החרם האירופי: נתניהו רוצה פשרה

האיחוד האירופי דחה את הצעת הפשרה של ישראל באשר לתוכנית 'הורייזן 2020' לשיתוף פעולה מדעי. ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס דיון חירום והביע את רצונו להגיע לפשרה (ארץ)

רוצה פשרה. נתניהו (צילום: פלאש 90)

תכנית 'הורייזן 2020' היא מתווה עתיר תקציב של האיחוד האירופי לשיתוף פעולה מדעי ותעשייתי. התכנית מעניקה מימון למכוני מחקר וארגונים ציבוריים ופרטיים לקידום פעילות מחקרית, פיתוח של התעשייה והאקדמיה.

בעיניי מדינת ישראל קיים אינטרס חשוב להשתתפותה בתכנית כדי לפתוח בפני גופים ישראלים שער להשתלבות אסטרטגית במסגרות המחקר, הפיתוח והשיווק של אירופה.

חלוקת התקציבים למחקרים שיכללו בתכנית יפורסמו בחודש הבא ומדובר על כ-70 מיליארד אירו ל-7 שנים. לפי התכנית, ישראל תשקיע כמיליארד אירו, כשההחזר אותו היא תקבל עומד על כ-50%, כלומר כחצי מיליארד אירו. זהו רווח חשוב משמעותי למימון וקידום המחקר המדעי והאקדמי בישראל.

אולם ביולי האחרון, פרסם האיחוד הנחיות חדשות הכוללות החרמה מלאה של כל מוסדות מחקר המצויים מעבר לקו הירוק. בהנחיות מוצגת דרישה מצד האירופים שלא לכלול את המוסדות האקדמיים הנמצאים מחוץ לקווי 67' בתוך ההסכם. הנחיות אלה עלולות לצמצם באופן דרמטי את היקף התקציב לישראל ויכולתה להתמודד על מענקים נוספים.

ישראל תקפה בחריפות את ההנחיות החדשות ואף נפתח משא ומתן בנושא, אך בסוף השבוע האחרון חלה התרחקות בין הצדדים, לאחר שהצעת הפשרה של ישראל להפריד בינה ובין השטחים במסמך נלווה בו יובהר כי מדובר בהחרגה נקודתית לתכנית הורייזן 2000, נדחתה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס דיון חירום בהשתתפות חלק משרי הממשלה והורה שלא לעצור את המגעים ולחתור להבנות שיאפשרו לישראל לקחת חלק בתכנית היוקרתית.

שר הכלכלה נפתלי בנט ושר החינוך שי פירון אף הם הביעו דאגה מפגיעה בעולם המחקר, כתוצאה מניתוק מהתכנית האירופית. אולם שר החוץ אביגדור ליברמן המליץ דווקא שלא להיכנע לאירופים ולהודיע להם כי ישראל לא תשתתף בתכנית.

לבסוף הוחלט כי שרת המשפטים ציפי לבני תהיה זו שתנהל שיח עם שרת החוץ האירופית קתרין אשטון כדי למנוע פיצוץ ביחסים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בבארץ:

למה הוא רומז?

 דונלד טראמפ התבטא כי צפויה התפתחות סביב רצועת עזה ב-24 השעות הקרובות, אך לא פירט הסברים נוספים. הוא גם התייחס לנעשה עם החות'ים וציין כי הגיעו לתוצאה טובה מולם (ביטחון)

||
1
ש

לאחר שנה וחצי

מצוקת הטהרה בשדרות מגיעה לשיא: "חיוב גמור על כל אחד להשתתף" • אילו דברים הגר"ד לנדו והגרמ"ה הירש ביקשו להוסיף בכתב ידם? ואיך זה קשור לסגולה לזכות בפרי בטן? בכתבה שלפניכם

אסף מגידו|מקודם

"בשקט, בעוצמה ובשליחות"

לוחמי מג״ב פועלים בשטחי סוריה ופועלים לשמירה על הסדר הציבורי במרחב, לטיפול ולמניעת אירועי הפרות סדר והתפרעויות בגבול הצפון – מפקד מג״ב הגיע היום לבקר את הכוחות בשטח | תיעוד וסיקור (חדשות משטרה)

||
3

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

|

אחרי מציאת מטען החבלה

על פי החשד, בשל הסיור שערך בן גביר ומפכ"ל המשטרה ברהט, הניחו גורמים עבריניים מטען חבלה בכניסה לעירייה | ראש העיר צעק לעברו של בן גביר: "אתה בושה וחרפה למדינה!" | בן גביר ענה לו: "נמשיך להרוס כל מה שלא חוקי" (בארץ)

||
16

"אירוע קיצוני שלא נראה"

אירוע שיטפון חריג שפקד את אזור הדרום ביום ראשון האחרון הסב נזק כבד ביותר לשמורת הטבע עין גדי | השיטפון היה אירוע קיצוני שלא נראה שנים רבות באזור | צפו בשיטפון ובנזקים (בארץ)

||
5

לפנות בוקר

כוחות גדולים של משטרה פשטו לפנות בוקר על גבעת אור נחמן בבנימין, והחריבו את בתיהן של שלושת משפחות הגבעה | ההרס בוצע ללא כל התראה, וילדי המשפחות הוצאו מהמיטות החוצה ונאלצו לחזות בביתם מושמד בכף הדחפור | תיעוד (חדשות)

||
17
ש

מבצע מטורף

מבצע נדיר: גלו את הדרך הנכונה ללמוד אנגלית - מהיסודות ועד להצלחה | בקורס אנגלית למתחילים תכירו את יסודות השפה האנגלית, תרכשו מיומנויות הנחוצות לידיעת השפה ותצמיחו כנפיים שיעזרו לכם לעוף על השפה הכי מדוברת בעולם. והכול בקורס אונליין מתומצת, ברור וקולע (לימודים)

ציקי גל|מקודם

בזהירות ובקצב איטי

קשיש בן 75 טייל בנחל כזיב במשך מספר שעות, אך המאמץ והחום הרב התישו אותו לחלוטין והוא קרס מעייפות | לאחר שהוברר מיקומו, הצליחו המחלצים לחבור אל המטייל התשוש, שהיה בהכרה (בארץ) 

|

"תהיה ריקה"

בתוך חצי שנה ישראל תכריז על ניצחון בעזה, חמאס לא יתפקד והאוכלוסייה תרוכז בדרום הרצועה | כך טען שר האוצר בצלאל סמוטריץ היום - וסיפר על אמירה שלדבריו גנץ אמר בקבינט בתחילת המלחמה (ביטחון)

||
1
ש

מי שתופס- תופס

"מיסטר ספיקר" היא תוכנית לימודי אנגלית לילדים של 'למדם' ועכשיו עם שוברי הנחה מטורפת ברכישה דרך המתנסים. רק 490 ש"ח במקום 1800! הנחה של 1310 ש"ח!! מי שתופס - תופס! (לימודים)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות