אם לדייק, 6,595 מבקרים מהרפובליקה האיסלמית של איראן ביקרו עד בשלש השנים האחרונות באתר האינטרנט של מנהרות הכותל. וזו רק מחצית מהמבקרים האלג´יראים, כאן כבר נרשמה התעניינות כפולה, 12,719 מבקרים.
גולשי האינטרנט במדינות הערביות, במיוחד אלו שמצליחות לנהל לפחות כלפי חוץ מראית עין של חופש גלישה, התדפקו בהמוניהם על שערי הכניסה למנהרות הכותל. לא השערים הממשיים שבעקבותיהם פרצו מהומות בעת כהונתו הקודמת של ראש הממשלה נתניהו, אלא השערים הווירטואליים שמאפשרים לכל תייר ממדינות ערב לבקר ללא ויזה ומבלי לעבור את ההשפלה בכניסה לארץ הקודש.
אתר האינטרנט של מנהרות הכותל, רושם 17 מיליון כניסות בשלושת השנים האחרונות. מפתיע לגלות עד כמה אנחנו פופולאריים במדינות רבות שאפילו לא יעלו בדעתן לנהל איתנו איזו שהיא מערכת יחסים דיפלומטית. בראש רשימת המבקרים צועדות אמנם מדינות ידידותיות: 3 וחצי מיליון מבקרים מידידתנו הגדולה שמעבר לים, ארצות הברית של אמריקה. אחריה צרפת עם מיליון וחצי מבקרים. איטליה, גרמניה וברזיל עם כחצי מיליון מבקרים כל אחת, מדינות דרום אמריקה תורמות כל אחת כרבע מיליון מבקרים. מדינות כמו רומניה והונגריה תורמות כמאה אלף מבקרים, ואילו רוסיה הגדולה תורמת רק 93,816 מבקרים. אולי הדבר נובע מקצב החדירה האיטי של האינטרנט בפדרציה הרוסית.
מדינות ערב מגלות נוכחות די מפתיעה, כאמור לעיל. מצרים צועדת בראש, עם 50 אלף מבקרים. אחריה טורקיה, הידידה המיתולוגית עם 32 אלף מבקרים. מרוקו – 27 אלף מבקרים. סעודיה – 23 אלף. אלג´יריה – 12 אלף. ירדן והאמירויות עם 10 אלף מבקרים כל אחת. פקיסטן – 8 אלף. אירן וטוניסיה עם כ-6 אלף מבקרים כל אחת.
סוריה ולוב עם כמעט 2000 מבקרים כל אחת. לבנון שחוגגת בחירות דמוקרטיות בשבוע הקרוב ונחשבת לאחת המדינות החילוניות והפתוחות ביותר במרחב שסביבנו שלחה רק 1000 מבקרים וירטואליים למנהרות הכותל. מעירק נרשמו 279 מבקרים, אפילו מקובה הקומוניסטית הגיעו 47 מבקרים, ומעניין שדווקא הידידה הנאמנה שלנו, מיקרונזיה, מיוצגת באתר עם מבקר אחד בלבד. אז כדאי שתדעו שבזמן שצעדתם בשערי העיר העתיקה בואכה הכותל, מילוני מבקרים מכל העולם נתנו למקלדות ללכת במקומם וביקרו מתחת למקום המקודש ביותר לעם ישראל. לשנה הבאה בירושלים הבנויה.