"נקים יחידת קומנדו"

פוגרום השבת באומן: 4 יהודים פונו לבית החולים

לקראת השעה חצות בליל שבת, נכנסו כ-30 אוקראיניים לאזור 'הציון' באומן עם מקלות ונשק חם, וגרמו לפציעת ארבעה אנשים • "אין לנו אמון בממשלה, נקים יחידת קומנדו" (חרדים)

לקראת חצות בליל שבת קודש, נכנסו מספר אוקראיניים גויים לעיירה אומן, והחלו לרוץ בפראות ברחבי העיירה, שם חיפשו יהודים.

עדי ראייה סיפרו כי ראו כיצד התקבצו כ-30 בריונים גויים אוקראינים, כשבידיהם אלות וסכינים, והם רצים ברחובות אחוזים בטירוף רב וחיפשו יהודים להכות בהם.

אחד מהיהודים ששבת באומן מספר ל'כיכר השבת', "חזרתי מהקלויז, ואני רואה שהם מכים כל יהודי שרק "העז" להסתכל לעברם או להגיד חלילה איזה מילה".

איך זה התחיל?

"זה התחיל מוויכוח שולי בין אחד המקומיים ליהודי. האוקראיני, שהוויכוח לא מצא חן בעיניו, הזעיק את חבריו שיבואו להרביץ ליהודים".

"המשטרה אמנם הגיעה למקום, אך היא לא נקטה אצבע בכדי לעזור ליהודים, הם רק עמדו מן הצד וצפו על המתרחש, בזמן שיהודים חוטפים מכות. מה שהם כן עשו, זה שהם מנעו מעשרות הפורעים להיכנס לציון".

"לאחר שהם עזבו בליל שבת, יחד איתם עזבו עוד ארבעה יהודים לבית החולים הקרוב, עקב כך שהם נפצעו מהמכות שהפליאו בהם. בצאת השבת, ללא כל בושה הפורעים חזרו, וכעת המריבה בעיצומה".

שלומי אלישע, יו"ר 'שמירה אוקראינה', אומר ל'כיכר השבת': "כי לאור המקרים הרבים בחודשים האחרונים, אנחנו נביא ונממן יחידת קומנדו שתגן עלינו ועל הרחובות שלנו מפני הפורעים האוקראיניים. אין לנו ציפיות יותר מהשלטונות באוקראינה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
בכלל לא קראתי את הכתבה רק מהכותרת אפשר להבין ......מה עוד צקיך לקרות כדי שתבינו שיהודי מקומו בארץ ישראל בלבד מה לא מובן מה???????????????????
כמה לא מפתיע!!!!
ימטומטם אל תתעסק עם ברסלב יחולה נפש
דוד
אתה לא מובן!
היום
18
כוחות הבטחון לא התערבו. כמו בארץ כשמתנכלים לחקלאים פלסטינים
נבות
17
תחזרו לארץ מתי תעוררו שירצחו בכם כמה וחא זה לא יהיה על קידוש השם
מדומיינים
16
קצת דברי נחמה על הטרגדיות של זמנינו: -עם סיפור שהיה בשנות האריז"ל- יום אחר יום לצערינו הרב הלב נקרע לגזרים, כאשר שומעים על האסונות הנוראיים המתרחשים בעת האחרונה, בפרט בשנת תש"פ עם הילקחם למרומים במיטב שנותיהם של אבות ואמהות, ות"ח צעירים, ובהם מרביצי תורה ויראה, כמו גם חתנים וכלות שכבר זכו להתארס
נ נח נחמ נחמן
15
זה הכל בגלל ההסתה של ליברמן
מוחה
14
כמו שמדינת ישראל מממנת אבטחה לבתי חבד מותר לה גם את אומן
יבנאל
13
אפחד לא מבקש מכם את הדעה שלכם מי שנמצא באומן שישאר באומן. רבינו יודע מה הוא עושה עם הנפשות שנמצאות שם. הרב'ה מתקן את כולנו ויודע לעבוד איתנו אל תחפשו חומרות אשרי מי שנמצא באומן ובארץ ישראל. אל תדאגו מי שנמצא באומן לא פריר נפרק אותם.
ברסלבער
12
ר' נחמן הבטיח הגנה ובטחון לחסידיו הבאים לבקרו. כנראה שאין רוח ר' נחמן נוחה מהתנהגותם באומן, לכן משסה בהם את הגויים.
רבינו
11
מה
מאיר
10
רבותי ההיסטוריה חוזרת...ו.ב.ג.ד.ו.ל.!!!א באוקראינה הייתה ונותרה... מופתעים?... יח קומנדו? מיותר... מקומכם בארץ ישראל ויפה שנייה אחת קודם!!!
לינדה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: