
בשיעור פרקי אבות שמסר האדמו"ר מסאטמר בצהרי יום השבת בהיכל בית מדרשו הגדול בקריית יואל במונרו, הרחיב הרבי בדברי המשנה במסכת אבות (ג' ה'), רבי נחוניא בן הקנה אומר, כל המקבל עליו עול תורה, מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ, וכל הפורק ממנו עול תורה, נותנין עליו עול מלכות ועול דרך ארץ.
הרבי התייחס על מצב המלחמה בארה"ק, כשהוא מדגיש שכל המלחמה מטרתה הייתה פוליטית ולא ביטחונית, הרבי הדגיש שהמלחמה נועדה להציל את הקואליציה הפוליטית של ראש הממשלה, ולא בגלל איום קיומי על ישראל.
הרבי פתח את סגור ליבו, בפני עדת מרעיתו, והיות והדברים נאמרו בשב"ק, אין הקלטה מתוכן הדברים, אלא תמצית הדברים בתרגום חופשי משפת האידיש:
דבריו המלאים
אני רוצה לדבר על התקופה הקשה שיש בשבוע האחרון לכלל ישראל בכל העולם, ובפרט לכלל ישראל היושב בארה"ק.
זה לא הפעם הראשונה שמדינת ישראל יוצאת למלחמה, גם לפני כשישים שנה הייתה מלחמת ששת הימים שהיה די קרוב למה שקרה עכשיו.
אבל בשונה מאז שהפחד בכל ארה"ק לא היה כ"כ גדול, רק בגבולות, הפעם בגלל הטילים הבליסטיים הם חיים בפחד נוראה.
אף אחד מכם אינו יודע את ההרגשה בעת שמשגרים טילים, כל הבניינים רועדים, התושבים נחבאים במקלטים באימה, ביראה ובפחד, ושומעים את הקולות של הנפילות. מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה.
אם כי שהפגיעות בגוף הן די נמוכות, אבל פגיעות בנפש של אנשים נשים וטף אי אפשר לתאר, אחינו בני ישראל נמצאים בצרה גדולה.
אבל גם כאן בניו יורק יהודים חיים בסכנה גדולה, שומעים את החדשות ושמחים. הם הצליחו עם המבצע הזה ועם ההתקפה הזו. היהודים שחיים בפחד בבונקר הם לא מדברים ככה.
גם בשנת תשכ"ז הציונים שיקרו לעולם שמטרת המלחמה היא להצלת העם היהודי המתגוררים בארה"ק, בטענה שמצרים רוצים להשמיד אותם.
אבל מי שיודע את האמת מטרת המלחמה אז הייתה השליטה על 'תעלת סואץ' שליטה על כסף, והציונים נלחמו בחינם.
אותו דבר קורה עכשיו, האיראנים רוצים להשמיד את כל היהודים הם רשעים, אבל הם לא היחידים, ולא הייתה עכשיו שום סכנה מוחשית שהם מתכוונים לתקוף.
אבל מה כן היה?
פחד של ראש הממשלה שהקואליציה תיפול, מי שעקב קצת יודע שבגלל גזירת גיוס בני הישיבות רצו חברי הכנסת החרדים לצאת מהקואליציה.
ולא הייתה לו ברירה אחרת להציל את הממשלה שלו, רק ע"י מלחמה. תחשבו טוב טוב, המלחמה היא רק להציל את השלטון שלו, ורק בגלל זה נהרגו רח"ל מעל עשרים יהודים הי"ד, רק בגלל זה תושבי ארה"ק חיים כבר שבוע ימים בפחד ואימה.
כל המלחמה הזו היא מלחמה פוליטית נטו והוא מוכן להפקיר את כלל ישראל בכל העולם כדאי לשרוד פוליטית.
המקבל עליו עול תורה, הוא חושב על פי תורה, הוא לא קשור לכל מיני קבוצות של וואטסאפ ושאר מרעין בישין, הוא לא שומע חדשות הוא הולך בדרכי התורה, מעביר ממנו עול דרך ארץ לראות את הסיבה האמיתית של המלחמה.
שהקב"ה יציל אותנו, כלל ישראל נמצאים בסכנה גדולה עת צרה היא ליעקב בגשמיות אבל יותר מזה ברוחניות.
גזירת גיוס בני הישיבות נכנסה בכל התוקף, בחור ישיבה או אברך כולל לא יוכל להוציא רישיון נהיגה, לפתוח כרטיס אשראי, ושאר הגזירות, הם יהיה כמו לפני השואה הבחורים שהיו טמיר ונעלם.
שהשי"ת יציל אותנו מהרשעים הגויים וגם מהרשעים היהודים המקום ירחם עליהם בכל מקומות מושבותיהם להנצל מכל צרה וצוקה.
עדי נזכה בקרוב לביטול המדינה הציונית בלי שום פגע ומכאוב לאף יהודי, ואנחנו לא נדע איך זה יהיה אבל הקב"ה הוא כל יכול ולא צריך את העצות שלנו עדי נזכה לביאת משיח צדקנו במהרה בימינו אמן.
עד כאן דברי האדמו"ר, כעת כשוך קולות המלחמה, מפרסמים אנו את דברות הקודש.
0 תגובות