ר"ע אלעד חושף. צפו

"הסגר כמעט הוסר, אבל שר הבריאות נעלב"

ישראל פרוש, ראש עיריית אלעד, חושף בראיון באולפן 'כיכר השבת', כי כבר הגיע להבנה בדבר הסרת הסגר מעירו, אך כשדרש התנצלות על העבר, זה בוטל • וגם: הטענה לקהילות שלא נבדקות (חרדים)

ראש עיריית אלעד ישראל פרוש, שנאבק בימים אלו בסגר שהוטל על עירו, אומר בראיון סוער באולפן 'כיכר השבת', כי הוא בטוח שהוחלט כך כי מדובר בעיר חרדית, מקווה שהנציגים החרדים בממשלה לא תמכו במהלך וחושף כי שר הבריאות הסכים להסיר את הסגר אך נסוג כי נעלב ממנו.

אם אכן היה צריך להטיל סגר, סבור פרוש, זה היה צריך להיעשות רק בהידברות, ולא ב"החלטה מנותקת דיאלוג".

"המגזר החרדי הוא לא מגזר של 'מותרות', בבתי המגורים ישנם בממוצע בין חמישה לעשרה ילדים, בדירה של כמה עשרות מטרים, ולכן כשהאבא נדבק, תוך שבוע יש 12 נדבקים", מסביר ראש עיריית אלעד, "ואם בבית ישנם 10 ילדים, בבניין ישנם עשרות רבות של ילדים".

כמו כן, לדברי פרוש הפעם אנו נמצאים במקום אחר, "משום שאין לנו מלוניות. כששוחחתי עם שר הבריאות ביום חמישי וביקשתי מלוניות, הוא אמר לי שהוא לא אחראי על הנושא, וכי תפקידו רק להגביל את העיר".

"העובדה היא שבאלעד מבצעים יותר בדיקות מכל הערים החרדיות", טוען ראש העיר, "ואם בשאר הערים היו נבדקים באותם אחוזים, המצב שם היה דומה למצב פה; היינו העיר הראשונה שהקמנו מתחם 'היבדק וסע', ואני חושב שאנחנו מטפלים בכולם כמו שצריך".

האם ישנן קהילות בעיר שחבריהם לא נבדקים?

"אין דבר כזה. עובדה היא שחלק מהחולים נמנים על קהילות שטוענים כלפיהן שאינן מבצעות בדיקות. סידרתי מתחם מיוחד לתושבים, על מנת שיבואו להיבדק, וכואב לי שלאחר שגילו אנשים חולים, אין לנו יכולת לבודד אותם ולטפל בהם כמו שצריך. מי שמלווה אותנו הם פיקוד העורף והמשטרה, שמודים שההתנהלות של המדינה כלפי העיר אלעד היא חלמאית".

ההחלטה ההזויה להטיל סגר על העיר עברה את אישור קבינט הקורונה, ששם ישנם גם חברי כנסת חרדים. איך אתה מסביר את זה?

"אני מודיע לך שאם אני הייתי שם, הממשלה לא היתה ממשיכה להתכנס בנושא. אני לא נגד סגר, אבל חושב שצריך לבדוק לעומק האם בכלל צריך סגר, ומה קורה בעקבותיו. יש לנו כרגע למעלה מ-200 ילדי חינוך מיוחד שנשארים בבית, מורות, גננות ואנשים נוספים שהגיעו למקומות עבודה בערים אחרות ונשלחו הביתה, והכל כי העיר שלנו נכנסה לסגר; את מי הסטיגמה הזאת משרתת? מישהו התייעץ איתנו?".

"אולי אני לא חבר ליכוד, והעיר שלי לא מעניינת את השרים, אבל שים לב לנתוני המל"ל, שבהם העיר אלעד ממוקמת במקום מספר 17 ברשימה, בעוד ערים אחרות נמצאות הרבה לפנינו מבחינת כמות הנדבקים. מה אני יעשה שלא קוראים לי צביקה ברוט (ראש עיריית בת ים) ושאני לא מקורב לראש הממשלה נתניהו?...".

אתה חושב שהצעד הזה נעשה בגלל היותה של אלעד עיר חרדית?

"שר הבריאות יולי אדלשטיין לא בחור חלש. אני מכיר אותו, ואני מאמין שהוא לא קיבל את ההחלטה בגלל שמישהו נתן לו פקודה. ואגב: ביום שישי קיבלתי הצעה להסיר את הסגר, בהודעה משותפת של שר הבריאות ואנוכי, ולאחר שביקשתי שהשר יתנצל לפני התושבים - חל נתק בינינו. כואב לי על כך".

מדוע אין לך ביקורת על נציגי הציבור החרדים שאמורים לזעוק את הזעקה שלכם ולפעול בקרב שרי הממשלה והעומד בראשה, ובמקום זאת מתעלמים?

"ליצמן אמר לנו שהוא לא ישב בקבינט הקורונה כשההחלטה התקבלה, ואני מאמין שגם הרב דרעי לא ישב שם, משום שאפילו לא קיבלתי ממנו שיחת טלפון", עוקץ פרוש.

"זה הזוי שתושבי העיר עמדו כמו פועלים פלסטינים בכביש היציאה מהעיר, כדי לעלות על אוטובוס בדרך לעבודה. ואנחנו צריכים לעשות הרבה חשבון נפש איך הגענו למצב הזה".

אתה חושב שהיה למישהו אינטרס כלשהו לדפוק את ישראל פרוש בהחלטה על הסגר?

אני לא מאמין, אבל גם אם כן - אני יודע מה חושבים עלי התושבים. אם זאת המטרה, אני מוכן להוריד את הראש".

פנית לבג"ץ בנושא הסגר. אתה סומך על בג"צ בנושא הזה?

"אני סומך רק על הקב"ה, אליו אני מתפלל מדי יום, ותאמין לי שהוא לא מאכזב. אני חושב שאם בכנסת ישראל עשו עוול, בג"ץ צריך לבחון זאת, לקרוא לנציגי המדינה, להסתכל להם בעיניים ולשאול אותם מה הקריטריונים לסגר, ומדוע לפי הקריטריונים אין ערים נוספות שנמצאות בסגר".

האם פנית לשר הפנים דרעי בנושא?

"הוא לא פנה אלי. אני פניתי לשרה מירי רגב. ולגבי דרעי: אמרו לי שהוא לא מתעסק בנושא, ולכן לא פניתי אליו. הוא עזר לנו הרבה מאוד בגל הראשון, ובישיבה שהיתה לנו איתו נאמר לנו שהמשרד נשאר עם חובות פתוחים של מאות מיליוני שקלים. לכן אני מבין אותו לגמרי".

צפו בראיון המלא

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
אני משוגע על ישראל פרוש. חלק יישר ולענין! לא מפחד מלהביע ביקורת, לא עושה חישובים עם אף אחד! הלואי והנציגים הארציים יהיו כ"כ בוטים ויישרים. עם הלבוש המקורי, לא מתבייש מפני המלעיגים! חילו לאורייתא
מושיקה
יהודה בוטבול ראש העיר הבא, בעזרת ה'. אחלה יהודה בעולם
הלל
26
לפורוש אין בעיה לשקר
צורי
25
"בבית יש עשר ילדים" צריך לומר עשרה ילדים
חחח חחחח חחח
24
תהיה חכם ואל תהיה צודק למה ביקשת את ההתנצלות המיותרת? תסתכל קדימה ולא אחורה עדיין לא מאוחר
תהיה חכם
23
ואני שמח בראש העיר שלי!!! נלחם כמו אריה למען התושבים! לא הצבעתי לו אף פעם אבל שוקל ברצינות להצביע לו בבחירות הבאות. איש עשיה בולדוזר רציני!
שסניק
אתה שסניק כמו שפרוש צנצנת
יוני
22
צריך לפעול מול החכי"ם החרדים שבבחירות לנשיאות הם לא תומכים ביולי אדלשדטיין לנשיאות
ישראל
ברוך ה' למאיר פרוש אין ולא יהיה זכות בחירה לנשיא המדינה כי הוא לו חבר כנסת. אני רק מקווה שיולי יודע שככל שהוא יותר יתעלל בפרוש כך בעזרת ה' מובטחת לו תמיכת כל החכים של דגל ושס ורוב אגודה.
יהודה
21
מספיק עם הבכיינות. במקום לחפש דרך איך לכפות את שמירת ההוראות פורוש שואל למה לא סגרו את בת ים.....לא מעניין אותי מה החילונים עושים ,הם גם מחללים שבת ואוכלים טרפות אז גם אתה רוצה פורוש... אם שמים מסיכה ושומרים נגיעה וחיטוי ידיים לא נדבקים.הייתי ליד חולים ללא ידיעה ולא נידבקתי כי תמיד אני עם מסיכה טובה
mike
מסיכה N95
אני
20
"עשר ילדים" .... צריך לומר עשרה ילדים
חחח חחחח חחח
19
לתבוע אותם בהאג!
"ישראל" המקום הכי אנטישמי בעולם
18
דקה 0:35 "הממוצע של הילדים חמשה ילדים שבעה ילדים עשרה ילדים" תגיד לי אתה יודע מה אתה אומר??? או שאתה מחרטט? יש רק ממוצע אחד.
סטטיסטיקאי
17
תמיד ידענו שהסגרים לא עניינים הנה לכם דש גרמניה 1944
בושה
כל זמן שלא תוחלף הנהגת העיר, זה יהיה התוצאה. פרוש הצליח להשניא את אלעד מבפנים ומבחוץ.
חרפה
16
"שלוש רחובות " צריך לומר שלשה רחובות...
חחח חחחח חחח
15
מאכזב! חברי הכנסת החרדים היו יכולים למנוע זאת בדקה! ומה זא"מ דרעי "לא מתעסק בנושא" הוא לא יו"ר שס? ומדוע תמך בסגר ? ולגבי ליצמן מדוע לא היה נוכח בישיבה כזו קריטית כשההחלטה התקבלה? צועקים זה לא הוגן בעוד שהיו יכולים למנוע זאת! תקשיבו עובדים עלינו בעיניים!! הולכים לקלפי לחינם!
אוי טאטא
14
קשה להאמין שהוא כל כך טיפש . ביקש התנצלות.
בנצי
13
בתור אלעדית אני מודה שפורוש הוא ראש העיר הכי טוב שהיה לנו!!!! אחלה פורוש.
אפרת
אם את כותבת כך את כנראה גרה בבית שמש לא באלעד. בבחירות חשאיות היום, יהודה בוטבול לוקח בנוקאאוט מעל 80 אחוז
יוסי
גם אני חושבת שפרוש הוא ראש העיר הכי טוב שהיה לנו בעיר! ואני גרה כאן כמעט 20 שנה! וגם ספרדייה! דבר אחד בטוח, כל עוד הוא מתמודד בבחירות בעתיד, הוא יקבל את הקול שלי ושל בני משפחתי! אין מצב שבוטבול ייקח 80% - אפילו לא קרוב לזה, הרבה ספרדים מבינים שפרוש טוב לעיר!
אלעדית ותיקה
12
אוי לה לעיר שנשלטת ע"י משפחת פרוש. זו בחירתכם, תאכלו אותה...
חי חי חי
מה אתה אומר!!!!!! אני בתור אלעדית אמיתית שגרה בעיר ולא כמוך שחושב רק על עצמו אני יכולה להצהיר שפורוש עשה הרבה דברים לעיר מאשר מר צביקה כהן שלא הוזיז שם כלום אתה לא יודע כמה ביזיונות הוא עבר בבחירות לראשות העיר "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו" תודה ובתקווה להפנמה.. ותאכל את עצמך..
אלעדית
שום בושות ושום נעליים. בקשת כבר סליחה מקריספל אחרי מה שעשיתם לו ולילדיו.
ישראל אהרן בקשט
11
פרוש עושה אחלה עבודה כל הכבוד לו! למרות שלא הצליח לבטל הסגר ככה עובדים!
תודה לפרוש
כולם יודעים שהיחידי שדואג לאלעד זה אריה דרעי. יהודה בוטבול ראש העיר הבא בעזרת ה'. כך רוצים 90 אחוז מהעיר וכך יהיה בעז''ה
רובי
10
שרוליק דואג רק לשמו הטוב ולפעמים זה עולה בדריכה על תושבים חבל שכך
מוטי
9
"באותו דקה" צריך לומר באותה דקה
חחח חחחח חחח
8
"שני עיניים" צריך לומר שתי עיניים
חחח חחחח חחח
7
סגר מביא עוד חולים. לא לוקחים למלוניות , כולם נצמדים אחד לשני אתה מגיע לסופר רואה 30 איש בכל תור בקופה האם זה מה שיעזור למבוגרים לא להידבק? משרד הבריאות רוצה להראות שליטה וע"כ הסגר. כרגע אין למשרד הבריאות פיתרון ולכן כל ערב עכשיו נשמע על אזור חרדי אחר בסגר. יש להם עניין שנידבק משרד הביאות אתמול פירס
ישראל
6
איזה אידיוט דרש התנצלות ממי שהציל תושבים בעיר.
יהודה
5
פורוש היקר!! אני אלעדית שמאוד אוהבת את העיר ומאוד מעריכה את כל המאמץ וההשקעה שאתה עושה בשבילנו התושבים. אני יכולה להעיד שבזמן שבעלי שבוע לפני פסח היה בבידוד, אני זאת שהלכתי לקנות את כל הדברים לפסח אחל מסירים ועד לחד פעמי, דאגת שכל החנויות האלו יהיו פתוחות וחיוניות עבורינו. בנוסף, יכולני להטביל את הכ
איילת ז
קוראים לך אולי חיים לוריא. זה סגנון כתיבה שלו
יוחאי
4
לא יאומן! חברי כנסת חרדים ישבו שם והצביעו בעד הסגר!!
בנימין
אני באמת שפרוש צריך לעשות מחאה על זה ולהודיע לאלתר שהוא מתפטר מראשות העיר
נתן
3
"עשר או שתים עשרה חולים" צריך לומר עשרה או שנים עשר חולים
חחח חחחח חחח
2
"הממוצע של הילדים זה 5 ילדים 7 ילדים 10 ילדים"... חחח חחח חחחח. לידיעת הדובר האנלפאפבת, ממוצע הכוונה כלל הילדים לחלק לבתי אב ...
חחח חחחח חחח
מה מצחיק אותך? ישראל פורוש צודק בכל מילה אולי מה שמצחיק זה שאתה בנ"א דפוק
אלעדית
לגמרי דפוק
גרשון
ממוצע יש רק אחד !! הבנת ??? אין כמה ממוצעים !!!! את דפוקה פי 100 (אם אינך מתחזה )
לאלעדית
1
יולי אדלשטיין מסתבך היה צריך להישאר יור הכהסת
משה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: