הפתעה בויז'ניץ

הפרס לבחורים השקדנים: אישור ללבוש 'שווארצע זאקן' בשבתות

האדמו"ר מויז'ניץ הפתיע הבוקר את חסידיו כאשר הורה על תגמול מיוחד לבחורים שיעמדו ב'תקנות' המיוחדות. בחסידות מצפים כעת כי מספר הבחורים השקדנים יעלה בצורה משמעותית (חסידים)

(צילום: יהודה פרקוביץ)

הפתעה בחסידות ויז'ניץ: הבוקר (ראשון) בשיחה שמסר הבוקר האדמו"ר לקראת ראש השנה, הודיע הרבי בין דבריו על אישור מיוחד לחלק מהבחורים ללבוש גרביים שחורות בשבתות.

מדובר בבקשה ישנה, אותה העלו לפני תקופה ארוכה בחורים רבים מהחסידות לפיה, ברצונם ללבוש גרביים שחורות בשבתות, לבוש שנחשב שבתי ומכובד מאד בקהילות חסידיות רבות.

לדברי האדמו"ר הבוקר, בחור שישמור על ה'תקנות' אותם תיקן לפני כמה חודשים בתחילת זמן קיץ, יתוגמל בפרס מיוחד: אישור ללבישת הגרביים החגיגיות.

בתקנות שתיקן האדמו"ר לבחורי החסידות הורה הרבי ללמוד שעות רצופות במשך כל סדרי הלימוד בישיבה, ועל תפילות בזמן ובהתלהבות.

בחסידות מצפים כעת כי מספר הבחורים שיעמדו ב'תקנות' המיוחדות יעלה משמעותית בעקבות הפרס המיוחד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

30
הבחורים השקדנים כבר מזמן עזבו לטובת ישיבות חסידיות אחרות. על מה ומי הוא חושב ומדבר ?
גבי
29
אישפוז ודחוף
אזור אשדוד והסב
28
דווקא יירד משמעותית בעקבות זאת (אם שייך בכלל עוד ירידה ) ואני מבפנים יודע זאת בבירור
איציק
27
לען התדרדנו כשהייתי צעיר דאגו לראש של הבחור ונתנו ספרים בתור תגמול ועכשיו דואגים לרגליים ונותנים גרביים שחורות. ועל זה מדוחים כאילו זה חדשות
שמואל
26
בא לי להיות חסיד וויזניץ
שייעה
25
מתוך לשון התקנות שעתידות להתפרסם היום: בחור שיעמוד בתקנות וייבחן 100 דפי גפ"ת בשנה, יוכל ללבוש גרביים שחורות בשבת. בחור שייבחן על 200 דף בשנה, יוכל ללבוש גרביים לבנות בשבת, כמו הנשואים. אבל, מי שיזלזל בתקנות, או שייעדר מהשיעורים מהתפילות או מהטיש - עונשו - שיחוייב ללבוש גרביים ירוקות כל השבוע.
משה
24
א געריסינע
בנצי
23
תנאי קודם שההורים חייבים להרשות לבחורים, אחרת בשום אופן.
שמאול
22
מה זה, פורים הגיע?
דני
21
מה שווה גרביים שחורות כאשר אתה שוואנץ?
רבינו
היה אולי רוצה בחורים שוואנצים. אבל אין לו סיכוי.
בני ברק

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: