתפללים החליטו לבטל את הוראות הקבע לבית הכנסת.

אחד ממתפללי בית הכנסת סיפר ל'כיכר השבת' כי במהלך השבת נתקלו המתפללים במודעות על כינוס של "עצמה יהודית" בבית הכנסת הליטאי המתפללים ההמומים ניגשו לגבאי ביהכנ"ס לתהות על פשר הכינוס, אלא שאז הוברר להם כי המודעות הן חלק מ"הנקמה" נגד הגבאי שהתיר לערוך הספד על הגר"ש אוירבך זצ"ל מנהיג "הפלג הירושלמי בביהכנ"ס הליטאי.

מי שזעם על קיום ההספד ללא התייעצות עם רבני השכונה והמתפללים היה הגאון רבי בונים שרייבר שהורה לתלמידיו לא לחולל מהומות שעלולות "לספק דלק" לאנשי "הפלג".

אחד המתפללים טוען בשיחה על 'כיכר השבת' כי בעקבות "המחטף", כדבריו, ישנם מתפללים שביטלו את הוראת הקבע שלהם לבית הכנסת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

34
נס שהיה הספד בשכונה הרי אמר הנביא שמואל ב 'פרק כא, על אודות הרעב שהיה בזמנו של דוד המלך שלש שנים, והוא נשאל באורים ותומים מה זה ועל מה זה. וענו לו אל שאול - שלא נספד כהלכה ועל נוב עיר הכהנים. מי אינו חושש מנבואתו של שמואל הנביא, ויסתכן שלא להספיד במקומו את שמואל אביהם ולבם של ישראל. מזכיר לי מה שאמר
יודעי חן
33
השתגעתם??!! פה באמריקה מסתכלים עליכם כמטורפים אחוזי שיגעון להוטים אחרי המחלוקת. הספד לת"ח שהיה לו דעה אחרת מהרב שלכם , אז מה? אסור להספידו ? אתם צריכים קצת אולי הרבה תיקון המידות, באמת זה מגעיל אותי!
אמת
32
משוה הספד לעצרת הבחירות, התשובה היא לא. מה שנערך באוהל יוסף זה כינוס מפלגתי של הפלג המטורלל, שאין לו שום שייכות להספד, ודינו היה צריך להיות שיערך באותו מקום שנערכה שם עצרת הבחירות, שהיא כידוע כינוס מפלגתי גם כן.
מי
31
שרבני בית הכנסת למעלה משלושים שנה הם: הרב זבולון שוב (כיום, מרבני ה'פלג'), והרב חיים יהודה כהן מרבני ה"עדה החרדית". הרב בונים שרייבר שעבר זה מכבר לגור בסמוך לישיבת 'נתיב הדעת' הוא לא רב בית הכנסת ולא רב השכונה. גם 'שכחו' לספר שלפני חודשיים היה בבית הכנסת הספד גדול על הגראי"ל שטיינמן זצוק"ל
ללא
30
2 אברכים מבטלים הוראת קבע חחחחח חוץ מלהתפלפל על סוגיה, הלכה פשוטה לא יודעים. אני לא אדם דתי בגלל האברכים שעלק הכל לשם שמיים כמו דגלונים ביום העצמאות.
רבה שמואל גדול שבגדולים!
29
גועל נפש... לאן תרצו שהמשיח יבוא.... די לפלגנות די לשנאה... דגל דוגלת רק במחלוקות ושנאה... ראו בכל מקום ומקום בת"ק טעמים של צדקנות... די!! בואו נקרב כבר את הגאולה!!
ללא שם
28
מה זה אמור להיות?
חיים
27
מישהו בדגל התורה השתגע
שאולי
26
אני מצטער לאכזב אתכם ולספר את העובדות לאשורן. אף אחד לא התנגד להספד. מה שקרה שפשוט כמעט לא היה מנין. העציצים התאכזבו נורא והחליטו לבטל את ההו"ק שלהם ולרוץ לספר לכולם שהם נעבך נירדפים... אגב הרב אויערבך הרי התנגד לאינטרנט גם חסום ואפילו לצורך עבודה. אז איך זה שהם שורצים כאן כמו מקקים בביוב?
מתפלל
שקרן היתי במקום היה מפוצץ הלוי ובהספדים על רבנים אחרים היה רבע
משה
25
מה רע שעשו הספד לגדול בתורה ותלמיד מרן הרב שך מי שלא רוצה שלא יבוא לא הכריחו אף אחד לבוא היות וחלק מהמתפללים היו תלמידיו אז הם עשו הספד
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: