פרסום ראשון

המכתבים שהביאו את מרן הגר"ע יוסף ל"פסק הגיור"

לידי "כיכר השבת" הגיעו המכתבים שהביאו את הגר"ע לכתוב את הפסיקה ההלכתית שחוללה סערה ● המכתב הראשון נכתב ע"י הרב ניסים בן-שמעון, אחד מחברי וועדת הגיור. מרן הגר"ש עמאר הצטרף למסמך ● "ישנה קבלת עול מלכות שמים על-פי כללי ההלכה", כתב הרב בן שמעון במכתבו - שתמליל ממנו נחשף ב"יום ליום". המסמכים (חרדים)

מה עומד מאחורי פסיקתו ההיסטורית של מרן הגר"ע יוסף שליט"א בעניין הגיור? גורמים שונים ניסו לטעון כי הפסק נבע משיקולים פוליטיים, אולם לידי "כיכר השבת" הגיעו המכתבים שהביאו את מרן הגר"ע לכתוב את הפסיקה ההלכתית שחוללה סערה.

כזכור, לפני חודש הוקמה וועדת גיור מיוחדת, על-ידי הראשון לציון הגר"ש עמאר שליט"א, שתפקידה לבדוק לעומק את הסוגייה, מכל צדדיה.

לחברי הועדה מונו: הגאון הגדול רבי ניסים בן שמעון, ראב"ד בתל אביב, הגאון הגדול הרב דרשוביץ מבית הדין בבאר שבע, והגאון רבי שמעון אליטוב, רב מטה בנימין וחבר מועצת הרבנות הראשית. אישים שלכל הדעות מנוסים עם ניסיון עשיר ומתמצאים ומכירים, הן את עולם הרבנות והדיינות לאשורן והן את העניינים המדוברים כיאה וכיאות וגם חפים מכל אינטרס לצד כזה או אחר. הם גם אפילו לא נתבקשו לאשר או לפסול גיורי עבר. הם כתבו מסקנת דברים עניינית ומפורטת.

להלן קטעים מהמכתב של הרב בן שמעון שנחשף אמש בעיתון "יום ליום": "א. נפגשנו עם האחראים על מנהל הגיור לדורותיו כולל המנהלים הנוכחים עם הרב הראשי לצה"ל עם הדיינים המגיירים ועם מקצת המלמדים בסמינר כפר עציון, התרשמנו שמדובר באנשים יר"ש העושים מלאכתם במסירות ובנאמנות. ב. קיימנו שני ביקורים בבתי הדין לגיור בת"א (בקריה) ובירושלים ראינו כיצד מראיינים ומבצעים בפועל את הגיור. יש לציין שבסיום הליך הגיור כאשר מתקבלת החלטה לגייר, ישנה קבלת עול מלכות שמים ומצוות על פי גדרי ההלכה. בחוו"ד הצגנו הערותינו והמלצתינו לעתיד ומציגים מכב´ מרן שליט"א להכרעתו".

הראשון לציון הגרש"מ עמאר שליט"א, שטורח ימים ולילות ואף הושחרו שיניו מתעניות (והדברים אינם גוזמה כידוע ליודעים) סביב העניין החמור, הצטרף אף הוא לעדותם של הרבנים כפי שהיא מוכרת לו מידיעה אישית וכה כתב אל מרן מאור ישראל שליט"א.

"הן פקודתו שמרה נפשי באהבת אמת ואמונה ותיכף מיניתי ועדה של רבנים גדולי וחשובים לבדיקת גיורי צה"ל ועמדנו יחד לפני הדר"ג שליט"א לקבל הנחיותיו וברכותיו, לנחותנו הדרך בה נלך. ואחר שחקרו ובדקו היטב, באנו שוב לקמי מרן שליט"א ומסרנו כל ממצאיהם לפניו, ופירטו הדברים בבירור גמור, ואחר שנחה דעתו הרמתה, ממהלכי הגיור בצה"ל, הורה גבר בעוז, ופסק בזה כדת של תורה, כמשה מפי הגבורה. וכן הורה לנו על הצעדים שיש לנקוט להביא שיפורים והידורים, ובעה"ו נעמוד על קיומם, ולא נסור מדב"ק ימין ושמאל ח"ו. ויהי רעוא דלא יעדי מינן זיויה ויקריה, וימשיך להאיר דרכנו בחסד וברחמים מתוך בריאות ורו"נ וחיים עד בא לציון גואל בב"א. קטון תלמידיו השותה בצמא את דבריו".

עד כה הנתונים כפי שהובאו אל מרן הגר"ע יוסף. לאחר עיון רב ולמידת כל הפרטים היטב, הוא חתם את העניין בשורות הבאות.

"בשבטי ישראל אודיע נאמנה, כי לפי מה שידוע לי על תהליך הגיור בצה"ל, על המורים המלמדים, על הדיינים, ועל כל העוסקים במלאכת הקדש בזה, ולאחר ששמעתי גם את דברי חברי הוועדה הרבנים הגאונים שליט"א, אשר הוכוונה לבקשתי, ואשר המליצו על צעדים טובים לשיפור ולהידור. הגעתי למסקנא שעל פי ההלכה גיורי צה"ל תקפים ע"פ תורתנו הקדושה. ויש ליישם את ההמלצות הישרות של הרבנים חברי הוועדה שליט"א".

בהמשך כותב הגר"ע יוסף: "בהזדמנות זו אני מברך מקרב לב, את ידידנו הנעלה הרב הראשי לצה"ל הרה"ג רפאל פרץ שליט"א, שיזכה להגדיל תורה ולהאדירה לאורך ימים ושנות חיים וכל טוב". אלו הן הדברים לאשורם ואמת לאמיתה כנתינתה של תורה מסיני"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
כולנו אמסלם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמעיה דער רויטער
24
למה הועדה של הגאונים והבקיאים לא אישרה הגיורים הצבאיים? ממי הם פחדו?
דן סגל
23
הרב עובדיה הוא ירא שמיים בתכלית ואני בטוח שהשם איתו והשכינה מדברת מגרונו לא תצא תקלה תחת ידו ולמי ששכח אז הליטאים שרפו את ספריו של הרמבם לפני 650 שנה איפה הרמבם ירא השמיים והצדיק ואיפה הליטאים העלובים ??
חוקר
22
כל דבר הוא רץ לרב עובדיה, האם הרב עובדיה היה רץ לאחרים כשכיהן כרב ראשי? אין לו יכולת פסיקה? אין לו שיקול דעת? ככה להתבטל לרב עובדיה ולזנוח לאנחות את כל יהדות מרוקו ופסקי חכמי מרוקו? בושה!
מתבייש
הבנת עמרם רנדוו? מרבי משה יעקב טולדאנו עד רבי שלום משאש, למרות נסיונות כמה אברכים מרוקאים מתוסכלים ליצור לעצמם כאילו אג'נדה מרוקאית נפרדת ממרן, ולא מבינים שבלי מרן הם היו באשפתות.
אילון פרחן
רק הרב שלום משאש שהזכרת, חלק עליו ב-70 הלכות ויותר. אז מה הקשקוש הזה של "ביטול"? בסך הכל הוא ידע לכבד תלמידי חכמים ולא כמוך נבל ורשע (עמרם?)
מרוקאי טהור
21
לאחרונה פוקדים אתכם יותר מדי זעזועי מוח! יש מוצר מצויין שכבר קיים המון זמן בשוק בשם: "בולם זעזועים", ניתן להשיגו בחנויות המובחרות, בסיטונאות וליחידים, אם תהיה לכם בעיה בהתקנה תיפנו אלי אשמח לעזור... בהצלחה!
האקר חרדי
יש הרבה מקרים של ארועי מוח והתקפי לב אצל כל מיני רשעים. אז אולי תפסיקו לאמץ את המוח בכל מיני זעזועים למינהם שלא תחטפו גם משהו
אובייקטיבי
20
אולי האשכנזים יגידו לי גם באיזה נייר טואלט לנגב??? מה זה השטויות האלה? אתם לא תקבעו לאף אחד מי יהיה לו לפוסק הלכה, כל אחד והרב שלו, כמו שהספרדים לא כופים את דעתם על הליטאים מי יפסוק להם, כך אין זכות לליטאים לכפות את דעת רבני אשכנז על הספרדים, ומה עוד כשמדובר ברב ענק שבענקים שעוקף בגאונות
אבי
אפשר לאהוב את הרב עובדיה בלי לכתוב השמצות על רבני אשכנז או להשפיל אותם. הדברים שלך נובעים מנחיתות ספרדית טיפוסית, ואני כותב זאת כספרדי
ס"ט
19
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תוהה
אתם אנשי ש"ס רמאים וקרנים הנה הרב עובדיה מוציא פסק הלכה בדיוק מה שאמר אמסלם, אז איך הרב עובדיה מדבר וחותם נגד הרב אמסלם? את מי אתם משקרים?
אמנון
18
לתנועת ש"ס ולמנהלי האתר כיכר השבת הרי אתם צועקים כל הזמן שמרן מרן מרן ועוד פעם מרן ומי שיעיז לחשוב אחרת הוא גוי גמור וכו' נו אז למה אתם מחפשים כל הזמן לתרץ את פסקו של הרב יוסף וכי הוא צריך סמוכין כמוכם????
אברהם
עם משקפיים של לצים ודיברת סרה על מרן ודרשת לנדות את גדולי ישראל עסקן קטן שכמוך הרי אתה בנידוי ולא מצטרף למניין בדיוק כמו עמסלם סוף מעשה במחשבה תחילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בן טובים
17
אפשר אולי לוותר על הפרסומות הפרוצות , לפחות בכתבות על כבור מרן. מאוד מאוד צורם לראות את החצי-מעורטלות יחד עם כבוד הרב עובדיה, באותה שורה כמעט. חוץ מיזה, אתם אתר חרדי - שכחתם ? תבדקו את תמונות הנשים גם בכתבות אחרות בבקשה. אתר מצוין ואני על סף התנתקות ממנו בגלל המיכשולים (ידוע שזה לא משום פריצות אלא
עידית
16
שמראים למרן מה שרוצים שהוא יראה עיין ערך אמסלם ואמנונן יצחק חבל שבשביל השלום לא מבאים את מרן להרב אלישיב
שוקי
גם לגדולי התורה הספרדים יש "כבוד התורה" (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישיבשער גאה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: