צפו בשידור החוזר

אכזבה אדירה: החללית הישראלית התרסקה על הירח

החללית הישראלית 'בראשית' החלה בתמרון, בסופו היא היתה צפויה לנחות על פני הירח, ולעשות בכך היסטוריה - אלא שהקשר עם החללית אבד והיא התרסקה • שידור חוזר (מעניין)

(צילום מסך: מתוך SpaceIL ביוטיוב)

צפו בשידור החוזר

הקשר עם החללית הישראלית 'בראשית', אבד - רגעים ספורים לפני שהיא הייתה אמורה לנחות על הירח והיא התרסקה בנפילה חופשית.

החללית, פיתוח של עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית, הייתה אמורה להפוך הערב את מדינת היהודים לרביעית בעולם שמנחיתה כלי על הירח, ובשל כך האכזבה כה רבה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע למרכז הבקרה, כדי לצפות מקרוב באירוע ההיסטורי, ואחרי האכזבה הגדולה הוא אמר: "הגענו לירח, אבל ננסה שוב. אנחנו נרצה בפעם הבאה לנחות בנחת. עצם הניסיון הוא הישג כביר".

קודם הכישלון אמר נתניהו: "הייתה לנו גאווה ענקית וטרגדיה ענקית כשאילן רמון נספה בחלל, היום יש לנו גאווה ושמחה ללא גבולות".

"חללית ישראלית עומדת להגיע לירח ואני מקווה שהיא תנחת בהצלחה. זה עוד צעד חשוב לאנושות וצעד ענק למדינת ישראל. אני שוקל ברצינות להפנות משאבים לתוכנית חלל ישראלית", הוסיף ראש הממשלה.

נתניהו, מעודד את המדענים המאוכזבים (צילום מסך)

יריב בש, ממייסדי חברת SpaceIL, אמר לפני הנחיתה, בהצהרה שמסר לכלי התקשורת: "החזיקו לנו אצבעות חבר'ה; הערב זה קורה!".

הוא הסביר, כי הנחיתה צפויה להתבצע באזור המכונה 'ים הרוגע', בין אתר הנחיתה של אפולו 15 לאתר הנחיתה של אפולו 17 - המשימה המאוישת האחרונה לירח.

אחד מהמדענים צופה בדריכות בתהליך (צילום מסך)

יצוין, כי החללית לא תשוב ל'בסיסה' בשלום, משום שהמשימה שלה היא חד כיוונית: להישאר על הירח כשעליה "לקט כתבים ויצירות של סופרים ישראלים, שיתפקד ככמוסת זמן עבור הדורות הבאים", לשון אנשי SpaceIL.

קודם למהלך ההיסטורי, התבצע ניטור לגישה סופית של החללית לאתר הנחיתה שלה, כשמרכז הבקרה בחן את טמפרטורת העבודה של המנוע הראשי ומנועי התמרון, מערכות התקשורת והחיישנים.

פעולה זו הייתה הכרחית, לקראת שלב הנמכת החללית, עד לניתוק מנועיה וצניחתה על פני הירח.

מטרת משימת הנחיתה של 'בראשית' על הירח הייתה גם מדעית, כחלק משיתוף פעולה בין עמותת SpaceIL ומכון וייצמן: בחינת השדה המגנטי של הירח.

במסגרת משימה זו, נחתם הסכם לשיתוף פעולה עם נאס"א, סוכנות החלל האמריקנית, כשי שיהיו לצוות המשגר שליטה ותקשורת טובות יותר, במקביל לכך שנאס"א תקבל את נתוני המדידה של בראשית, לשם פרויקטים וניסויים שהיא עורכת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

40
אתה אכול קנאה מהספרדים עד כדי כך שזה הגיע לנושא של החללית לכן כל דבר אתה מנסה להאשים אותם טוב סך הכל לא אשמתך מה שחינוך של בית אבא יכול לעשות השנאה שלך חדורה היטב ובוערת כל כולי רחמים סך הכל קשה להיוולד לעם הקריר והקשה אבל בטח התרגלת כבר אז אין טעם לרחם… בכל אופן אין לך מה להתגאות כי להיות אשכנזי בי
ללא שם
39
אז למה שלא יהיו מאוכזבים ??? זה בני אדם ולא מלאכים
ממממ
38
אבל זה בהחלט נלקח בחשבון, בפעם הבאה בע"ה יצליחו להנחית על הירח. אם זה כמובן עדין חשוב למישהו להשקיע בזה.
דני
37
אחראים להנחתת החללית הם לבטח היו מצליחים יותר. צריך גם לדעת על מי להטיל את המשימה. החילונים הם שלומפרים ידועים. לאברכי בני ברק זה לא היה קורה.
האמת
ממש לא נכון , למה החילונים הם לא חלק מעמ"י ולכל אחד יש תפקיד בעולם ויכול להיות שזהו חלק מתפקידם ... אדם שיש לא יראת שמים לא ירשום דברים כאלו בפומבי ואפילו לא יערער זאת בליבו ! חבל , שאדם דתי רושם כזאת תגובה ... חילול ה' .
ח
המשימה, זה פשוט אנשים עם שאיפות גדולות שעשו את זה...
...
36
כנראה שהיה חסר שם מישהו עם שכל ישר. החוכמה והגאונות הם בפשטות. יכול להיות שהם יותר מדי התחכמו ואז הם פספסו את הפואנטה. מה שמתחת לאף - לא רואים.
אורי
35
יושבים להם בכולל אברכים בטלנים שבקושי יודעים לוח הכפל, שותים תה/קפה עם עוגיות ופיצוחים, ובין פלפול של הבל לקוועטש של שטות מגחכים על הישג מדעי אדיר של מדינה צעירה שבתקציב אפסי הצליחה להציב עצמה בשורה אחת עם מעצמות-על מדעיות כארה"ב, בריה"מ וסין. ספק בעיני אם למגחכים הבורים יש בכלל את היכולת האינטלקטו
עזרא
מכל אחד מהמדענים המטופשים שישבו שם. הבנת? לך תנסה ללמוד דף גמרא. נראה אם אתה מצליח לקרוא או להבין שורה אחת. טמבל אפסי. לך תלמד ליבה. חחח. אבל המוח נשאר מכווץ ל-2% , לעומת כל תלמיד חכם חרדי ממוצע שמפעיל את המוח ומנצלו ב70%!
מ.קנאים ת"א
למה נראה לך שכל מגיב זה אברך. ומי אתה שתדבר על כל הציבור החרידי ובמיוחד על אברכים. ( אם לך לא הלך בדת לא להאשים את כולם בטיפשות אתה נשמע כמו חרידי חמוץ👞
דוד
34
שתנחת רך ובכל זאת ישראל אחת משבע מעצמות עם דריסת רגל בירח
מוטי
33
אז אי אפשר ליגוע בה. נקודה.
כתוב
הפירוש איני יכול לנגוע בך. כשאנחנו פה עומדים על כדור הארץ איננו יכולים לנגוע בירח באותו מזמן.
אלי
אומרים בקידוש לבנה: כשם שאני רוקד כנגדך ואיני יכול ליגוע בה. דווקא כאשר אני רוקד כנגדך.. איני יכול לגעת בה. תפסיק לסלף את הכתובים.
יעקב
הרעיון עצמו בהחלט קשור לברכת הלבנה. "כשם שאנחנו מרקדים כנגדך" - כאן על כדור הארץ, במרכז השליטה והבקרה, עם מחיאות כפיים סוערות של כולם שם..... אבל "נמצאים" כביכול בחלל עם וידאו וקשר אלחוטי רציף (זה כמו להיות שם) "ואין אנו יכולים ליגע בך" - סידר הקב"ה שזה לא יקרה, על מנת שגם "אם ירקדו אחרים כנגדנו, לא
אברהם
הרבי מליובאווטש ענה תשובה פשוטה מאוד: לא נאמר איני יכול לנוגוע בך, אלא נאמר: כשם שאני רוקד כנגדך איני יכול לנגוע בך. כשאתה בכדור הארץ אינך יכול בו זמנית לגעת בירח
דוד
32
איזה פדיחות לישראל ככה שכוחי ועוצם ידי...
ממממ
31
שירצו..ושישארו ברצונם ובתסכולם.
ספרדים

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין: