ממצאים מטרידים

סכנת המקוואות: תברואה לקויה, לא דוגמים

הטענות שנחשפו בסדרת תחקירי 'כיכר השבת' על הנעשה במקוואות גברים, עלו בדו"ח פנימי של משרד הבריאות שנחשף ב'הארץ': אי דגימת כל הבורות; איכות לקויה ומים שאינם מטופלים כנדרש (בארץ)

(צילום: Uri Lenz/FLASH90)

דו"ח פנימי של משרד הבריאות שנחשף על ידי אהרן רבינוביץ בעיתון 'הארץ', מאששים את שלל הטענות שעלו במסגרת סדרת התחקירים של 'כיכר השבת' על הסכנה במקוואות.

סדרת הכתבות ב'כיכר השבת'

עד כמה המצב בעייתי? מהדו"ח, שהוגש למשרד הדתות עולה כי לא ידוע כמה מקוואות פעילים יש בישראל, וכי יש סתירות במניינם בין מאגרי המידע בתחום.

יודגש, כפי שהדגשנו בתחקירים שפורסמו על ידינו, כי לגבי מקוואות נשים פועלים במשרד הדתות, כל השנה ובמיוחד בימים אלו בשל התפשטות נגיף הקורונה, לחיטוי המים בחומרים נוספים כדי למנוע כל בעיה אפשרית בהם. בנוסף, מחייבים החלפה תדירה של מי הבורות, בניגוד למקוואות הגברים.

בדו"ח נכתב כי "האיכות התברואתית אינה משביעה רצון, בעיקר איכות המים, כמו גם התפעול השוטף". עוד נקבע כי לא נעשות בדיקות למים בהיקף ובאופן הנדרש — וכי מהימנותן מוטלת בספק. כמו כן, תוצאות הבדיקות המועברות למשרד הבריאות הן חלקיות בלבד.

לי הנתונים המתפרסמים בעיתון הארץ, נלקחו רק 29% מהדגימות הנדרשות על פי חוק. כלומר, רוב גדול של בורות הטבילה כלל לא נבדקו האם חוטאו כנדרש.

עוד עולה מהדו"ח כי איכות הדגימות שנלקחו במקוואות נתונה בספק וכך גם טיב החיטוי שלהן. "אין בקרה ותיעוד של איכות המים", נכתב.

גורם המעורה במערך המקוואות אמר ל'הארץ' כי "הסכנה להידבקות מקורונה במקווה ברורה... אם אין כלור ברמה תקינה או שרמת החומציות לא תקינה, בהחלט יש סכנה".

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הדו"ח מציג בעיות שאיתרנו בתחום המקוואות כדי לשפר את המצב, זאת הדרך הנכונה לקדם את התחום. המלצתנו לשיפור המצב כפי שנכתבו בדו"ח היו הגברת מודעות של טובלים/טובלות, הדרכה והכשרה של בלניות וכוח אדם טכני, הקמת מנגנון לטיפול לאסדרת רישיון עסק ואכיפת התקנות".

עוד נמסר כי "נגיף הקורונה מועבר בעיקר בדרך טיפתית מאדם לאדם. הנגיף רגיש לכלור ולא ידוע שהוא מועבר באמצעות המים המחוטאים. האישור שניתן מגביל את השוהים במקווה לשלושה אנשים תוך שמירת מרחק של שני מטרים מאדם לאדם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
ראיתם אדם שנכנס לבור הטבילה בלי להתלקח קודם עם שמפו וסבון? תעירו לו בנועם. או תגערו בו. תלוי באיש רק כך נדכא את התופעה הפסולה הזו. ❂ ❂ ❂ יש קהילה חסידית בירושלים, שיש לה מקוה במימון פרטי. אף אחד לא מעיז שם לעבוד על אחרים. כולם מתקלחים שם היטב עם סבון ושמפו במשך דקות ארוכות - ורק אחר כך טובלים. בדיגו
❂❂❂ יוסי ❂❂❂
12
עם מי יש לדבר? יש גוף מהרבנות שאחראי על כשרות וחיטוי המקוואות?
אחד העם
11
מה בער לליצמן לפתוח את המקוואות לגברים? פחד שהחסידים יפטרו אותו?......
מישהו
10
כי מה שקריטי ומעניין זה מקוואות הנשים.
שרי
9
אם איכות המים הייתה חשובה, השולחן ערוך היה עוסק בזה. העיקר זה הכמות, ושלוחי מצווה אינם נזוקין, ואינם נדבקין בקורונה.
רבינו
8
המקואות של משרד הדתות של נשים בסדר גמור, זה מה שכתוב בכתבה!!!
ליאור
7
הבעיה רק בגברים
אריה
6
תדגישו בבקשה שמדובר במקוואות גברים! גם כך יש ירידה של 50% בטובלות! ומקוואות הנשים בסדר גמור!
שיר
5
רחמנות על הנשים שהולכות לטבול בפחד וחרדה.
רחלי
4
האם ישנה סכנה במקוואות הנשים? נתפלל לד' , שלוחי מצווה אינם ניזוקים!
לא מובן
3
רק בגברים. בנשים יש גופים מסודרים הדואגים על כל הפרטים וכללי ההיגניה. במיוחד ראוי להזכיר שטהרת המשפחה עושה גדולות ונצורות, מגיעים לישובים אצלנו בצפון ולכל הארץ
Yair
2
איזה מקוואות של נשים או גברים?
ללא שם
1
למה מטשטשים אותו ? חבל ממש לא נורמלי לטבול במקווה כלים . חולה נפש . אין עניין לטבול אם אסור ומסוכן .
מולי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: