פרסום ראשון

הנחיה במשטרה: למנוע מחסידי סאטמר הכנסת כסף מזומן לישראל

האדמו"ר מסאטמר צפוי להגיע לישראל אחרי החגים, ובמשטרה כבר נערכים למנוע מחסידיו הכנסת דולרים בסכומים גבוהים במזומן, אותם יחלקו ל'שקל הטהור' (חסידים)

(צילום: באדיבות המצלם)

האדמו"ר מהר"י מסאטמר צפוי להגיע אחרי חגי חודש תשרי לביקור בישראל, כפי שנחשף ב'כיכר השבת', ובמשטרה נערכים למנוע מחסידיו להכניס סכומי כסף גבוהים במזומן.

על פי הצפי בחסידות, האדמו"ר ינחת בנתב"ג ביום שלישי, כ"א בחשוון תש"פ, וישהה בארץ הקודש עד יום חמישי בשבוע שלאחר מיכן.

כפי שאירע בביקורים קודמים, האדמו"ר צפוי לקיים מעמד חלוקת 'שקל הטהור', להענקת תמיכה כספית למוסדות שלא מקבלים תקציבים מהמדינה.

בנוסף, האדמו"ר עשוי לתמוך גם במפגינים והפעילים נגד גיוס חרדים לצה"ל, כמו גם במוחים בנושאי דת נוספים נגד התנהלות שלטונות המדינה.

בשל החשש כי חסידיו ינסו להכניס מטבע זר בסכומים גבוהים במזומן, נודע ל'כיכר השבת' כי במשטרה נערכים לבדיקות קפדניות בניסיון למנוע את הכנסת הדולרים לארץ.

יצוין כי בביקורו הקודם של האדמו"ר בישראל בשנת תשע"ו, זעמו חסידיו לאחר שעיכבו את האדמו"ר עצמו בעת שנחת בנתב"ג, למשך יותר מחצי שעה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
כל הכתבה והמגיבים מדברים שטויות, כל מוסד יכול להביא מאמריקה כמה שהוא יכול,
צבי
30
סאטמר מחלקים מידי שנה מליונים רבים למוסדות שלא לוקחים תקציבים מהמדינה, והם עושים זאת בצורה מסודרת, יש להם עמותות מסודרות בארץ, וכל אחד מקבל שיק הממוען למוסד שלו בלבד, כך שאין להם בעיה לחלק גם 100 מליון דולר, הכל שקוף וחוקי.
יעקב אשר
29
למי זה מזיק? לא מלבינים פה הון, לא להאמין איך השלטון מנסה להקשות על דת ישראל.
חיים י
28
למי שלא התוודע ומכיר במיוחד את החסידות הזאת, הם קנאים לחסד ועזרה לזולת (גם לחוגים שלא שלהם ואפילו לכאלה שמתנגדים להם) גם בארץ, ובכל העולם כולו.
ללא שם
27
הקנאה והשינאה והכבוד מוציאים את האדם מין העולם אף אחד לא מכניס יותר ממאה אלף שקל בלי להצהיר לא שמענו תפיסות גדולות
חיים
26
מה הבעיה? שיביאו כמה שיותר כסף, זה רק מחזק את הכלכלה כאן בארץ!!!
אפרים
25
הם לא טיפשים הם יכניסו אותם לארץ בזהות לא חסידית או שיעשו לכמה אנשים פה בארץ העברה בנקאית
יאיר
24
אסור להעביר סכום גבוה במיוחד
אבג
23
לא דרך הבעש"ט, לא לא, פשוט לא!
הכסף יענה
או שהתקשורת זה הלכה למשה?
חיים מאיר
וחיילות חילוניים כשהמחבקים הם חיילים בצבאות השם
מנחם מענדל
22
יבואו אלף איש לפחות, כל אחד מביא איתו בכיס פחות מ10 אלף במזומן, שזה מותר חוקית (אפילו 9999 מותר), יש להם כבר 10 מיליון ביד בשקט. מה אתם פספוסים באים להילחם עם מעצמה כמו סאטמר?
ליטוואק
גם אם מותר הם יעכבו ויבדקו כל אחד שעות בגבול לראות שאין לו משהו שאסור, גם זה חוקי לבדוק אותם ב-70 עיניים.
חסיד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: