שישה ימים לבחירות

הרגע שלי איתו // דעה

ממני זה דורש טיסה של שלוש שעות ורבע, לכל אדם אחר שחי בארץ, זה הרבה יותר קל // א.ג. מסביר בטור אישי ומיוחד למה כל-כך יתאמץ לבוא ולהצביע בבחירות (דעות)

הצבעה בבחירות (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

בעוד מספר ימים אעלה בעז"ה על מטוס לישראל.

זו תהיה הפעם השביעית(!) שאני טס 2220 ק"מ לכל צד, כדי לשים פתק בתוך קופסת קרטון.

אני מתגורר בשנים האחרונות בחו"ל, לא ממש משנה לי מי יהיו חברי הכנסת, ההתרחשויות בארץ על פי רוב פחות נוגעות אלי, ועל הפוליטיקה בארץ אני נהנה להסתכל רק כצופה מהצד.

כיהודים שנסמכים על התורה, אנחנו מקבלים הוראות על כל צעד ושעל במהלך היום ובחיים בכלל, יש מצוות קלות לביצוע ואפילו מהנות, ויש מהן יותר קשות ולפעמים בהיסח הדעת אנחנו נוטים ל'חפף' בהן.

פעם בארבע שנים (ולפעמים פחות), יש לנו את הזכות לעשות מצווה "נקיה", טהורה מכל אינטרסים, מושלמת, בלי 'הקלות', והעיקר, גם כמעט בלי מאמץ!

כל מערכת בחירות היא קריטית לצביון היהודי בארץ שהולך ומתכרסם, וקריטית ללומדי התורה, אבל עזבו רגע את כל זה.

ישנן שתי מצוות שמוזכרות בפרשת שופטים. הראשונה מצוות 'עשה': "ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך", השניה 'לא תעשה': "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל".

יש לנו הזדמנות לקיים יחד את שתי המצוות האלו בשלמותן וכמעט באפס מאמץ.

ממני זה דורש טיסה של שלוש שעות ורבע, לכל אדם אחר שחי בארץ, זה הרבה יותר קל, כל מה שזה דורש זה לקום מהכיסא, לצעוד לקלפי ולשלשל בתיבה את הפתק שהורו לנו גדולי ישראל.

כי כשכתוב בתורה לשמוע בקול דברי חכמים זה אומר שמה שיוצא לגדולי הדור מהפה זה קודש קדשים, וממילא גם כל אחד מהנציגים שהם בחרו לכנסת - קדוש. וזה בכלל לא משנה מה הם, הנציגים, עושים או לא עושים. למי ואיך הם עוזרים, או מי מהם אמר איזו אמירה שהכעיסה אותנו. זאת ממש לא הנקודה.

מתי יצא לנו בפעם האחרונה לשמוע בקול הרב שלנו ולעשות בדיוק מה שהוא אמר בלי שום התחכמויות?

אמרו לנו – אנחנו עושים. כמה פשוט ככה קל.

מי שעושה חשבונות של "מה אני ארוויח מזה" או "איפה אני אקבל יותר" יכול להיות שהוא באמת ירוויח מהבחירה שלו משהו בסוף, יכול להיות גם שלא, ואולי אפילו יתאכזב.

אבל מי שבוחר במצווה – הרוויח בכל מקרה. אז על המצווה הזאת אני לא מתכוון לוותר.

אני לא מגדיר את עצמי צדיק גדול, בוא נגיד שבישיבה לא הייתי אף פעם מהמתמידים הגדולים... אבל פעם בתקופה יש לי את הזכות לשמוע בקול גדולי הדור, אז אני מצטרף מהיציע – לשחקנים במגרש!

ובשניות שאני מאחורי הפרגוד אני מרגיש שזה רגע פרטי שלי עם אלוקים ומרגיש בנוח לבקש ממנו כמה בקשות על עצמי. כי אני בטוח שבשמיים, גם אם רגילים לקבל ממני מצוות לא תמיד 'אפויות' עד הסוף או לפעמים לא מקבלים בכלל, את המצווה הזאת יבחנו שם כמו שאנחנו בודקים אתרוג, ולבסוף גם שם יודו שהיא מושלמת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
שימו לב לקורח ועדתו שמגיבים פה כאילו הם חרדים כדי לרפות את ידינו מהמטרה הקדושה של קידוש ש"ש
בני ק.
אתה מתכוין לומר "קידוש שם המפלגה"?
רפאל
17
יישר כח.
מישהו
16
אתה משפיע כאן על חיי ובורח לך לחול.גיהנום כלה ואתה אינך כלה
תתבייש לך
לא חשבתי על הפן הזה..
הה
זכין לאדם שלא בפניו
משה
צודק. יש כאן בעיה מוסרית מדרגה ראשונה (למרות שטכנית החוק מאפשר זאת)
בני ברקי
15
עסקונה, קומבינה, תרמית מי שכותב פה תגובות עם ביטויים כאלה 1. כנראה לא הבין את הרעיון של הטור הזה / לא קרא אותו 2. מוכיח כמה הטור הזה חשוב ומדוייק
אהרון
14
חיזקתנו, רבינו! אבל אני רק שאלה: למה שלא תצביע בקלפיות של השגרירויות?
אאאאא
האפשרות הזו מיועדת לעובדי השגרירות בלבד
שימי
אי אפשר זה רק לשגרירים
.
13
מסכן. טס ממרחק, כדי לעשות את מה שכאן בכלל לא מעריכים. הרי יש כאן 30,000 קולות בערך, של 'הפלג הירושלמי', שבכלל לא מנסים לאחד אותם אלינו. הסנוביות של פוליטיקאי 'דגל' לא מרשה להם לרדת מה'עץ', והם מאבדים את המנדט הקריטי. אז למה לבוא מחו"ל, כשלהנהגה המקומית לא חשוב לנסות בכלל להידבר איתם? לרדוף ולהחר
ישראלי
אנחנו נעשה את המצווה שלנו ובעז"ה הקב"ה יעשה את שלו גם עם אחינו התועים והטועים
אבי
לא פנו אליהם? אתה כנראה לא מודע למה שקורה סביבך, פנו גם פנו , אבל הם בוחרים במוצהר לא לבחור , אפשר להעביר על זה ביקורת ולהסתכל על הנזק שזה גורם אבל לומר שלא דיברו איתם זו אחיזת עיניים
יעקב
ממש לא נכון. שס ירדו על הברכיים בשביל לקבל את התמיכה שלהם. ביבי רדף אחריהם. והם פשוט נהנים מהאקשן, לא רוצים ממשלה טובה. רוצים גזירות והפגנות.
ראובן
הם לא קשורים לש"ס, ואין סיבה שיתיחסו לביבי. הם לא יתומים. אם זה חשוב לנו, אז באופן טבעי רבני הליטאים היו אמורים לעשות הכל, אבל הכל כדי להשיג אותם. הצורה שכתבת, שממשיכה ללעוג להם, רק נותנת להם עוד סיבה להתרחק ולא להצביע. למה להם לתת כוח למקניטיהם?
אני
12
א. צודק בכל מילה. אשריך! ב. יש פה רעיון "מגניב" לועד הרבנים - הרב יתפלל עליך בזמן הכנסת הפתק למעטפה.... ג. אל תהיו שאננים - כל מי שלא מצביע - תכלס כאילו בחר בכל המפלגות האחרות.. כל מי שחי פה בשנה האחרונה יודע היטב מה החילול השם והנזקים ליהדות ארעו בשנה החולפת. בעז"ה שיהיה חודש טוב ושנה טובה...
שם
על מה בדיוק אתה בוכה? המס על שתיה ממותקת בא לשמור על הבריאות שלנו. המס על כלים חד-פעמיים בא לשמור על סביבה נקיה יותר. הרפורמה בכשרות אינה נוגעת לנו כי אנחנו ממילא לא סומכים על הכשרות של הרבנות הראשית. ביטול ה"קומה הכשרה" הוא פגיעה בעסקנים שבולשים אחרינו וברכה לכלל הציבור.
רפאל
הטעות הכי גדולה בתגובה שלך היא להתייחס לרפורמת הכשרות כמשהו שלא נוגע לנו, הוא נוגע לצביון היהודי של מדינת ישראל וזו אחת הסיבות היחידות שבגללם יש את חברי הכנסת החרדים, אותו דבר תאמר שמה הבעיה שיסעו אוטובוסים בשבת גם ככה אני לא נוסע בהם או שימכרו חזיר בכל פינה כי גם ככה אני לא אוכל.... ולהתייחס לגזיר
יעקב
גם כשיורקים עליך אתה אומר גשם? תפתח את העיניים חמוד
שמואל אריה
כאשר אני רואה שיורד גשם ואנשי התעמולה של המפלגה אומרים לי שיורקים עלי, למי להאמין?
רפאל
11
האמת, רגשת אותי לא חשבתי לצאת להצביע ובזכותך, מחר בבוקר אני הולך לשים ג' בקלפי
יוסף
10
כתיבה מצוינת ומסר חשוב מאד! בואו נקדש ש"ש
י.ג
9
יפה מאד! אהבתי את הרעיון לבקש מאחרי הפרגוד
מיכל
הנדסת תודעה מותאמת למגזר החרדי.
רפאל
שימו לב טרול לא להתייחס
שמעון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: