מרן הראשל"צ רבי עובדיה יוסף התייחס אמש (מוצאי-שבת) במהלך שיעורו השבועי ל'גזירת הגיוס' ואמר: "הקב"ה ייתן שכל ביד המנהיגים שלא יגעו בעם ישראל, עינם צרה בנו ואין להם אמונה, הם כופרים!, אין להם אמונה!" אנחנו ב"ה מאמינים בה' ובתורתו והוא לא יעזוב ולא ינטוש".
הגר"ע התייחס לחשיבות התורה ואמר: "הם (בני התורה י.כ) מקיימים את העולם, יש איראן, חיזבאללה והפלסטינים ששונאים אותנו, ובאים אלו (תלמידי הישיבות י.כ) ובתורתם מקיימים אותנו. נכון, צה"ל שומרים על החומות, אבל מי מגן עלינו? רק התורה! ה' שומר את עמו ישראל רק בזכות התורה".
כזכור, בשבוע שעבר קרא הרב לראשי היישבות לבטל את 'בין הזמנים', ולציבור כולו לשאת תפילה מיוחדת: "עלינו כולנו התפלל להקב"ה, הכל בידו ישתבח שמו, 'כחומר ביד היוצר כן אתם בידי'. לכן מיום ראשון והלאה זה ימי בין המצרים, ומיום ראשון והלאה אנחנו נגיד את תפילת 'אבינו מלכנו' תיכף אחרי שחרית ומנחה, ונכוון שהקב"ה יציל אותנו.
"אני מבקש גם מאחינו שבגולה, בארצות הגולה, 'כל ישראל ערבים זה לזה', בבקשה מכם - כולם להשתתף בתפילות האלה, להגיד כולם יום אבינו מלכינו אחרי שחרית ותפילת מנחה, לתפלל להקב"ה שיבטל מעלינו כל גזירות קשות ורעות".
"אני מבקש, אם אפשר שראשי הישיבות שעיני ישראל תלויות אליהם, שידאגו שלא יהיה חופש - בין הזמנים, שהשנה לא יהיה חופש, ללמוד תורה, חזק בתורה, ככה אנחנו נעשה, גם הקב"ה יעשה מלמעלה".
(וידאו באדיבות: MARAN652)
0 תגובות