"חייבים לשמור על התקנות"

רהי: ה'קורונה' משתוללת במוסדות החילונים

ראש ישיבת "באר התורה" שב וביקש מתלמידיו להיזהר ולשמור על התקנות, סיפר כי אצל החילונים המגיפה משתוללת וחשף כי באחת הישיבות התגלו ארבעה חולים כי לא שמרו על התקנות (חרדים)

ראש ישיבת 'באר התורה', הגאון רבי גבריאל יוסף לוי, שפתח את ישיבתו המפורסמת 'באר התורה' לפי 'מתווה הקפסולות', הביע חשש גדול מפריצת התקנות והתרופפות בשמירת ההנחיות בקרב מוסדות החינוך, בעיקר במגזר החילוני, ואמר כי "זה לא גזירות ממשלתיות, לצערי יש ישיבות שפרצו את הגדרות".

"אנשים מזלזלים בתקנות והתוצאה שחשבו שלא תבוא הגיעה", פתח ראש הישיבה את דבריו. "חוששים מגל שני קשה, בשל התרופפות המשמעת חוששים שאפילו המשטרה לא תצליח להתמודד".

ראש הישיבה המשיך לתאר את המצב: "הנתונים לא מעודדים. שבוע שעבר 20 חולים ביום, זה קפץ ל-200. ובמוסדות שלמים עשרות ומאות חולים. בישיבות של הקפסולות הדברים נשמרו מאוד וב"ה היה בסדר.

"יש כמה ישיבות יחידות שפרצו את הגדרות וגרמו עוגמת נפש אדירה. היה אחד שהגיע מבחוץ כדרכם של הישראלים קפץ לקפסולה וסגרו את המקום".

הגרג"י לוי חשף: "דיבר איתי ראש ישיבה מסוים אמר לי: 'אל תספר לאף אחד, אבל גם כאן לא שמרו על התקנות והתגלו 4 חולים ואנחנו בבעיה קשה'".

ראש הישיבה הוסיף ופנה לתלמידיו: "מאוד הייתי מבקש, נמצאים פה בחורים נפלאים, הסכמתם להיכנס ולהסתגר כאן זה דרגה יפה ואנחנו מעריכים את זה, הקבוצה יצא בדוק שהיא בריאה.

"לטובתכם ולטובתנו חייבים לשמור על התקנות. כאב לי הלב על אותו ראש ישיבה שאמר לי משתדלים להסתיר את זה. זה לא גזירות ממשלתיות, זה בדוק ומנוסה. מוסדות החינוך החילונים הכל שם משתולל והישיבות ב"ה כמעט שאין פירצה. בואו נשמור על התקנות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
לא סוגרים את בתי הספר..מה איכפת לשלטון החילוני שגם החרדים ידבקו..אני לא שלחתי את הילדים לביהס..לא מחכה שיגידו לסגור..כ"כ שמרנו עכשיו נאבד את זה..
הילה
15
צריך עוד יותר להזהר...לא לחשוב שאצל החרדים זה נגמר..כי ח"ו אם אצל החרדים זה יחזור זה עלול להמית אסון חלילה בגלל משפחות מרובות..אחד מדביק את השני ומה יהא על המבוגרים???
הילה
14
לאחר מחילת כבוד תורתו, אחרי מה שקרה בבני-ברק בגל הראשון עדיף "והמשכיל בעת ההיא ובעת הזאת ידום", אף אדם ואף מקום לא חסין לצערנו ממגפה זו, פשוט לקיים מה שנאמר "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", וד"ל!
נוית לוי
13
הפחד החולני הזה ממוטט את עולם הישיבות הקטנות והגדולות. יש גדולים וטובים שנלחמים נגד מאמר חז"ל תורה מגנה ומצלא. נכון צריך להיות זהיר אבל לא להשבית ישיבות הוא צדק כשאמר תורה מגנה ומצלא. עוד עלולים לשלם ביוקר ח"ו מחיר רוחני משמעותי על ביטול הישיבות.
אמת
12
מה לא עושים בשביל הרישום...
אחד שמבין
11
אל תהיה כל כך אופטימי הרב גיל
ללא שם
10
מצופה מראש ישיבה לדייק בנתונים. מאיפה הוא הגיע ל200 חולים? אולי מחר? עד היום לא
אבי
9
אני מאמינה לבני פישר משרד הבריאות ידוע לשימצה עוד בזמן ילדי תימן הם שיכים לבונים החופשיים עובדי כבודה זרה בנו במקום של תלמוד תורה עץ חיים ברחוב יפו לכו תראו הם בנו את קרית הממשלה בצורה של עבודה זרה אסור להכנס לדם כל השנים יש לעם ישראל צרות מהבנים הזה ראו הוזהרתם🏀🏀🏀
לאה
8
עם כל הכבוד הקורונה לא משתוללת במוסדות חילונים וגם אם כן הרי הם תינוקות שנשבו לא ?
עעע
הוא לא הא לומר בגלל שהם חילונים רק בגלל שלא שמרו שם
מה הקשר??
7
איזה אושר של ראש הישיבה.
רונן
6
כע
זכרון קצר
5
לאחרונה יש מדי הרבה כתבות נורא מיותרות על הרב גי"ל והם גם נורא משעממות אולי הוא חושב שמפה תצמח הישועה לישיבה
כסף?!
4
הם צחקו על הישיבות שלא עוזר שלומדים תורה והנה הם עכשיו
מידה כנגד מידה
3
רישום רישום רישום
זכריה
למה אתה חושב כך אתה מכיר אותו
eli
2
חייבים להלחם כמו אריות גם על התקנות באוטובוסים
ג'פרי
1
יש יותר חרדים שנדבקו...
יוסף

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: