המחבל חוסל

פיגוע דקירה בשער שכם: אברך חרדי נפצע באורח אנוש

אברך חרדי נפצע הבוקר, באורח אנוש, בפיגוע דקירה בשער שכם בירושלים. האברך היה בדרכו אל הכותל המערבי • המחבל המשיך במסע הדקירה ופצע צעיר • לוחמים ירו בו למוות (חדשות, בארץ)

זירת הפיגוע (צילום: דוברות השטרה)

אברך חרדי נפצע הבוקר (שישי), באורח אנוש, בפיגוע דקירה בשער שכם בירושלים. האברך היה בדרכו אל הכותל המערבי. המחבל המשיך במסע הדקירה ופצע צעיר בסמוך לבית כנסת ופצע אותו באורח קל עד בינוני. לוחמים ירו בו למוות.

מהמשטרה נמסר, כי סמוך לשעה 6:20, מפגע שנכנס דרך שער שכם, דקר ברחבה הפנימית אדם, והחל להימלט רגלית תוך שמזהה אדם נוסף ודוקר גם אותו. שוטרים שהגיבו למתרחש, ביצעו ירי לעבר המפגע וניטרלו אותו.

שני הפצועים פונו לבית החולים במצב אנוש וקל (עפ"י גורמי הרפואה). מתחקור זהותו של המפגע עולה כי מדובר בערבי תושב יהודה ושומרון כבן 19.

מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון ידיד נמצא בזירה וקיים הערכת מצב, שבמהלכה הנחה על בידוק מוגבר במעברי עוטף ירושלים, ופריסה רחבה של כוחות משטרה גלויים וסמויים בירושלים ובעיר העתיקה בפרט.

בית החולים שערי צדק נמסר: "ליחידת הטראומה פונה גבר בשנות ה50 עם דקירות באזור צואר והראש . מונשם מורדם במצב קשה מאד".

פצוע נוסף הגיע לבית החולים הדסה עין כרם, משם נמסר, כי "אל יחידת הטראומה פונה בן 16.5 אשר נפגע בגב מדקירה בעיר העתיקה. מצבו בינוני, יציב ובהכרה מלאה".

ד״ר מיכאל סאמר, הכירורג שטיפל בפצוע מסר: ״קיבלנו פצוע בן 16.5 במצב בינוני ויציב, בהכרה מלאה עם דקירה אחת בגב. לאחר פעולות ראשוניות ביחידה הטארומה וביצוע בדיקות הדמייה, זיהינו שיש לו פגיעה ריאתית כתוצאה מהדקירה בגב והוא מטופל בהתאם. כעת מועבר להשגחה ביחידה לטיפול נמרץ״.

מרדכי עובד ,חובש ביחידת האופניים החשמליים של איחוד הצלה: "יחד עם חובשים נוספים הענקנו סיוע רפואי ראשוני לפצוע מדקירה בפלג גופו העליון. הפצוע פונה לאחר מכן בניידת טיפול נמרץ להמשך קבלת טיפול רפואי בבית החולים כשמצבו מוגדר קשה".

דובר מד"א, זכי הלר: "בשעה 06:31 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירושלים על 2 גברים שנדקרו האחד סמוך לשער שכם והשני סמוך לבית כנסת החורבה בעיר העתיקה בירושלים. מדיווח ראשוני , חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שערי צדק גבר כבן 50 במצב קשה מאוד (משער שכם) ומטפלים בפצוע קל בבית כנסת החורבה".

שמו של האברך הפצוע אנוש לתפילה: גבריאל בן אינס

שמו של בחור הישיבה לתפילה: ישראל מאיר בן חווה

הסכין המגואלת בדם

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
שמו ישראל מאיר בן חווה נחומברג.
יוסף שלום שטרן
6
תאמרו תושב אחד הכפרים הערביים. תאמרו תושב רמאללה. "השטחים" זה ביטוי שמאלני, ביטוי שמחלק את ארץ ישראל לחלקים שחלקם שלנו (לשיטתם) ולחקם לא. חבל..
חנה
5
סוף ישמעאל👹👹👹👹
ללא שם
4
אברך עם 6 ילדים בלעה"ר מצבו קשה מאוד נא להעתיר בתפילה
אלי
3
אלה אותם לוחמים שהרביצו לנער האוטיסט? אז הם כן שומרים עלינו?
חיים
ללוחמים האלה מגיע צל"ש ! וללוחמים שהרביצו לנער חסר ישע מגיע עונש !
שם לב
תחשוב לפני שאתה כותב חתיכת טמבל. חיים כל פעם כותב בלי שכל אין עניין לכתוב שטויות ......
חנניי
2
צריך לעורר רחמי שמים
צוף
1
זה לוקח כ7-10 דקות משער שכם
כיכר לחם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים:

ש

עם סיפורים מהשטח

"שיעורי בית": פודקאסט חדש על זוגיות בחברה החרדית

הפודקאסט החדש מבית 'אחוות תורה', בהנחיית ד"ר מיכל פרינס, מבקש לפתוח שיחה פנימית וכנה על זוגיות בחברה החרדית – עם סיפורים מהשטח וכלים מעשיים לכל אחד ואחת מאיתנו

בשיתוף חדוות התורה|מקודם

פרוייקט ל"ג בעומר תשפ"ה

חגיגות ל"ג בעומר: הלו"ז המלא למעמדי הקודש בארץ ובעולם

כמידי חג ומועד, שמחים אנו להגיש לציבור הרחב זמני ומועדי קודש, בהיכלי הישיבות ובחצרות החסידים מכל קצווי תבל, ליום ל"ג בעומר הקרוב - תשפ"ה | יצוין כי המודעות מסודרות לפי סדר א' ב', למען ירוץ עיני הקורא בה | וַאֲמַרְתֶּם כֹּה לֶחָי רַבִּי שִׁמְעוֹן בַּר יוֹחַאי (חרדים)

חיים רוזנבוים|

חגיגה גדולה

מבנה חדש ומרווח ל'מוסדי עולם' - מגדלור של תורה

ברגשי קודש ואחר עיכובים רבים, נחנך הבוקר בפועל המבנה החדש של תלמוד תורה 'מוסדי עולם' בנשיאות ראש הישיבה הגאון רבי דוד אברהם. המבנה המרווח והמפואר יארח מאות תלמידים ויהווה מרכז לימוד תורה חשוב (חרדים)

חיים רוזנבוים|

היסטוריה ואקטואליה

מהפך היסטורי: הליכי שיפוץ והנגשת האתר הקדוש שהוזכר בזוהר ונשכח במשך הדורות 

בעקבות הפרסומים ב'כיכר השבת' אודות הפולמוס ההיסטורי בדבר מיקומה של מערת רשב"י ולאחר מחקר מעמיק וסיור יסודי במערות האזור, הכריז ראש העיר לוד כי 'מערת הנזירים' ביער בן שמן היא המקום האמיתי בו הסתתר רשב"י הקדוש כמתואר בזוהר - "במדברא דלוד" | ראש העיר הורה על תחילת תהליך לשיפוץ והנגשת המקום במטרה להחזיר עטרה ליושנה ולחשוף את המקום הקדוש בפני הציבור | כל הפרטים (חרדים)

ישראל שפירא|

שני אחים, שתי דרכים | טור

ממשיך דרכו של אביו, או קריאת תיגר נגד ההנהגה החרדית? | סיפורה של המפלגה החדשה

הכותרות השבוע בישרו בקול רעש גדול על הקמת מפלגה חרדית חדשה, שתעמוד בראשותו של הרב חיד"א אברג'ל מנתיבות | 'כיכר השבת' מנסה לעשות מעט סדר - מהריצה של האב לפני יותר מעשור נגד ש"ס וההבדל בין שני האחים ועד הזהות החרדית הציונית החדשה שפיתח הרב אברג'ל | טור פוליטי בראיה היסטורית (מגזין כיכר)

חנני ברייטקופף||
7
ש

הגשמה עצמית

זאת היחידה שמתאימה את עצמה לאורח החיים החרדי

יחידות לוחמה שנבנו במיוחד עבורך | ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן | כאן תמצא את האיזון הנכון שייתן לך להגשים את עצמך ולתרום למדינה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלך (חרדים)

ציקי גל|מקודם

היה אש

"מַה לָכֶם פֹּה" | מסע מטלטל אל הילולת הרשב"י במירון של שנת תרפ"ד

כדאי רשב"י לסמוך עליו בשעת הדחק – ועל אחת כמה שבאים אליו רכובים על פרֵדה מקרטעת מצפת | הצטרפו למסע מצפת למירון מזוויתו של עיתונאי מקובנה הרחוקה והישנה של שנת תרפ"ד | על האווירה המחשמלת וערבוביית תרובשים אדומים וזנבות שטריימלעך שמתאחדים למעגל מקפיץ | ומי הוא אותו ילד רקדן, שנועד לגדולות – ונצרות? | במירון בוערת אש (מגזין כיכר)

חזקי שטרן|

תורתו מגן לנו | הגות 

קווים לדמותו הציבורית של התנא האלוקי | ולמה רשב"י הלחיץ את הרומאים?

התפתחות דמותו הכבירה של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי החלה לפני כ-1900 שנה בבית המדרש באושא שבגליל | מה היתה תפיסת עולמו של רשב"י, למה הוא הלחיץ כל כך את הרומאים ומה המסר שמחלחל אלינו? (מגזין) 

יהודה גליקמן||
1

מירון כמשל // דעה

ניהול ההילולה במירון מסמן את סופו של "המיעוט החרדי" שאינו נושא באחריות

מאז ראשית ימיה של מדינת ישראל, מתנהל הציבור החרדי כמיעוט הנסמך על רשויות המדינה, בעודו משמר את הצביון החרדי הנבדל | אך בעשורים האחרונים הציבור החרדי גדל בלי העין הרע והצפי כי הוא יהפוך לשליש ואף מחצית מאזרחי המדינה, אך למרות זאת מסרב להכיר בגודלו המתעצם - ובאחריות הנגזרת מכך | ניהול ההילולה במירון לצד האסון הנורא בשנת ה'תשפ"א מסמנים שלא עוד, הגיע הזמן שהציבור החרדי יכיר באחריותו | טור דעה (מגזין, ל"ג בעומר)

נחמן שטרנהרץ||
2

אדוננו בר יוחאי

הוּא יַמְלִיץ טוֹב עָלֵינוּ | מקור מנהג ההדלקה בל"ג בעומר והפסקת מנהגי האבלות

מנהג העלייה לציון הרשב"י הוא קדום ומוזכר כבר מזה דורות, אך מתי החל מנהג העלייה לציון בל"ג בעומר? ומדוע יום זה הוא יום בו פוסקים ממנהגי האבלות? | תיאורי העליות להר מירון מפי גדולי ישראל בדורות עברו (יהדות)

ישראל נמדר|

טוב מאוחר מאשר בכלל לא

שמואל הביט במיכל, אמר לה את מה שרצתה לשמוע - ושניהם פרצו בבכי | סיפור מטלטל

היא ניגשה לשמואל לאחר שיחה שהייתה ביניהם, וביקשה ממנו: "שמואל, אתה יכול לומר לי שאתה אוהב אותי?". שמואל קפא על מקומו. הוא לא ציפה לשמוע בקשה קשה כזו. מיכל המשיכה להביט בו כממתינה למוצא פיו, ואז בקול שקט, חנוק ורועד, שמואל הביט ברעייתו ואמר לה את המילים אותם לא הוציא במשך שנים מפיו (מגזין, זוגיות)

משה רבי|
ש

אסור לפספס

הבנק מפתיע: פטור מעמלות ועד 40,000 ₪ ללא ריבית

חג הפסח מאחורינו, ומשפחות רבות מתמודדות עם אתגר האיזון הכלכלי לאחר הוצאות החג המרובות. אם גם אתם חשים את הלחץ הכלכלי ומחפשים דרך לארגן מחדש את התקציב המשפחתי – הגיעה ההצעה שחיכיתם לה בפתיחת חשבון "פועלים פלוס" בבנק הפועלים שמתאים בצורה מדויקת לצרכים הייחודיים של המשפחה החרדית, שתאפשר התארגנות כלכלית חכמה ואפקטיבית (כלכלה)

ציקי גל|מקודם

ייעוץ זוגי

כשהמרחב האישי והקשר הרגשי מתנגשים - איך מייצרים זוגיות שנושמת?

מה קורה כשהצורך בקשר פוגש את הפחד להיבלע? דוד מרגיש שחני לא נותנת לו אוויר. חני מרגישה שדוד פשוט נעלם. זו אינה רק אי־הסכמה על זמן איכות – אלא ביטוי לדינמיקה רגשית שחוזרת על עצמה אצל זוגות רבים (זוגיות)

הרב יצחק עזרא|

שליחת צווי הגיוס | תיעוד חריג

ראש הישיבה זעק: “שהשלטונות ידעו - הם משחקים באש”

בצעד חריג ולא שגרתי, ראש הישיבה הגאון רבי יהושע אייכנשטיין, תקף בחריפות את ראשי הצבא והמדינה, זאת על רקע החרפת הצעדים כנגד בחורי הישיבות | צפו בדבריו המלאים והנחרצים (חדשות חרדים)

חנני ברייטקופף||
7

אל תפספסו! • צפו

מחדרי האוכל, דרך השטיבלך - עד למקום ההדלקה | סיור מצולם ומרהיב מההכנות במירון

"זה כמו עיר גדולה", הסביר המפיק של מירון - וסירב לחשוף את מספר הדונמים של מתחם הענק 89 | יוסי עבדו יצא לסיור במתחמים שהוכנו במירון- רגע לפני שעשרות אלפי מאמינים יפקדו את הר מירון | ממקומות ההדלקה, הזיכרון להרוגי אסון מירון ועוד, כאשר השיא זה מתחם ההדלקה של המשפיע החסידי ר' מיילך בידרמן | תיעוד מרהיב ומקיף (חדשות חרדים)

יוסי עבדו||
7

מפרשת השבוע

מה הקשר בין אברהם אבינו לקרבן העומר וארץ ישראל? | צפו

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אמור, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו הקשר בין אברהם אבינו לקרבן העומר וארץ ישראל? | מהי הסיבה שקרבן העומר היה משעורים, ושתי הלחם בחג השבועות היה מחיטים, ומהו המסר שעלינו ללמוד מכך לחיי היום יום? צפו (יהדות)

כיכר השבת|

תלמיד חכם, ברגע!

בואו לסיים ש"ס תוך שנה | השיעור היום: בבא קמא ס"ו-ע"ב

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ס"ו-ע"ב | צפו בשיעור (יהדות)

כיכר השבת|

החרדים יפרשו מהממשלה? 

דיווח: צה"ל נערך לעצור גם צעירים חרדים שלא התייצבו לצווי הגיוס הראשונים

בניגוד למבצעים קודמים בהם שוטרי המשטרה הצבאית נמנעו מלעצור באופן יזום צעירים חרדים - כעת צה"ל נערך לבצע רחב שיכלול גם בני ישיבות שלא התיייצבו לצווי הגיוס הראשונים אותם קיבלו | הנציגים החרדים הבהירו שמהלך כזה יביא לפירוק הקואליציה (בארץ)

חזקי שטרן||
5
ש

ימים לפני ל”ג בעומר ובאורח חריג:

פוסק הדור הגר”מ שטרנבוך כינס בביתו את לומדי הזוהר

בני העלייה ההוגים במהלך השנה כולה בספר הזוהר במסגרת חבורת “איתכנשו” שע”י ארגון “אור הרשב”י” זכו לשמוע דברי ברכה מפוסק הדור הגאון רבי משה שטרנבוך אשר שיבח את היוזמה המופלאה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם