האנרכיה בבני ברק

"קבוצות שוליים מכתימות את התושבים"

"אני קורא למשטרה לא להפוך את כל בני ברק לשדה קרב", אמר ח"כ יעקב אשר בדיון בוועדת החוקה, והסביר כי "יש פה קבוצות שוליים שמכתימות את שמה של העיר הגדולה" (בארץ)

"מה שרואים בימים האחרונים זו לא בני ברק, אל תהפכו את כל בני-ברק לשדה קרב", כך אמר הבוקר (שני) יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר, בפתח הדיון בוועדה כשהתייחס לאירועי הימים האחרונים בבני ברק.

אשר, שכיהן בעבר כראש עיריית בני-ברק ובתקופתו הטיפול בנוער שוליים זכה להעדפה והתוצאות ניכרו היטב, פתח את הדיון בהתייחסו לאירועים בעיר: "מה שאנחנו רואים בימים האחרונים זו לא בני ברק, זה לא אופי תושביה. יש פה קבוצות שוליים שמכתימות את שמה של העיר הגדולה והחשובה שרוב מוחלט של תושביה הם אנשים ערכיים מאוד, שומרי תורה ומצוות ושומרי חוק וסדר.

"נוצר פה סיר לחץ שמגיע גם בעקבות לצערי הרב, לחץ תקשורתי ששם אותנו כל הזמן בכותרות, וקבוצה מסוימת שרואה זאת מנסה להטביע את חותמה, אם אלו קבוצות שרוצות להתסיס את העיר או קבוצות נוער ושוליים שאפילו לא גרים בעיר".

אשר הוסיף ואמר: "אני קורא למשטרה לא להפוך את כל בני ברק לשדה קרב. חייבים לעבוד עם היגיון, מתינות ושכל ולטפל בהפרות נקודתיות. זה הפך לשדה קרב של פיצוצים בלילות, שאני לא זוכר כמותו".

לדבריו: "שנים ארוכות מערכת היחסים בין העירייה למשטרה ולמנהיגי הציבור הייתה סמל ודוגמה, חלק מניהול העיר. בתקופתי הקמתי תחנת משטרה בלב בני ברק, עם מפקדי המרחבים לדורותיהם ידענו לשתף פעולה, להתווכח וללמוד את הרגישויות. אני קורא מכאן לחדש את התיאום בין העירייה למשטרה ולכנס עוד היום ישיבה משותפת עם העירייה ולהחזיר את בני ברק לתפארתה כפי שהיה במשך שנים רבות".

בהתייחסו לטענות להפרות הנחיות הקורונה אמר: "כל האירועים מיום חמישי עד עכשיו, אף אחד מהם לא קשור להפרות, לא היה עימות בתוך ישיבה או בי"ס. העיר סגורה ומסוגרת. אתמול הייתה הפגנה של פלג מסוים על משהו שקרה בכלל באשדוד ומגיעים סקרנים ומפה לשם הגענו לירייה באוויר. זה לא יתכן.

"לא יכול להיות שייכנסו 400 אנשי מג"ב לעיר כדי לחפש 4 נערים. יש דרכים יותר מתוחכמות וכירורגיות לאתר חשודים. אני לא רוצה להתחשבן על העבר אלא להסתכל קדימה. אני בטוח שהעירייה רוצה לעבוד עם המשטרה וניתן להשיב את החיים למסלולם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

23
איך נוצרו השוליים האלו? כל טיפש שלא הצליח בכולל נהיה מלמד, בלי השכלה. שום ידע בחינוך אין, אז ברור שזו התוצאה
ללא שם
22
אתה יודע היטב שלא רק מיעוט קיצוני עושה את כל הבלאגן בבני ברק ובמקומות אחרים. הסרבנות החרדית הלא ברורה בלא לקיים את דברי משרד הבריאות והרופאים בניגוד גמור לדברי תורה מפורשים של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם וכן, לא תרצח, האשמה נופלת על המנהגים של הציבור! מגדולי הרבנים והאדמורי"ם ועד אחרון הפוליטקאים. במעשיכ
לח"כ אשר ולקרוא
21
חסידות ויזניץ איננה שוליים. ח"כ אשר, אתה פשוט מביך.
יצחק
20
תמשיכו להתעלם מבעיית הנוער ההולך וגדל ותקבלו עוד אלימות ועוד תיסכול אם תדאגו רק כסף לישיבות ולא תדאגו לכסף לנוער מתמודד, לאט לאט הנוער המתמודד יתרבה והבחורי ישיבה יתמעט. ועוד דבר, אתם אחראים בצורה ישירה לנוער הזה, אתם לא חינכתם אותם נכון, העברתם להם חינוך לא מתאים
ללא שם
19
תפסיקו להגיד קבוצות שוליים. תסתכלו בתמונות ובסרטונים תראו את כל בחורי הישיבות רצים ונוהרים . מכאן אתה למד שבחורי ישיבה נקראים בחורי שוליים??
גד
18
זה קבוצת פוליטקאים שמכתים את הציבור החרדי כמו אריה דרעי ויעקב אשר
קבוצת פולטקים
17
לפי כמות וגודל הארועים השוליים מאוד גדולים .
יואב1
16
אחלה אשר מדבר לעניו!!
שרה
15
איזה "קבוצות שיליים". מיטב הנוער הישיבתי השתתף ב"מחאה אדירה למען כבוד שמו".
רפאל
14
השוליים כל כך רחבות שאין מקום על הדף.
זייברטגר
13
אין חינוך אין משמעת אין כסף הכל קומבינות , בחורי ישיבות מוסתים על ידי פוליטיקאים ומחנכים
דברי בלע , אין
12
יעקב אשר דחוף בחזרה לראשות העיר
דודי
11
כלי התקשורת של היישות הציונית מתעסקים כל יום שעות ארוכות בציבור החרדי, לטענתם החרדים מפיצים זיהום ומחלה, ואין עליהם אכיפה. הציבור החרדי מעוניין להתנתק לגמרי מהציונות ומהטומאה, ולא להצביע לאף אחד בבחירות.
הציונים מפרסמים שהחרדים מפיצים זיהום ומח
10
אין צורך באשמנו בגדנו, מי ששרפו את האוטובוס הם פרובוקטורים של המשטרה, שרוצה מאוד יחד עם התשקורת העוינת להכפיש ולהכתים את העולם החרדי, ראה ערך אבישי רביב. זה אפילו לא נוער שולים.
אל תתחילו לגנות
9
מזל שיש נוער שולים בבני ברק. הם משמשים לכם שק חבטות. מביאים לכם כעת תועלת. העובדות מדברות בעד עצמם. גם נוער נורמטיבי שתף פעולה. בנוסף הזעקה עד לב השמים אתה כראש העיר לשעבר מה עשית ומה אתה מוכן היום לעשות כדי לשקם אותם???????????????????.
בני ברקי
8
בכל מקום שיש פשע, אלו שוליים. אבל השולים האלו לא צצים סתם כך,זה נובע מאדישות כלל התושבים,אלו ששומרי חוק,זה בדיוק כמו בגינה אם לא מנכשים עשבים אז הם צומחים הם לא נעלמים ואחריהם באים עכברים ונחשים ושאר מזיקים, האחריות על המתפרעים היא בהחלט גם של הרוב שומר החוק,הרוב הזה חייב לעמוד לימין המשטרה,ולסייע ל
אליהו
7
קבוצות שוליים?! לא. זה בפירוש רוב הציבור החרדי. לפי תגובות בכתבות על ההפגנות והשיסוי החרדי בשוטרים אפשר לראות שגם מי שלא משתתף בזה באופן פעיל תומך בזה. הקבוצות שוליים בציבור החרדי הם דווקא האנשים שלא מפגינים או לפחות לא תומכים בהפגנות.
רואה נכון.
6
יש לטפל חינוכית ביד קשה בכל השביבניקאס
שולם מרשך
אל דאגה את זה לא אומרים בתקשורת , אלו היו נוער שוליים שמגיעים מערים סמוכות, קרית אונו ורמת גן כל ליל שבת הם באים לרחובה של עיר התורה ועושים בה פוגרום כל ליל שבת כולנו מכירים אותם וגם אתמול היו שם וכל בניברקי ממוצע יודע את האמת , זה לא בני ברק!!!! דמנו הותר גם זה העלילו עלינו!!!!!!!!!!!!!!!!
בניברקי
5
חחחחח תמשיך לטמון את הראש.ותתחיל לקרוא לחסידי ווזניץ המחבלים הללו בשמם.
ישראל מנדל
4
צודק!!! איזה התנהלות דבילית של המשטרה כמו של ילדים קטניפ
א
3
אפשר לראות גם בסרטונים של מציתי פחי האשפה.מדובר בבחורים בכלל לא דתים מדוע הרדיו פותח בהודעות הצתות ע"י חרדים מדובר בבחורים שלפי חזותם בכלל שאינם תושבי בני ברק.
מנחם
2
אפשר להגיד את זה גם על ערבים. רק 1 % מחבלים .. זה שולים? כל השאר מסכימים.... איפוא הרבנים הגדולים
בני ברקי מבויש
1
רוב החכי"ם היו בעצמם בשוליים של הישיבות וכמעט לא פתחו ספר, כולל הח"כ הנכבד
זוכר אותך

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: