תיעוד בלעדי

כשהרב מצגר נשנק בבכי אצל שר התורה

לידי "כיכר השבת" הגיע תיעוד וידאו בלעדי מהביקור שערך הרב הראשי לשעבר, הרב יונה מצגר, במעונו של מרן הגר"ח קנייבסקי, שם נשנק מבכי כשסיפר על שעבר. צפו (אקטואליה)

הרב הראשי לשעבר, הרב יונה מצגר, ביקר היום (חמישי) במעונו של מרן שר התורה, הגאון רבי חיים קנייבסקי, יממה לאחר שחרורו מהכלא בתום 22 חודשי מאסר.

במהלך הביקור, סיפר הרב מצגר לשר התורה על העוול שנגרם עם האשמתו ב"שוחד" ומרן שר התורה הביע את פליאתו לנוכח ההגדרה של בית המשפט לשוחד ותהה: "זהו שוחד?".

הרב מצגר סיפר לגר"ח כי בכלא למד מה זה "אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה", ואמר כי "לא היה לי מה לעשות, רק תורה" - כשגרונו נשנק מבכי. "זה מה שהציל אותי", הוסיף הרב מצגר וביקש ברכה ומרן שר התורה בירכו בחמימות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
אני תושב ת"א, חילוני והרב מצגר עזר לי ולמשפחתי בסתר במשך שנים, הוא לא מספר על כך לאף אחד. אני יודע על עוד כמה אנשים ועל הגמילות חסד שהוא עושה. חבל שאילצו אותו להודות בעבירה שלא ביצע רק כי פחד מעונש כבד יותר. כולנו יודעים מה יחס בתי המשפט לרבנים ואנשי תורה.
אליעזר
13
מי הנהג המלוה
יהודי
12
אוכלים להם ת'ראש
פסיכולוג
11
הוא ילד קטן לא מבין מה עשה רע ר' חיים צדיק שהסכים לקבל אותו
james
10
כן כן הורשע בשוחד עבר על החוק עבריין מה שאתם שומעים לא מה שאתם קוראים "שוחד".
Max
9
הרב מצגר בעל גאווה, והוא לא מתבייש בזה, כתוב על בעל גאווה שהקב"ה אומר אין אני והוא יכולין לדור ביחד.
פלוני
8
איך אפשר כך להפיל ת"ח מי יתן את הדין על כך?
בחור
7
ה'.
אלי
6
מדוע הוא נשנק מבכי? אם לא לקח שוחד ושאר מרעין בישין למה הכניסו אותו לכלא? "כי השוחד יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים" או כי משעממם להם, חבל מאוד כיצד נראה כלפי אחינו התועים?
נוית לוי
5
החוק במדינה, אפי' אם לעבור על החוק לא סותר את הלאווין בתורה .
יאיר
4
לפי החוק הישראלי אדם הלוקח תיווך כשהוא בתפקיד ציבורי זה נחשב שוחד - ה ז י ה !
מיבין
3
ככה לכבד עבריין מורשה
חיים
2
כך סיפר ולר' חיים מספר שלמד תורה
ללא שם
1
שוחד על פי תורה לא חןק ישראלי זה שוחד לדיין ולא כשבעל תפקיד לוקח כסף
שמעון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: