
צעיר אמריקני קנה ציור של גדול אומני המאה ה-20, פאבלו פיקאסו, עבור 100 אירו בלבד.
בית המכירות הפומבי סות'ביז בפריז ערך הגרלה על יצירת האומנות של פיקאסו "גבר עם כובע אופרה". 50 אלף אנשים השתתפו בהגרלה, אך רק כרטיס אחד זכה.
ג'פרי גונאנו, צעיר אמריקני, חובב אומנות העובד למחייתו כמנהל פרויקטים בחרבת גלאי עשן, שלדבריו, בדיוק חיפש תמונה לתלות בסלון ביתו.
כאשר קרא ידיעה אודות ההגרלה, מיהר לרכוש כרטיס, שהתברר מאוחר יותר ככרטיס הזוכה - 747815.
גונאנו התקשה לעכל את עצם הזכייה והודה כי הוא נדהם, מאחר ומעולם לא זכה בדבר.
משתתפי ההגרלה, שהתבצעה באופן מממוחשב, מגיעים מכל רחבי העולם; ארה"ב, צרפת, גרמניה ואף איראן וקירגיסטן.
מטרת ההגרלה היא גיוס תרומות עבור עמותה הפועלת לשימור העיר העתיקה צור בלבנון. העמותה רכשה את התמונה מגלריה בניו יורק בקצת פחות משווייה המקורי, העומד על מיליון דולרים.
אוליבייר פיקאסו, נכדו של הצייר, אישר את מכירת הציור עבור המטרה הנעלה, כהגדרתו, ואמר כי "סבי היה חלוץ בכל דבר, בחיי האהבה שלו, ביצירתו. אני משוכנע שהוא היה בוחר לעזור".
הזוכה המאושר, גונאנו הבטיח כי על אף ערכה הגבוה של היצירה, הוא לא עומד למכור אותה בזמן הקרוב.
0 תגובות