האנטישמיות נמשכת, גם באינטרנט

משפט כמו: "אני מאמינה באדולף היטלר, המנהיג האלמותי של הגזע שלנו", זוכה לעשרות לייקים ברשת הפייסבוק, מעל 10 אלף אתרי אינטרנט ברשת מכילים תכנים אנטישמיים. מדור 'דיגיטל' מרכין ראש לזכר קדושי השואה, ושם אצבע רועדת על תופעת האנטישמיות המשגשגת ברשת האינטרנט (דיגיטל, אינטרנט)

2תגובות
(צילום: shutterstock)

השואה אמנם תמה לפני עשרות שנים, העולם הכריז 'לעולם לא עוד', אולם האיבה והשנאה כלפי העם היהודי לא תמו, האנטישמיות המשיכה לחלחל, והיא סוחפת אחריה לא מעט צעירים, גם בימינו אנו.

אחד המקומות בהם ניתן להתבטא בצורה אנטישמית כמעט חופשית, הוא ברשת האינטרנט, שם, ניתן לכתוב ש'היהודים הם שטן', ש'היטלר עשה מעשים אצילים', כאשר כמעט ואין מנגנון ביקורתי נגד התופעה.

עם התפתחות הרשת החברתית, ועם הנהירה ההמונית אליה, אותרו יותר ויותר מקרים של אנטישמיות בפייסבוק, לעיתים מדובר בצעירים, שפותחים עמוד 'פייסבוק' המביע תמיכה בהיטלר, במקרים אחרים, מדובר באירופאים משכילים המביעים תמיכה במעשי הנאצים.

יום השואה והגבורה, פרויקט מיוחד:

דפי פייסבוק שהביעו תמיכה בהיטלר, אמנם הוסרו לא פעם מהרשת, אך הצעד לא מנע מאותם צעירים הדוגלים במעשיו של היטלר, לחזור ולהביע בו תמיכה שוב באמצעות הרשת.

משפט כמו "אני מאמינה באדולף היטלר, המנהיג האלמותי של הגזע שלנו" זכה ל-62 לייקים, כאשר כמעט לא היה אחד שקם ומחה כנגד מפרסמת המשפט.

בניגוד להערכה כי רק פלסטינים עומדים מאחורי אנטישמיות ברשת, ניתן לראות תופעות קלאסיות של אנטישמיות המגיעים ממדינות שונות, חלקן אף מאירופה.

עידו דניאל, סטודנט בן 25, הוא אחד הישראלים שנלחם בתופעה ברשת, ובדרכים שונות אף מצליח להסיר תכנים אנטישמיים כאלה ואחרים מרשת האינטרנט.

מבקרים ב'ידם ושם', כדי לזכור (צילום: פלאש 90)

בראיון לאתר mako סיפר עידו דניאל: "בהתחלה נקטתי יותר פעולות הידברות והסברה".

"לפני שנתיים, באמצע שיטוט סתמי בפייסבוק, נתקלתי לראשונה בתופעה כשגיליתי במקרה עמוד אנטישמי, שנכנסו אליו צעירים בני 15. נער אחד כתב שם קבל עם ופייסבוק 'אני אוהב את היטלר'. הייתי בשוק. התחלתי לדבר איתם, כתבתי להם בצורה הכי ישירה 'חבר'ה, למה אתם כותבים את זה? אתם יודעים משהו על היטלר, אתם יודעים משהו על היהודים? מי הכניס לכם כאלה דברים לראש?' הם לא ממש ענו לי, כי כנראה הם לא באמת ידעו מה להגיד".

"אבל לא עברו 10 דקות" סיפר דניאל "והיה שם מישהו אחר, מבוגר, ששיבח את הילדים האלה ואמר להם כמה שזה טוב שהם לומדים לשנוא את היהודים מגיל צעיר. ניסיתי לדבר איתו, להגיד לו שזה לא בסדר, אבל כלום לא עזר".

דניאל מספר כי נכנס לאובססיביות לנושא: "ראיתי שהם פשוט צצים כמו פטריות אחרי הגשם"

"what Israe" הוא ארגון ישראלי שמנסה לשקם את התדמית של ישראל בקרב צעירים בעולם, במסגרת ההתארגנות הזו, פועל דניאל, שמספר כי הנושא כואב לו עד מאוד.

לפי נתוני הליגה נגד השמצה, קיימים מעל 10 אלף אתרים המכילים תכנים אנטישמיים.

בכנס שנערך בעבר, בנושא "שנאה באינטרנט", בו השתתפו נציגי ממשל מארה"ב וישראל, דנו הגורמים בדרכי המאבק באנטישמיות המתחוללת ברשת האינטרנט.

כריסטופר וולף, יו"ר כוח המשימה של הליגה נגד השמצה באינטרנט אמר באירוע: "המצב באינטרנט הוא ממש קריסטל-נאכט (ליל הבדולח) וירטואלי. בשנות השלושים של המאה הקודמת, רסיסי הזכוכית היו העדות לכל השנאה שקיימת. השנאה הקיימת באינטרנט אולי לא גלויה כל כך לעוברים ושווים אבל טמון בה אותו פוטנציאל לאלימות".

הרשת חולה באנטישמיות (צילום: shutterstock)

"לצעירים חסרות מיומנויות אנליטיות המאפשרות להם לסנן אתרי שנאה. עלינו לחנך אותם כדי שיידעו איך לעבד את הדברים שבהם הם נתקלים באינטרנט" אמר וולף.

וולף קרא לספקי האינטרנט להדק את הסינון על תכנים אנטישמיים: "אם ספקי שירותי אינטרנט משקיעים כל כך הרבה מאמצים כדי לסלק תכנים מגונים מהאינטרנט, הם בהחלט יכולים לפעול גם לסילוק השנאה מהרשת".

"הגליל" הוא אתר אינטרנט שהוקם בעבר, וכיום כבר לא פעיל, הוא מבין אתרי האינטרנט הראשונים ששמו להם למטרה להילחם בתופעת האנטישמיות ושנאת היהודים ברשת.

מאחורי האתר שהיווה רשת תקשורת בין יהודים מישראל ומגרמניה, עמד דוד גל, שצוטט באתר כאומר: "המניע הבסיסי שלנו היה לנצל את האינטרנט לתקשורת בין יהודים וגם לעיסוק בנושאים יהודיים".

אחד המניעים שהוביל להקמת האתר שכאמור לא פעיל כיום, היה דווקא רצח רבין, וההסתה שהתגברה לאחר הרצח. "אם האנטישמים תוקפים את שרון כ'אדולף שרון' ברור שעלינו להגן עליו, גם אם איננו מסכימים עם דרכו הפוליטית. כמונו כאופוזיציה הישראלית הפנימית, שבגרמניה אוהבים להשתמש בה כ'עדי מדינה'. אין עוד ישראלי שמקבל הד גדול בעתונות הגרמנית, בכל הקשת הפוליטית, כמו אורי אבנרי. אמירות על ישראל, שעלולות להישמע אנטישמיות, מובאות לרוב כציטוט מדברי ישראלים או יהודים" נכתב לפני שנים באתר.

'הגליל', מחלוצי האתרים נגד האנטישמיות, כבר אינו פעיל (צילום מסך)

כאמור, מאז ועד היום, התופעה התרחבה, ומצאה לה כר נרחב ברשתות החברתיות. כאשר פיתרון ממשי עד כה לא מונח על השולחן.

אחת האופציות שעומדות לפתחם של הגולשים ברשתות החברתיות, יוטיוב, פייסבוק וכ"ו, היא לדווח על התכנים כתכנים שליליים. לרוב, לאחר שמתקבלות מספר תלונות, הרשת מסירה את העמוד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מוהר"ן זצ"ל.
yosefcohen63

עוד באינטרנט ומחשבים:

בדיקת 'כיכר השבת' 

חברת מייקרוסופט השיקה בימים האחרונים את תוכנת Copilot המאפשרת ליצור בין השאר תמונות על סמך מלל | בדקנו את היחס של התוכנה החדשנית והחדשה לישראל ולמתקפת השבעה באוקטובר, ונותרנו בהלם (דיגיטל) 

||
29

אברכים וטכנולוגיה

אני מצדיע לכל מי שנמנע לחלוטין משימוש בכלים טכנולוגיים - אך מה הדרך להתייחס למי שכן צריך אותם? • מהי דעת תורה וכיצד צריך להתמודד עם המציאות הקיימת? • על הגיס הצדיק ואתגרי התקופה • דעה (חרדים)

||
50
ש

טרגדיה בביתר

אי אפשר לתאר במילים את גודל הטרגדיה של משפחה גולדברג מביתר עילית, עם פטירתה של האם הצעירה מרת אסתר חנה גולדברג ע"ה • בשעה שהציבור קרא בבית הכנסת, 'דודי ירד לגנו ללקוט שושנים', השיבה נשמתה ליוצרה • בעלה האברך הרה"ג ר' צבי גולדברג שליט"א נותר עם בת השנתיים ועם התינוקת הרכה שלא זכתה להכיר את אמה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

לא רק בטוויטר

מארק צוקרברג הודיע כי בקרוב יוכלו גם משתמשי פייסבוק ואינסטגרם לאמת את חשבונם ולזכות ב'וי כחול היוקרתי, ולקבל תיעדוף בקידום פוסטים על פני אחרים (דיגיטל)

|

הרשימה המלאה

כמידי שנה מעלה ענקית הטכנולוגיה את החיפושים הנפוצים ביותר בישראל ובעולם במנוע החיפוש הפופולרי - גוגל | אלו החיפושים שעניינו את הישראלים בשנה האחרונה (דיגיטל)

||
2

"רעידת אדמה"

אם אתם נמנים על האנשים שמכורים לשופינג מאתרים בחו"ל, יש לנו בשורה נורא מרגשת בשבילכם: אחד מהאתרים הגדולים, צפוי להוזיל את המחיר לישראלים; וזו הסיבה (בארץ)

||
14
ש

ראיון • איציק קרומבי

בכל עיתון או מדור כלכלי מדברים על משבר מניות הטכנולוגיה ועל פיטורים בחברות ההייטק, איך אפשר לדבר בכלל עכשיו על שילוב חרדים בהייטק? (הייטק)

איציק קרומבי, מנהל תכנית מיגו להכשרת גברים חרדים להייטק|מקודם

סוף סוף

עדכון חדש שהגיע בשבועות האחרונות אל תוכנת הכתיבה הפופולארית 'וורד', יאפשר מעתה הכתבה גם בשפה העברית באמצעות הקלטה ותמלול אוטומטי שתבצע התוכנה (חדשות)

||
14

צוקרברג בוחן

אחרי שביטלה את פרוייקט המטבע הקריפטוגרפי שלה - 'דיאם', דיווח חדש טוען כי ב'מטא' בוחנים פיתוח של מטבע וירטואלי אחר שיקרא ''זאק באנקס'' על שם הבעלים (דיגיטל)

|

ב'גוגל' פשוט

במסגרת עבודה שגרתית, בחור חרדי בשם שמואל לנצנר חשף פרצה חמורה באתר ממשלתי; "פתאום ראיתי מאות שורות של מידע: תלושי שכר, מסמכים, מידע רפואי, תעודות זהות" (רשת)

||
1

"אמת"

תוך יממה מאז הושקה TRUTH: הרשת החברתית של טראמפ - אחת משלוש האפליקציות הפופולריות בחנות האפליקציות של אפל. הרשת תושק בקרוב גם לחנות האנדרואיד (אינטרנט)

||
4

מה זה DDos?

על רקע המתיחות המתמשכת בין רוסיה לאוקראינה, דווח השבוע כי רוסיה החלה במתקפת סייבר על אתרים מובילים במדינה; איך התרחשה המתקפה ומה הצליח ילד בן 13 לעולל? (דיגיטל)

||
1
ש

יותר סינון בפחות כסף

זה מה שהתחרות עשתה לאינטרנט החרדי, סעיף סינון התכנים במרשתת הוא ההוצאה הכבדה ביותר בהוצאות התקשורת של משק הבית או העסק החרדי. אך מסתבר שאפשר גם אחרת (צרכנות)

כיכר בשיתוף כשר פליי|מקודם

פירצה חמורה

האקרים שפעלו ככל הנראה בשליחות איראנית פרצו למערכות המידע של חברת הביטחון 'רפאל'; הם דורשים על המידע המלא 30 מטבעות ביטקוין השווים לכ-12 מיליון ש"ח (דיגיטל)

|

נוח יותר לשימוש

וואטסאפ ממשיכה בעדכונים: אפליקציית המסרים הפופולארית ממשיכה בחידוש ועדכון האפליקצייה והפעם מתמקדת בגרסת המחשב של היישומון כשהשיקה תוכנת בטא 'סודית' (דיגיטל)

|

כך תעדכנו נכון

בסוף זה קרה, לאחר שנאלצנו להשתמש באינספור אפליקציות שונות ומשונות, אפליקציית המסרים הפופולארית 'וואטסאפ' מעדכנת את התוכנה • כל הפרטים (טכנולוגיה)

||
3
ש

דירות יוקרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות