
צבר רפואה – בית חולים בבית הגדול בישראל - יחד עם אגף השיקום של צה"ל ומשפחות פגועי הראש ממלחמת חרבות ברזל, חברו יחד לדיון מיוחד שנועד להוביל מהלך שבמסגרתו, יתוכלל הטיפול הרפואי בפצועי הראש הקשים והבינוניים שהשתחררו מאשפוז בבתי החולים.
ד"ר רוני צבר, המנהל הרפואי ומייסד צבר רפואה, הציג השבוע בוועדת חוץ וביטחון - ועדת המשנה למשאבי אנוש בצה"ל - חזון מקיף לטיפול בפצועי ראש, שמבוסס על שלושה עקרונות מרכזיים.
העיקרון הראשון שהציג צבר נוגע להקמת מרכז לאומי מרכזי לפגועי ראש. לדבריו, "צריך להגדיר שבמדינת ישראל יש מרכז לאומי אחד ראשי שאחראי על כל נושא פגועי הראש במדינה". ד"ר צבר הסביר כי המרכז יכלול בית חולים אחד שיוכל להתמודד עם המשימה ויהווה מרכז מצוינות שירכז את הנושא, ישמש כמרכז ידע, ויוכל גם לשלוח פגועי ראש לטיפולים בחו"ל, להחזיר אותם, להזמין מומחים מחו"ל ולבצע פרוצדורות שיקום מורכבות.
ד"ר רוני צבר הדגיש, כי "זה, באופן פרדוקסלי, החלק הכי פשוט בתוך האירוע, כי ישראל יודעת לעשות את זה בתחומים אחרים, היא אלופת העולם בלעשות את הדברים האלה. היא עשתה את זה מעולה בגפיים, אין שום סיבה שלא יעשו את זה בכל הנוגע לפגיעות ראש ומוח".
העיקרון השני שהדגיש ד"ר צבר, הוא ההבנה שפגיעת ראש הינה מחלה כרונית שלא מחלימים ממנה לגמרי. למרות שיש עם השנים שיפור תפקודי, הפגיעה הקוגנטיבית יכולה להישאר שנים ואף להחמיר עם ההתקדמות בגיל. "האירוע הגדול באמת הוא דווקא במענה לשאלה: מה הלאה? משום שלנפגעים יש עוד חיים ארוכים לחיות עם פגיעת הראש והחכמה היא לדעת איך מלווים אותם הלאה", הוא אמר.
העקרון השלישי והמהותי ביותר הוא הוצאת מרכז הכובד השיקומי מבית החולים לכיוון הבית. ד"ר צבר הסביר כי כבית החולים בבית הגדול בישראל, התפקיד של צבר רפואה הוא לאפשר לעשות את הדברים כמה שיותר במרחב הביתי, כי בכל מקרה, מי שמשתקם מחוץ לבית - אחר כך צריך ללמוד לבצע את הכל בבית, ולתכלל את הכל מחדש. "התפקיד שלנו הוא להנגיש את כל הדברים האלה לעולם הבית, כולל את הפסיכיאטר, פסיכותרפיסטים וכדומה", אמר.
0 תגובות